Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Yaldır, Emeklinin ne bekleyecek gücü kaldı ne de sabrı!

Aksaray İYİ Parti Milletvekili

Aksaray İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır, emeklilerinin yüksek enflasyonun altında ezildiğine dikkat çekerek Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuşma yaptı.
Türkiye’de son zamanlarda yaşanan ekonomik sorun karşısında emeklisinden çiftçisine, esnafından vatandaşına her kesimin ortak derdi enflasyon altına ezilmek oldu. İYİ Parti Milletvekili Yaldır bu konuyu mecliste taşıyarak gündeme getirdi.
Milletvekili Yaldır, emeklinin zamma kadar bekleyecek gücünün de sabrının da kalmadığına dikkat çekti.
Emelinin yüksek enflasyon karşısında pula dönen maaşlarla yaşam mücadele verdiğini dile getiren Milletvekili Yaldır; Emeklimiz aylardır ekonomik krizin altında yüksek enflasyon karşısında pula dönen emekli maaşlarıyla yaşama mücadelesi veriyor. Açlık sınırı 12.000 TL’yi geçerken emekli, engelli, dul ve yetim maaşları asgari ücretin bile altında kaldı” dedi.
Emeklinin yılbaşına kadar bekleyecek zamma gücünün kalmadığını ifade eden Milletvekili Yaldır; “Hükümet tek sefere mahsus ve sadece çalışmayan emeklilere verdiği 5.000 TL ile emeklinin sorununu çözemez. Buradan hükümet yetkililerine emeklilerimiz adına sesleniyorum. Emeklinin yılbaşında gelecek zamma kadar ne bekleyecek gücü kaldı ne de sabrı. Tez zamanda Gazi Meclisimizi toplayıp en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olmasını kanunlaştırmalıyız” şeklinde konuşmasını tamamladı.
Haber: Fatma Altınok