Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Yaldır, çiftçilerinin sorunu üzerinde durmaya devam ediyor

Aksaray İyi Parti Milletvekili

Aksaray İyi Parti Milletvekili Turan Yaldır, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı konuşmasında TMO’nun çiftçilerin ürünlerini zamanında ve değerinde alması konusundaki talebini yineledi.
Aksaray Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi olan Turan Yaldır, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada çiftçinin ürününü elden çıkarma konusunda zor zamanlar yaşadığını dile getirerek, “ arpa ve buğday hasadının başlamasıyla birlikte üreticilerimiz seçim bölgem Aksaray’da olduğu gibi ülkemizin her yöresinde TMO’dan randevu alamıyorlar.” sözleriyle TMO’da yaşanan randevu sorununun altını çizdi.
Milletvekili Yaldır sözlerinin devamında TL’nin yüksek enflasyon şartları karşısında değer kaybettiğini belirterek, “TMO arpa ve buğday alım ve taban fiyatlarını açıkladığında nispeten makul karşılanan fiyatlar aradan geçen 1 ayın sonunda enflasyon karşısında ezilen TL yüzünden düşük kalmıştır. Bu 1 aylık sürede döviz kuru artmış akaryakıttan gübreye, tohumdan ilaca her alanda zam gelmiştir. Acilen TMO çiftçinin ürünlerini değerinde satmasının önünü açmalı, mağduriyetin ortadan kaldırılmasını sağlamalı. 1 ay önce açıklanan ancak enflasyon karşısında eriyen fiyatı ve primleri arttırılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Haber: Ağustos Gerçe