Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MHP Milletvekili Adayları ‘Seçim2023 Özel’ Programına Konuk Oldu

Aksaray Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)

Aksaray Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Milletvekili adayları Ramazan Kaşlı, Mustafa Zavlak, Çiğdem Er ve Fatih Doğan geçtiğimiz günlerde Kanal 68 TV sunucusu olan Sedat Eker’in ‘Seçim2023 Özel’ programına konuk olarak gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

2. sıra Milletvekili adayı olan Mustafa Zavlak’ a , “Son iki yıl içinde alınan özellikle tarım ve zirai aletler. Hep kredili sistem üzerinden kullanıldı. Peki bunları tarım üreticisi, hayvan üreticisi amorti edebildi mi?” sorusu soruldu.

Bunun üzerine Zavlak; “Tabi ki belli bir dönemlerde şimdi aldığımız krediler tarım maliyetleri, traktörler, devletimizin gerçek bir desteği var özellikle iki yıldır bu çiftçi kesimimiz kazanıyor ve enflasyon ortamı her halükarda üretici kazanır. Zaten bu ekonominin bir sistemidir. Yani bizler de üretici olduğumuz için kazanıyoruz. Sadece burada bir girdilerle alakalı bir sorunumuz oldu. O da inşallah çözeceğiz yani.” şeklinde yorumladı.

Sedat Eker 4.Milletveikil dayı Fatih Doğan’a; “Ortaköy yolu ile planlarınız nedir?” sorunu yöneltti.

Buna karşılık Doğan; ”Ortaköy yoluyla alakalı? Şimdi dediğiniz gibi en büyük problemimiz şu anda yol. Yani bu yolda biraz talihsizlikler oldu tabi ki. Şimdi mecliste de cengiz Aydoğdu ve ramazan vekilim zaten defalarca dile getirdi. Ama birinci kez başlanmış döviz dalgalanmasından dolayı yol yarı da kalmış. Tekrardan ihale edilmiş. İkinci sefer bu sefer firmayla davalık olunmuş. Yine yarıda kalmış. Dava işte uzayınca bayağı bir uzun süreç geçmiş. Şimdi yeniden ihale edildi. Bir ay içerisinde de bu yola başlanacak. Zaten biz bu yolun hep takipçisiydik. Bir ay içinde Cumhur İttifakı olarak bu yolun takipçisiyiz.” Şeklinde karşılık verdi.

Program esnasında Çiğdem Er’e, “Sivil toplum örgütleri Mhp ye destek verecek mi?” sorusunu soruldu.

Buna yanıt veren Er; “Aksaray’ımız İç Anadolu’nun parlayan yıldızı. Neden birçok büyük ciddi firmalar yatırım yaptı ve birçok insana iş istihdamı sağlayan çok önemli bir şehir haline geldi. Türkiye’mizde dünyanın parlayan yıldızı. Aksaray’ın geliş için, sivil toplum örgütlerimizle, muhtarlarımızla Aksaray’ın önceliklerini hep birlikte istişare edip, birlikte sorunlarını çözüme götüreceğiz bunu da zaten aldığımız tepkilerden, aldığımız güzel yorumlardan açık açık gösterdikleri samimiyetten de görüyoruz. İnşallah 14 Mayısta da bunu sandığa da yansıtacaklar. Hepsine buradan teşekkür ediyorum” dedi.

Başka bir soru yönelten Eker “Bir kadın gözüyle Aksaray’ın gelişimi için neler lazım, siz ne yapacaksınız?” dedi.

Çiğdem Er, “Kadınlarımız zaten kendilerinin farkında. Bu açılan yeni firmalarla birlikte birçok kadınımız iş hayatının içerisine dahil edildi. Kadınlar hayatın ta kendisi. Kadınlar evde, iş yerinde, okulda birçok çalışma hayatının içerisinde, hayatın ta kendisi bizde kadınlarımız zaten az önce de söyledim. STK’larımızla baş başa vereceğiz hep birlikte ortak kararlar alacağız arzu ettikleri veya istedikleri alıyoruz biz taleplerini sıkıntılarını birçok sıkıntıyı şimdiden dile getirdiler hep birlikte ortak karar alıp kendileriyle birlikte hareket edeceğiz” şeklinde yanıt verdi.

Program sırasında Sedat Eker; “Cumhur İttifakının ortağı HÜDAPAR ben öyle diyeyim siz nasıl istiyorsanız öyle cevap verin. Şimdi vatandaş diyor ki evet Millet İttifakı HDP’yle birlikte ama Cumhur İttifakı da HÜDAPAR’la birlikte. Milli egemenliği tehdidi konusunda olan bir parti işte Türk bayrağı, Türk milliyetçiliğini tanımayan, tanımıyorum diyen bir parti var bu parti Cumhur İttifakının içerisinde şu anda buna karşılık nedir cevabınız? Şeklindeki bir soru yöneltti.

Soruya karşılık veren Ramazan Kaşlı;” Efendim Cumhur İttifakının içerisinde bir daha biri var diye bir parti yok ben bu cümleyle başlayayım şimdi.  Cumhur İttifakı’nı dört parti oluşturuyorum. Adalet ve Kalkınma partisi, Milliyetçi hareket partisi, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi şimdi bu sistem sürecinde partiler liste ya da başka partilerden pazarlıklar, görüşmeler ya da ülkenin menfaatine ya da partinin menfaati, ancak hemen yine de kendi partimizden kendi alanımızdan bir milletvekili olarak söylüyorum altı yüz ülkücü adayımız var şu an bizim partimizde yani başka bir partinin ya da başka bir derneğinin ya da başka bir sivil toplum kuruluşunun hiçbir aday Milliyetçi Hareket Partisi listelerinde yok tamamen teşkilatlarım zaten bu sebeple yani disiplin partisi yedi nisan iki gün önce adaylarımızın Sayın Genel Başkan tarafından YSK’ya teslim etti. Zaten bunun göstergesi şimdi bunu özellikle soruyorlar. Söylediğinizi müdafaa Cumhur İttifakıyla ortak mı diye birkaç gün önce Taşpınar da bir hemşehrilerimize sordurdu onu aynı soruyu. Şimdi iki bin on iki yılında kürt kuruluş bir parti bunu yani kafa kesen, baş kesen değil, İran Hizbullah’ı ile ilişkilendirerek Türkiye’deki yani şu an siyasi, yasal adayları olan bir partiyi Milliyetçi Hareket Parti eş tutmaya çalışanlar, PKK’yla ortaklık yapanlar, İmralı’yla, Kandille, ortaklık yapanlar, kendi ortaklıklarına kılıf bulmak, gerçek bulmak için bu söylemi, bize soruyorlar sorunun muhatabı biz değiliz. Bizim listemiz yani ittifak dahilinde tamamen Genel Başkanımızın uzun araştırmalar işte Genel Başkan yardımcılarımızdan oluşan heyetlerin yani hukukçuların gözünden geçerek genel başkanımızın onayıyla YSK’ya verildi. Listemiz üzerinde de bugüne kadar Türkiye geneli de, Aksaray geneli de bizi en takdir edilen liste ve parti konumunda olarak bunu söylüyor vatandaşlarımız zaten. Şimdi Türkiye Büyük Millet Meclis’inde temsil edilen uçlar var şu an. Çok aşırı uçlar var Genel Başkanımızın bu seçim için geçen programda da söylediğim ‘Hep Birlikte Türkiye’  sloganı çok önemli, şeklinde cevap verdi.

Haber: Fatma Altınok