Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEDENİYET MEŞALESİNİ TAŞIYAN ÖĞRETMENLERİMİZİ KUTLUYORUM

milliyetçi hareket partisi(mhp) aksaray

milliyetçi hareket partisi(mhp) aksaray milletvekili ramazan kaŞli 24 kasım Öğretmenler günü ile ilgiliyaptığı açıklamada;

 “Öğretmen; öğrenenle öğretilenibuluşturan, öğrenenle öğretilmesi gerekeni kavuşturan bir akıl, görgü vesorumluluk sahibi kişidir. Öğretmensiz bir toplum ruhen, fikren, ahlaken vevicdanen fakir düşecek, geride kalacak, bu yüzden canlılık emarelerinikaybedecektir. gazi mustafa kemal atatürk’ün şu veciz sözü sanıyorum tümhakikati gözler önüne sermektedir: aziz atatürk diyor ki; ‘milletlerikurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. sahte kurtarıcıların hâkim olduğu,dogmaların sözünün geçtiği, ilmin ve irfanın dışlandığı bir millet hayatındanistikrar beklemek, denge ve düzen ummak boşuna bir heves, boş bir gayrettir. 

Öğretmenlergünü’nü kutladığımız bugünde irfan pınarlarımız olan öğretmenlerimiziminnettarlıkla hatırlıyoruz. bildiğiniz üzere, 24 kasım 1928 tarihinde milletmektepleri talimatnamesi yayımlanmıştır. bu suretle yurdumuzun her tarafındamillet mektepleri açılarak yeni harflerle okuma yazma seferberliği başlatılmışve eğitimde yeni bir milat ilan edilmiştir. cumhuriyetimizin kurucusu gazimustafa kemal atatürk bu seferberliğe “millet mektepleri başöğretmeni”unvanıyla katılmış, eğitim ve öğretim alanında bir meşale yakmıştır. milletmektepleri’nin açılışı ve atatürk’ün başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 kasımgünü 1981 yılından beri de Öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.

bu duyguve düşüncelerle aramızda bulunan öğretmenlerimiz başta olmak üzere, yurdumunher köşesinde azim ve sabırla görev yapan saygıdeğer öğretmenlerimizinÖğretmenler günü’nü tebrik ediyorum. ebediyete intikal edenlerle beraber terörsaldırılarında hayatlarını kaybeden şehit öğretmenlerimize cenab-ı allah’tanrahmet diliyorum. görevlerini yapmış olmanın huzuruyla emeklilik günlerinigeçiren öğretmenlerimize hürmetlerimle birlikte uzun bir ömür temenni ediyorum.hayatta olsun olmasın cumhuriyetimizin fedakar öğretmenleri her zaman kalbimizdeyaşayacak, anıları yüreklerimizde tütecektir.

tümöğretmenlerimizi bir kez daha saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” dedi.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray
Sıradaki Haber CHP Aksaray, İl Danışma Kurulu Toplantısında Bir Araya Geldi