Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MALAZGİRT TÜRK TARİHİNİN DESTANIDIR

milliyetçi hareket partisi (mhp)aksaray

milliyetçi hareket partisi (mhp)aksaray milletvekili. ramazan kaşlı, malazgirt meydan muharebesi zaferi vebüyük taarruz’un yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. 

mhp aksaray milletvekili. ramazankaşlı mesajında;

“26 ağustos 1071 tarihinde sultanalpaslan’ın öncülüğünde kazanılan malazgirt meydan muharebesi zaferinin 947.,26 ağustos 1922 tarihinde afyonkarahisar kocatepe’de başkomutan mustafakemal’in öncülüğünde başlayan büyük taarruz’un 96. yıldönümü aziz milletimizekutlu olsun.

947 sene önce anadolu topraklarındabaşlayan kutlu yürüyüşümüzü, tam 852 yıl aradan sonra  30 ekim 1918tarihinde mondros’ta imzalanan teslimiyet belgesi ve 10 ağustos 1922 tarihindeimzalanan sevr anlaşmasıyla durdurarak, türk milletinin anadolu’daki varlığınason vermek ve yeni bir endülüs vakası yaratmak isteyenlerin, oyunlarınınbozulduğu, bu topraklardan ebediyen kovuldukları büyük gündür. 26 ağustos 1922sabahı afyonkarahisar’ın kocatepe’sinden başlayan topçu ateşi; onurun, izzetin,iffetin, istiklalin ve istikbalin taarruzu olarak tarihi destanını yazmıştır.milletin imanı ve inancıyla beslenen büyük taarruz ile ‘altı ayda aşılmaz’denilen düşman tahkimatı aşılmış, işgalciler çembere alınarak dört gün içindebaşkomutanlık meydan savaşı kazanılmıştır. malazgirt zaferiyle anadolutopraklarının kapısını küfre kapatan aziz milletimiz, 1915 Çanakkale savaşındaolduğu gibi, 26 ağustos 1922 sabahı başlayan büyük taarruzda da uğrunasavaşacağı milli, insani, İslami değerlerle bezenmiş haklı sebepler etrafında 7den 70’e kenetlenerek iffetini, izzetini korumuş, esaret zinciri vurmakisteyenleri perişan etmiştir. bu büyük zafer milletimizin bağımsız yaşamamadalyası, cumhuriyetin, milli egemenliğin, küllerinden yeniden doğacak yeni türkdevletinin habercisidir. bize hürriyetimizi ve istikbalimizi kazandıran bubüyük zafer; “bir hilal uğruna toprağa giren” şehitlerimizin,gazilerimizin, başkomutan gazi mustafa kemal, kahraman silah arkadaşlarının,anaların, bacıların, ninelerin, dedelerin armağanı ve yiğit milletimizindüştüğü yerden kalktığı andır. bugünlerde milletimizin 1071’de başlayankardeşliğine göz diken içimizdeki hainler ve onları sahaya süren türkiyedüşmanı küresel sömürgeciler bilmelidir ki; aziz milletimiz istikbaline, istiklaline,vatanına, dirlik ve düzenine, birlik ve beraberliğine kasteden iç ve dışdüşmanlarını dün olduğu gibi bu günde kahredecek güçtedir. tarihten dersalmayan bu gafiller ordusu için tarihin tekerrürü yakındır.

bu duygu ve düşüncelerle; büyük türkmilletinin birliği, dirliği, istiklali, istikbali ve vatanın bölünmez bütünlüğüuğruna şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, sultanalparslan’dan fatih’e ve atatürk’e uzanan devlet geleneğimizi koruyup yüceltenatalarımızı rahmet ve şükranla anar, büyük taarruz’un 96., mhp genel başkanımızsayın devlet bahçeli beyin, malazgirt zaferinin yıldönümü dolayısıyla 26ağustos 2018 pazar günü muş’un malazgirt ilçesinde düzenlenecek olan‘’anadolu’nun fethi malazgirt 1071’’ anma programına katılacağı malazgirtmeydan muharebesi’ninde 947. yıldönümünü kutlar, aziz milletimizin birlik vedirlik içinde ebediyete kadar hür ve müstakil yaşamasını dilerim” dedi.

haber merkezi

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Ak Parti İl Başkanı
Sıradaki Haber İl Başkanı Aktürk, Her Hafta Vatandaşlarla Buluşuyor: Sorunlara Çözüm Aranıyor!