Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KÜLTÜR VE TURİZME 41,8 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK

ak parti aksaray İl

ak parti aksaray İl başkanı hüseyin altınsoy, son 15yılda kültür ve turizme 41,8 milyon liralık yatırım yapıldığını ve bundan sonrada yatırımların devam edeceğini belirtti.

ak parti dönemi ile aksaray’ın kültürel değerler bazındaihya ve diriliş dönemi olduğunu belirten başkan altınsoy, “ak kadro, bütünhakşinas, bütün ehlivicdan, insanlar tarafından takdir edilir ki iktidarbulduğundan bugüne eşi emsali görmemiş hizmetler hayata sunmuştur. bunun birşubesi kültür ve turizm bakanlığıdır. dünya çapında yürütülen büyük projeler,arkeolojik kazılar, müze ve ören yerlerini iyileştirme çalışmaları gibititizlikle hayata geçirilen etkinliklerle türkiye’nin kültür hayatına hareketgetirdik, ülkemizin yurt dışında kültür hayatıyla örnek olmasını sağladık”dedi.

kültür varlıklarını geleceğe taşıma gayreti içerisindeolduklarını ifade eden altınsoy, “Ülkemizin kültür varlıklarının korunması veiyileştirilmesi için restorasyon ve konservasyon çalışmalarına önem verdik. aksaray’ımızakültür varlıklarının proje, bakım, onarımları ile müze teşhir-tanzim ve yapımişlerinin yanı sıra ören yeri çevre düzenleme işleri için yaklaşık 4,4 milyontl ödenek ayırdık. aksaray kültür merkezinin yapımı için 13,1 milyon tl yatırımyaptık” diye konuştu.

kültür yatırımlarına desteklerin artarak devam etiğiniaktaran altınsoy, kamu eliyle yapılan kültür yatırımlarına destek projesikapsamında 2016 yılı birim fiyatlarıyla aksaray belediye başkanlığı somuncubabakülliyesi kültür merkezine 2011 yılında 374,130 tl, 2012 yılında 264,800 tlödenek desteği sağlandığını, kamulaştırma çalışmaları için ise 2002-2016yılları arasında 248 bin tl ödenek aktarıldığını kaydetti.

ak parti iktidarları döneminde yok olmaya terkedilmiştarihi ve kültürel değerlerin yeniden ihya edildiğini ifade eden altınsoy, “küllenmeyeterk edilmiş ecdat yadigârlarının yeniden ortaya çıkarılması bizim ruhumuzutasvir eden, çürümeye terk edilmiş tarihî eserlerin ihyası noktasında ak partidönemi cumhuriyet tarihinin en fazla dikkat ve hassasiyetin gösterdiği dönemolmuştur. aksaray ilimizde bulunan 3 adet bakanlar kurulu kararlı türk kazıçalışması için 2002-2016 yılları arasında 5 milyon tl ödenek aktarıldı. ayrıca gerçekve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan taşınmaz kültür varlıklarınınkorunması, bakım ve onarımı için 2005 yılından bu yana 271 bin tl maddi desteksağladık” dedi.

müzelerdeki kayıtlı eser sayısında yaklaşık 2 kat artışsağladıklarını, 2002 yılında 7 bin 875 olan kayıtlı eser sayısının bugüne kadar15 bin 723 adete yükseldiğini bildiren altınsoy, “aksaray’da yerel yönetimlerinturizm altyapı yatırım projelerine 13,1 milyon tl destek sağladık. bu sayedeaksaray’daki işletme belgeli konaklama tesisi sayısı, yatak kapasitesi vetesislerde konaklayan kişi sayısı da her gün artıyor. dolayısıyla bu artışlarlaaksaray ekonomisine de katkı sağlamış olduk. kültür ve turizm alanlarınınyanında diğer konularda da yatırımlarımız her geçen gün artarak devam edecektir.”açıklamasında bulundu.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

MHP Aksaray İl Başkanı'ndan İttifak
Sıradaki Haber MHP Aksaray İl Başkanı’ndan ittifak bombası: AK Parti-CHP İttifak iddialarına Karataş’tan yanıt!”