Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KUAFÖRLÜK ZOR ZANAAT

29 yıldır bayan kuaförü

29 yıldır bayan kuaförü olarak aksaraylı bayanlara hizmetveren fix coifurre Özlem sahibi Özlem bektaş konuk olarak bayan işletmeci vekuaförlüğün zorlukları hakkında bilgiler aldık.

bektaş; “ küçük yaşlardan beri bayan kuaförlüğü ileuğraşıyorum. kuaförlük mesleğini severek yapıyorum ama bizim meslek zor birmeslektir.

Öncelikle özel hayatımız yok. sabah 08:00 başlıyorumakşam geç saatlere kadar geç saatlere kadar çalışıyoruz. esnaf olduğumuzmüşterinin durumuna göre geç saatlere kadar çalışmak zorunda kalıyoruz. son 10 senedirsalı günleri izinli olduğumuz için bütün işlerimizi salı günlerine göreayarlamak zorundayız.

başka bir zorluğu da kuaförlük insanlara hitap eden melekolduğu için herkesi memnun etmek çok zor. ve bayan olarak sürekli ayakta durmakçok yorucu oluyor. Çalışma potansiyeli olarak sürekli ayakta durmalıyız budafiziksel bir efor sarf etmek demek oluyor. buda oldukça yorucu bir meslekhaline getiriyor.

en büyük sorunumuzise rekabet

kuaför arkadaşları a kuaförü, b kuaförü diye ayırmıyorumama biz sürekli bir rekabet içindeyiz ve bu sorunu bir türlü aşamıyoruz. dükkanfiyatlarının herkesin farklı olması, kullanılan malzemeler farklı olması,çalışan elemanları kalifiyesi hepsi farklı fiyat uygulamasına etken sebepler. busebepten kuaför fiyat listelerin hiç kimse uymadığı için rekabet çok fazlaoluyor. aksaray’ın kendi insanları kuaför açıyor onu kabul ediyoruz ama başkamemleketten gelen insanlarda burada kuaför dükkanı açtığında bu rekabeti dahada körüklüyor. Şu son zamanlarda tutlan bir uygulamada bayan kuaförlerde erkekeleman çalıştırmak. erkek kuaför daha çok rağbet görüyor. bence sadece bu işinerbabı olan insanlar kendi memleketlerinde bu işi yapsa daha iyi olur amabununda önüne geçilemiyor.

bir başka sorunda kuaförler dükkanlarının birbirine çokyakın olması rekabeti kızıştırıyor. bu dükkanların bir diğerinden biraz dahagösterişli olduğu zaman birbirlerinin müşterisini kapmasına sebep oluyor. budaesnaf olarak çok haz edilmeyen hareketler oluyor biraz daha dükkan aralarıfazla olsa daha etik olur diye düşünüyorum. bunun için kanunlar var amauygulamak yok o yüzden biraz sıkıntılı oluyor.

bu konuda dernek başkanlarımızın yardımcı olması lazımmüşteri kılığına girip denetlense daha iyi olur diye düşünüyorum. bu konulardabirkaç ceza kesilirse bizde esnaf olarak ceza kesilmesin diye daha duyarlıoluruz diye düşünüyorum. dernek başkanımızda kimseyi mağdur etmek istemediğiiçin bir şey demiyor.

her şeye rağmen derneğimizden şikayetçi değiliz. bizimsorunlarımızla ilgilenen bayan meslektaşlarımızda oluşan üyeleri var vesorunlarımızla ilgileniyorlar. kendi meslektaşlarımız olunca bizi daha iyianlıyorlar.

eğitimli çırakbulmak çok zor

bir başka sorunumuzda eleman. elemansızlıktan sıkıntı yaşıyoruz.yaz sezonu yaklaşıp işler artığında bu sorun daha da önemli oluyor. gerçi bizmeslektaşlarımızla yardımlaşıyoruz ama bu kalıcı bir çözüm değil. kız mesleklisesinde ki genç arkadaşlar temel eğitim alıyorlar ama pratik konusundasıkıntılar yaşıyorlar. bu meleğe çekirdekten yetişen çocuklara nazaranpratikleri yetersiz kalıyor. aynı kefeye bunları koyamıyoruz. buda emek sarfeden arkadaşlara haksızlık oluyor. 6 aylık yada 3senelik eğitimle çıraklıkkalfalık ustalık belgesi alıp dükkan açmaya kalkışıyorlar. o da sıkıntı. bu konudaokulların teorik bilgiden çok pratik eğitime ağırlık verilerek eğitimlerininuzatılması daha faydalı olur. bu konuda da dernek başkanlarımızın desteğinibekliyoruz. okulda verilen üç yıllık eğitiminde çocuklar bir sekiz ay stajgörüp diploma alırken çıraklık kalfalık ustalık eğitimi 6 yıl sürüyor. tabi bukadar emek sarf eden çocuklara haksızlık oluyor. tabi bizim mesleğe dehaksızlık oluyor” dedi.

haber avni kuru

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Ülkü Ocakları Aksaray teşkilatında yeni
Sıradaki Haber Ülkü Ocakları Aksaray’da görev değişiklikleri devam ediyor!