Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOBİLERE DESTEK GELİYOR

ak parti İl başkanı

ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy, kosgeb tarafından kobİ’lereverilen kobİgel destek programı başvuruları ile ilgili bilgi verdi.

İl başkanı altınsoy, “kobİgel programı 2017 yılı proje teklifçağrısı 11 eylül 2017’de ilan edildi. yeni program çağrısının teması “Üretİm veİhracatta teknolojİ sevİyesİ yÜksek, katma deĞerlİ ÜrÜnlerİn ve kobİ’lerİnpayinin arttirilmasi” olarak belirlendi. son başvuru tarihi olan 22 ekim 2017tarihine kadar ülkemiz genelinde toplam 8.355 proje başvurusu alındı.programdan yararlanmak üzere proje sunan imalatçı kobİ’ler için kosgebtarafından toplam 500 milyon tl’lik destek verilmesi hükümetimiz tarafından planlandı.gelen yoğun talep karşısında geçtiğimiz dönem başbakanımız şuanda tbmmbaşkanımız olan sayın binali yıldırım tarafından bu bütçe %50 oranındaartırıldı. projesi kabul edilen her kobİ azami, 300 bin tl hibe (geriödemesiz), 700 bin tl geri ödemeli olmak üzere üst limiti toplam 1 milyon tlolan destekten yararlanabilmek için kosgeb müdürlüklerine başvuruda bulundu.kosgeb tarafından ilk defa uygulamaya konulan yeni bir uygulama olarak %30’lukgider tutarları, teminat karşılığında “erken ödeme” adı altında firmalaraharcama yapılmadan önce ödenebilmesinin yolu açıldı” dedi.

başkan altınsoy, “kosgeb müdürlükleri tarafından yapılan önkontrollerin ardından toplam 7.589 geçerli proje başvurusu değerlendirilmeküzere ilgili kurullara sevk edildi. bu kapsamda; aksaray ilimizden 44, nevşehirilinden 36, niğde ilinden 19, kırıkkale ilinden 20 ve kırşehir ilinden 10 adetolmak üzere tr 71 bölgesinde toplam 129 adet proje başvurusunda bulunuldu. yapılanbaşvurular aksaray kosgeb müdürlüğümüz ve aksaray Üniversitemiz İşbirliğindeoluşturulan kurullar marifetiyle 2018 yılı başında aksaray ticaret ve sanayiodası bünyesinde değerlendirildi. değerlendirme sonucu yeterli puan alanişletmeler ekonomiye katkı sağlamak amacıyla projelerini yürürlüğe koydular.

buna ek olarak 2018 yılında içinde açılan kobİgel – kobİ gelİŞİmdestek programi “2018 / 01 İllerde rekabet avantajına sahip İmalat sanayisektörlerinin ve yazılım sektörünün rekabet gücünün geliştirilmesi” projeteklif çağrısı kapsamında desteklenecek sektörlerin belirlenmesi için kosgebİdaresi tarafından çalıştay gerçekleştirilmiştir. Çalıştaya ilimizi sanayi veticaret alanında temsil eden kamu ve stk temsilcileri katılmıştır.

Çalıştay sonucunda İmalat sanayi olan;

10-gıda ürünlerinin imalatı

22-kauçuk ve plastik ürünlerin imalatı

25-makine ve teçhizat hariç, fabrikasyon metal ürünleri imalatı

28-başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı

29-motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarırömork) imalatı

nace kodlarında faaliyet gösteren firmalarımıza yönelik 300.000 tlhibe ve 700.000 tl geri Ödemeli olmak üzere toplamda 1.000.000 tl destek imkânısunulmuştur. destek kapsamında 24 nisan-22 haziran 2018 tarihleri arasında başvurularıalınan 25 firmanın tamamı 1. değerlendirme aşamasını başarı ile geçerek 2.değerlendirme aşaması olan kurul toplantısına katılmak üzere ankara’ya davetedilmiştir.

“küçük ve orta büyüklüktekiİşletmelerin tanımı, nitelikleri ve sınıflandırılması hakkında yönetmelik” tekobİ tanımı kriterlerinden “yıllık net satış hasılatı” ve “mali bilanço” üstlimiti 40 milyon tl’den 125 milyon tl’ye yükseltildi. kobİ tanımı değişikliğineilişkin çalışmada;

• Ülkemizde yaşanan makroekonomikgelişmeler,

• İşletmelerin iş hacimlerininbüyümesi,

• kobİ başına ortalama cirotutarlarındaki artışlar,

• kobİ’leri ve büyük işletmelerisınıflandırmada farklı kuruluşlar tarafından farklı mali kriterlerinkullanılması,

• İşletmelerde ölçek büyüdükçeteknoloji düzeyinin ve katma değerin artması,

gibi hususlar nedeniyle mali kriterleriçin belirlenen eşik değerlerin güncellenmesi ihtiyacı hasıl olmuş ve bukapsamda; gelir İdaresi başkanlığı’ndan alınan 2016 yılı beyanname bilgileridetaylı olarak incelenerek, mali kriter üst sınırı 125 milyon tl olarakbelirlenmiştir” dedi.

altınsoy, “kosgebprojeleri kapsamında verilen desteklerden dolayı başta cumhurbaşkanımız sayınrecep tayyip erdoğan olmak üzere emeği geçen milletvekillerimize ve tümyetkililere teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Birlik ve Beraberlik Rüzgarı: Aksaray
Sıradaki Haber Yiğit Bozkurtlar bayramda bir arada: MHP’den duygusal ziyaret