Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kaşlı; MHP seçimlere hazır!

Aksaray Milliyetçi Hareket Partisi

Aksaray Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Ramazan Kaşlı, bir haber kanalına verdiği röportajında yerel seçimlere yönelik konuştu.

MHP Aksaray Milletvekili Kaşlı; 13 Kasım tarihinde başlayacak olan Belediye Başkanlığı aday adaylı başvurularının 25 Aralık tarihine kadar süreceğini açıkladı. Herkesin merakla beklediği Belediye seçimlerine ittifak mı yoksa ayır ayrı mı gireceği konusunda değinen Milletvekili Kaşlı, 26 Ekim başlayan iki partinin görüşmeleri 26 Kasım tarihinde netleşeceğini beyan etti.

“Bu Süreci Daha Önceki Tecrübelerimizle Birlikte İnşallah Götüreceğiz”

Milletvekili Kaşlı; “Belediye seçimleri, yerel seçimler yaklaşıyor 5, 5 buçuk ay gibi 31 Mart 2024’e böyle bir süre kaldı. Tabi seçim kuruluda seçim takvimini açıkladı. Memurların istifasını bir aralık olarak Adalet Ve Kalkınma Partisi (AK Parti) dün itibariye adaylık başvurularını 17 Kasım’a kadar devam ediyor. Bizim partilerimizde de teşkilatlara verilen genelgemizde teşkilat başkanımız tarafından 13 Kasım’da Belediye Başkan aday adaylığı belde, ilçe il büyük şehir başlayacak meclis üyeliği ve belediye meclis üyeliği adaylıkları 25 Aralığa kadar devam edecek. 1 aylık bir süre var bu süre içerisinde Genel Merkezimiz. Artık seçim kurulu takvimine göre; şuan 26 Ekimde başlayan iki parti Cumhur ittifakı heyetleri arasında ittifak görüşmeleri devam ediyor. 26 Kasım da neticelenecek. Ona göre her parti daha önceki 2019’da ki gibi bir Aksaray şartlarında mı gideceğiz yoksa büyük şehirlerdeki gibi ittifak mı olacağız Genel Merkezin alacağı karar neticesinde bu süreci daha önceki tecrübelerimizle birlikte inşallah götüreceğiz” dedi.

“Ne Zaman Belirlenecekse Bizde Bütün Partiler Gibi O Süreci Birlikte Götüreceğiz”

Milliyetçi Hareket Partisinin her dönem olduğu gibi seçimlere hazır olduğunu ifade eden Milletvekili Kaşlı; “Milliyetçi Hareket Partisi her dönem, her zaman olduğu gibi Aksaray’ın her beldesinde, ilçesinde ve merkezinde iddialı bir parti, seçime en hazır parti, bir yere teşkilatımızla yaptığımız her toplantı da yani sandık görevlilerimizde hazır bugün itibariyle seçime 5 ay olmasına rağmen okul sorumlularımızda hazır. Adaylarımız, aday adaylığımız sürecinde İl Başkanımızla, Merkez İlçe Başkanımızla bizimle istişarelerini devam ettiriyorlar. Bu süreci inşallah takdim doğrultusunda 25 Aralıkta neticelenecek. Başvurular ona göre değerlendirme süresi olacak Genel Merkezimizde ve teşkilatlarımız tarafından adaylıklar en son ne zaman belirlenecekse bizde bütün partiler gibi o süreci birlikte götüreceğiz” şeklinde konuştu.

“Her Seçim Sonucunda Olduğu Gibi Başımızın Üstünde Vatandaşımızın Tercihinin Yeri Vardır”

En çok talep alan parti olduklarını dile getiren Milletvekili Kaşlı; “En çok talep Milliyetçi Hareket Partisine, 10’nun üzerinde aday adaylığına başvurusu var.  İl Başkanımızla görüşen arkadaşlarımız isim veriyor bu da Milliyetçi Hareket Partisine teveccühü gösteriyor.  2009, 2014, 2019 yerel seçim sonuçları karşılaştırıldığı zaman Milliyetçi Hareket Partisi önümüzde ki dönem belediyeyi kazanma ihtilali geçen vatandaşımızın tabiriyle kıl payı, 1238 oy gibi bir farkla 2019’da olduğu gibi tabi seçmen sayısı da arttı. Buna göre Belediye Meclis Üyesi, Genel Meclis Üyeleri sayılarında da artış var. Ona göre Milliyetçi Hareket Partisi seçime hazır tabi ki vatandaşımız neyi takdir ederse, kimi seçerse her zaman her seçim sonucunda olduğu gibi başımızın üstünde vatandaşımızın tercihinin yeri vardır” dedi.

Milletvekili Kaşlı sözlerini; “Biz seçime 10 üzerinde aday adayıyla götüreceğiz. Eğer ittifak olmaz ise bu sayının artacağı Aksaray siyaseti kulislerinde herkesin malum olan bir konu Aksaray Belediye Başkan adaylığı 20’in üzerinde bir MHP başvurusu olacağını bugünden tahmin ediliyor” şeklinde tamamladı.

Haber: Fatma Altınok