Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KAŞLI; “MHP ÖNCE ÜLKEM DEMİŞ BİR SİYASİ PARTİDİR”

24 haziran seçimlerindealdığı 49

24 haziran seçimlerindealdığı 49 bin oy ve yüzde 21 oy oranı ile milletvekili seçilen ramazan kaşlı,kendisine ve partisine verilen oylardan dolayı bir kez daha seçmenlerineteşekkür etti. kaşlı, mhp seçmeni partisine destek vererek, mhp barajın altındakalır diyenlere gereken cevabı  vermiştir”dedi.

mhp milletvekili ramazan kaşlı gündeme dair konularaaçıklık getirdi. mhp aksaray milletvekili ramazan kaşlı; “mhp önce ülkem diyensiyaset anlayışını bugün de 49 milletvekili ile mecliste yer almaktadır. mhppartisi her daim önce ülkem anlayışı ile genel başkanımız, liderimiz  devlet bahçeli ile yer almıştır. almayada  devam edecektir dedi. aksaray  mhp milletvekili ramazan kaşlı bedelli askerlik konusu  bütünpartilerin gündeminde olan bedelli konusu milliyetçi hareket partisi’nin de gündemindedir.liderimizin yaptığı açıklamada hem af konusunda hem de bedelli askerlikkonusunda yapıcı ve olumlu olarak kamuoyuna yansımıştır. liderimiz  devlet bahçeli bedelli askerliğin 4-5 yıldabir çıktığını şu anda milyonlarca bekleyen kişinin askerlik süresi geçmiş amabunların içerisinde öğrenim gören veya iş adamı  değişik yerlerde görev alan bu nedenlerle askerlikuzatan gençlerimize fırsat yaratan hükümetin getirdiği bu öneriye sıcakbakmıştır. burada sadece 28 günlük askerlik yapmanın gerek olmadığını hem kıyafet olarak hem barınma olarak 28 gündegenel başkanımız deyimi ile askerimiz eğitim yaparken söylenen türküler vardır.hepimiz askerlik yaptık yaylalar yaylaları öğrenmeye bile 28 günün yeterliolmadığını ve bunun için kamuda kendi içinde devam eden bir bölünmeye nedenolacağını söylemiştir. liderimizin söylediği bizim için esastır. milliyetçihareket partisi bugüne kadar hep devletin yanında siyaset yapmış önce ülkemdiyen bir politik anlayışını devam ettiriyor. liderimizin açıklaması zaten bukonu ülke gündeminde bugün basında yer alıyor. mecliste  komisyonda görüşülerek, bu konunun net şeklini  mecliste alacak. biz de orada olacağız bunameclis karar verecek. komisyonda milliyetçi hareket partisi’nin üyeleri var.İnşallah türk gencinin yararına bir sonuç çıkacağını düşünüyorum” dedi.

af kanun tasarısıhangi suçluları kapsayacak?

mhp milletvekili kaşlı; “milliyetçi hareket partisi seçimbeyannamesinde de yer alan bir konudur af konusu, Üzerinde çok konuşulan birkonu, milliyetçi hareket partisi’nin lideri boşa bir konuyu gündeme getirmez.yani cezaevlerinin mevcut şartlar özellikle bu fetÖ konusundaki doluluk terörörgütünden dolayı ceza evlerinde doluluk var. af konusu kader mahkûmu diyebasit suçlardan hüküm almış kredi kartı borçlarından dolayı gibi, bir kaza gibideğişik sebeplerle cezaevlerinde yatan insanlaradır. milliyetçi hareketpartisi’nin teklifinde fetÖ ile veya diğer terör örgüt üyeleri, kadına şiddet,çocuk istismarı için bu af söz konusu değildir. bunlar kapsam dışında yineönceki gün liderimizin kamuoyuna yapmış olduğu açıklamada planlayarak adamöldürmek ve buna benzer suçlar affın içerisinde değildir. ancak Çocuğun canıbaklava istemiş ve şeytana uyup baklava çalmış gibi veya böyle basit suçlamalarile cezaevinde yatan kader mahkûmu dediğimiz insanların affedilmesi vecezaevindeki fiziki şartlarının iyileştirilmesine yol açacağı için afteklifinde bulunulacaktır. Çünkü o insanların terör örgütü üyeleri, çocukistismarcıları, caniler gibileri ile bir arada cezaevi şartlarında kalmasının ilerideoluşabilecek isyanlara meydan vermemek içindir. liderimizin söylediği af konusuda 1 ekimde meclis açılacak. meclis açılır açılmaz af yasası gündeme geleceğinibiliyoruz. bu öneri üzerinde genel merkezimizin ilgili komisyon üyeleriçalışmaları yapıyor. İlk önerimiz af yasası olacaktır”dedi.

aksaray İçin nelerdüşünüyorsunuz?

milletvekili kaşlı; “1989’da mÇp döneminden bu güne kadar20 yıldır aktif siyasetin içerisinde yer alıyorum. meclis bize zaten yabancıdeğil daha önce milliyetçi hareket partisi’nin grup toplantılarında il başkanıve ilçe başkanı olarak defalarca takip etmiş meclisin lokantasında yemek yemiş,milletvekillerini odalarında ziyaret etmiştim. ben meclise yabancı değildim.sadece genel kurul toplantı salonunu görmemiştim. milletvekili ve görevliolmayan kişiler o salona girişi yasak. artık o salonu da gördüm. ortam sıcakbir ortam. televizyonda gözüktüğü gibi çok büyük, çok geniş değil, tümmilletvekilleri birbirlerine seslerini duyuracak bir ortamdır. yemin törenimizoldu. bundan sonra bakanların yemini oldu. daha sonra birkaç konu görüşüldü.Önümüzdeki haftalarda yoğun bir çalışma ve ondan sonra da meclis tatil olacak.biz vatandaştan oy isterken bir ayağımızın da aksaray’da olacağını beyanetmiştik. vatandaşın düğününde, cenazesinde, iyi gününde, kötü gününde yanındaolacağımızın sözünü vermiştik. sözümüzde de duruyoruz. birçok milletvekiliankara’da veya diğer ortamlarda genel merkezlerinde ancak biz vatandaşla beraberiz.günde 3 saat teşkilat binamıza uğrayıp vatandaşlarımızın sorunlarına yardımcıolmaya, çözüm bulmaya çalışıyoruz. onun dışında iş yerimin üzerindeki siyasiofisimde görüşmek isteyen vatandaşlarımızla orada görüşüyorum. hafta sonlarıyoğun düğün programları var. onlara katılıyorum. bir ayağımız ankara’da birayağımız aksaray’dadır.aksaray’da ankara’ya sınır olması hasebiyle gidiş gelişimizkolay yani hep taşındınız mı gittiniz mi gibi soruları soran vatandaşlarımızabizburada olacağımızı söylüyoruz. bizim ankara’da kalmamız gerektiği zaman meclisinve diğer devletimizin kurumlarının misafirhanelerini tercih ederek kalırız.zamanımızın büyük çoğunluğunu aksaray’da geçirmeye çalışacağız. komisyonlardaülkü ocakları genel başkanımız, ben ve birkaç arkadaşımız yer almadık. Özelliklevatandaşımızın içerisinde yer almak için. komisyon çalışmaları gece geçsaatlere kadar ankara’da sürdüğü için benim evim ankara’da değil aksaray’daolduğunu özellikle grup başkanvekilimize de belirterek yani uygunsa şimdilikbir komisyonunda görev almadan vatandaşımızın içerisinde olacağımızı ilettik bizsöz verdik dedik. Önümüzde 7-8 ay sonra yapılacak bir yerel seçim varvatandaşımızın içerisinde olup sıkı bir seçim çalışması ile genel merkezimizintalimatları doğrultusunda  uyumlu birşekilde devam edeceğiz” dedi.

yerel seçimin Öylealınması gibi bir durum söz konusu mu?

milletvekili kaşlı; “seçim öncesi propaganda dönemindeyani hükümetten yetkililerin açıklaması ve diğer partilerin de onay verirse 4kasım ifade edildi. kayseri milletvekili ve grup başkanvekili mustafa elitaş vesayın binali yıldırım o zaman başbakandı biliyorsunuz. Şu an öyle bir şey sözkonusu değil, ancak ilerleyen süreçte böyle bir teklif gelirse milliyetçihareket partisi grubu olarak biz de liderimizin,  genel merkezimizin aldığı kararlar doğrultusundahareket ederiz. ancak bizce yine seçimin öne alınmasında bir sakınca yok bende2009 mart seçimlerinde aday olmuştum. seçim öncesi propaganda döneminde son 3aylık dönemde, ocak,Şubatve mart kış ayları yaşandığı için beldelerde,ilçelerde yani köylerde ulaşımın zor olduğu için öne alınmasında fayda var.sonuçta yerel seçim kapsamlı bir seçimdir. biz de sonbahar döneminde olmasından yanayız. ancak hükümetin böyle birönerisi olursa milliyetçi hareket partisi olarak bir karar alıp ona görehareket ederiz” dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

MHP Aksaray İl Başkanı'ndan İttifak
Sıradaki Haber MHP Aksaray İl Başkanı’ndan ittifak bombası: AK Parti-CHP İttifak iddialarına Karataş’tan yanıt!”