Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KAŞLI AKSARAY’I ANLATTI

milliyetçi hareket partisi (mhp)

milliyetçi hareket partisi (mhp) aksaray milletvekiliramazan kaŞli, Çarşamba günü tbmm genel kurulunda mhp parti grubu adına sözalarak; aksaray’ımızın sağlıkla ilgili sorunlarını dile getirip, seçimsürecinde sözünü verdiği projelerle ilgili açıklama ve çözüm önerilerindebulunarak, aksaray’ın hak ettiği hizmeti almasında elinden gelen çabayıgöstermeye ve aksaray’ın sorunlarını her platformda dile getireceğini belirtti.

kaşlı’nın tbmm genel kurula yaptığı konuşma;

“aksaray’da yaşanan sağlık sorunlarını ve çözümönerilerini dile getirmek için söz almış bulunuyorum. sözlerime başlamadan önceheyetinizi, genel kurulu ve ekranları başında bizi izleyen bütünhemşerilerimisaygıyla selamlıyorum.

gazi meclisimizde, milletin kürsüsünden yemintörenimizden sonraki bu ilk konuşmamda öncelikle 1969 da doğduğum köyümcerit’te, Ülkücü hareket’in 3 hilalini kurulduğu 1969’dan bugüne kadar yapılanbütün seçimlerde tarihinde ilk defa 1. parti yapan hemşerilerim başta olmaküzere, ortaköylü, güzelyurtlu, gülağaçlı, ağaçörenli, sarıyahşili, sultanhanlı,eskilli, ve aksaray merkezinde ikamet eden bütün hemşerilerime, partimizin

49. yılında, 49 değerli milletvekili arkadaşımla birliktebeni de 49 yaşımda, 49.bin oyla şuan içerisinde bulunduğumuz gazi meclisimizegönderen hemşerilerime, bize güvenen liderime ve gecesini gündüzüne katan bütünteşkilat mensuplarımıza samimi şükranlarımı sunuyor  bu kürsüden teşekkür ediyorum.

400.000 nüfusu bulunan aksaray’ımız sınır olduğuankara’yla adana’nın, kayseri’yle, konya’nın tam ortasında olup, bu 4 büyükşehrimize de 1,5 – 2 saat mesafede ve kapıkule’den habur’a, İzmir’den van’a gidenyolların kesiştiği bir nevi mecburi uğrak, duraklama ve mola şehirdir.

kapadokya’nın giriş kapısı dünyaca ünlü aksaray ihlaravadisi’nin yakınlarında bulunan Âşıklı höyük’de on bin yıl önce dünya tarihininilk beyin ameliyatı yapılmıştır. prof. dr. mihriban Özbaşaran başkanlığındaki25 yaşında bir kadına ait olduğu tespit edilen ve ameliyattan sonra 10 gün dahayaşadığı tahmin edilen kafatası aksaray bilim ve sanayi müzesindesergilenmektedir.

tıp tarihinin bu kadar eski olduğu aksaray’da partimizinısrarlı takibi sonucu 3 yıl önce açılan aksaray tıp fakültesi’nin öğrencilerihala konya necmettin erbakan Üniversitesin de öğrenim görmektedirler. tıpfakültesinin açılmasıyla birlikte aksaray devlet hastanesi, aksarayÜniversitesi eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürülmüştür.

bildiğiniz üzere sağlık hizmetlerinde ilk basamakkoruyucu aile hekimlerimizin bulunduğu semt poliklinikleridir. 2. kategoridedevlet hastanelerimiz bulunmaktadır. 3. kategoride eğitim ve araştırmahastanelerimiz, Şehir hastanelerimiz ve Özel hastanelerimiz vatandaşlarımızasağlık hizmeti vermektedirler. bu bağlamda şuan da aksaray’da resmi olarakdevlet hastanesi bulunmamaktadır. 29 ekim günü yeni binasına taşınanahastanemiz aksaray Üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesi olarak hizmetvermekte ancak öğrencilerimiz eğitimlerini konya’da sürdürmektedir.

2017 yılı verilerine göre il dışına hasta sevkinoktasında aksaray, kilis’ten sonra türkiye de ikincidir. başka bir örneklebizimle yaklaşık aynı nüfusa sahip edirne’de 1069 hekim 1950 yatakkapasitesiyle hizmet verirken aksaray’da 440 hekim 700 yatak kapasitesiylehizmet vermektedir.

türkiye de sağlıkta dönüşüm konuşulurken olması gerekeninyarısı kadar sağlık hizmetinden yatırım ve pay alan aksaray’da bugünlerdekonuşulan tek konu yeni taşınılan hastanenin hemen yakınında bulunan katı atıkdepolama tesisinden hastanenin her alanına yayılan ağır kokunun yanında çevredüzenlemesinden inşaat artıklarına, bozuk musluklardan çalışmayan cihazlarakadar birçok aksaklık bulunmaktadır.

ancak 9 kasım cuma günü il sağlık müdürü, hastane müdürüve başhekim ile birlikte yaptığımız incelemelerde gördüğümüz eksiklik veaksaklıkların kısa sürede giderileceğinin bilgisini almış bulunmaktayım.

milliyetçi hareket partisi olarak kısa ve uzun vadeliolarak iki aşamalı çözüm önerimiz şöyledir.

• hastane yanında bulunan katı atık deposunun ivedilikleen uygun yere taşınmalıdır.

• geçmiş yıllarda aksaray İl Özel İdaresi tarafından 23milyon keşif bedeliyle başlanıp 36 milyon liraya ihale edilen ve 61 milyonliraya mal edilen 2 bloktan oluşan 2000 kişilik öğrenci yurdu ihtiyaçfazlasıdır. yurtlarımızdaki doluluk oranı %71 tir.

• aksaray Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan bubinaların birisinin tıp fakültesi dekanlığı, diğerinin de eğitim ve araştırmahastanesine dönüştürülerek konya da eğitim gören öğrencilerimizin buradaeğitimlerine devam etmeleri sağlanmalı diğer bloğunda tıp fakültesi eğitim vearaştırma hastanesine dönüştürülerek yeni taşınılan hastanenin aksaray devlethastanesi statüsüne tekrar kavuşturulmasıdır.

• Şayet bu olmuyorsa çözüm önerimiz acili ve birçokbölümü son yıllarda tadilat gören 575 yatak kapasiteli eski devlet hastanemizinaksaray üniversitesi tıp fakültesi eğitim ve araştırma hastanesi olarakkullanılmasıdır çünkü boşaltılan binaların akıbetinin ne olacağına hiçbiryetkili sağlıklı cevap vermemektedir.

• uzun vadeli çözüm önerilerimiz ise uzun yıllardıraksaraylının ayağının alışık, ulaşımının kolay olduğu ve hastaneler bölgesiolarak bilinen yerde bulunan ve yakın zamanda şehir dışına taşınacak olan cezaevinive devlet su İşlerinin bulunduğu bölgeye 1000’er yataklı devlet ve Şehirhastaneleri yapılarak halkımız hakkı olan sağlık hizmetini almalıdır.

17 yıldır ak partiye rekor derece de oy veren aksaray’abunu yapmak hükümetin boynunun borcudur.

saygı değer milletvekilleri,

sağlık insan hayatındaki ilk önceliktir, bu sebeptendolayı bu ilk konuşmamda bu konuyu dile getirdim. aksaray merkezin de 45 yıldırticaretle uğraşan bir ailenin, siyasetle uğraşan bir ferdi olarak aksaraybelediye meclis Üyeliği, aksaray belediye başkan adaylığı, aksaray merkez İlçebaşkanlığı ve İl başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra cenab-ı hakkınlütfu, liderimizin takdiri ve hemşerilerimizin teveccühüyle milletvekili olarakgazi meclisimizin çatısı altında aksaray’ımızın sorunlarını bilen, çözümönerilerini sunan, aksaraylının tanıdığı sesi olmaya devam etme azminde vegayretinde olacağız inşallah. elbette esnafımızın, işverenimizin, işçimizin,sanayicimizin ve çiftçimizin de sorunları vardır. onlara da yeri ve zamanı geldiğindegüzel aksaray’ımız için bu kürsüden dile getireceğimizi beyan ediyor.

bu vesileyle sözlerime son verirken gazi meclisimizi birkez daha selamlıyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

MHP Aksaray İl Başkanı'ndan İttifak
Sıradaki Haber MHP Aksaray İl Başkanı’ndan ittifak bombası: AK Parti-CHP İttifak iddialarına Karataş’tan yanıt!”