Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KADINLAR TOPLUMUN SÖZ SAHİBİDİR

ak parti aksaray milletvekili

ak parti aksaray milletvekili İlknur İnceöz’ün 5 aralıktürk kadınlarının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 84 Üncü yıldönümünedeniyle yaptığı açıklamada; “5 aralık 1934 tarihinde milletvekili genelseçimlerinde kadınlara seçme seçilme hakkı tanınmasıyla birlikte aslında ülkeolarak pek çok batılı ülkelerden önce bu hakka kavuşmuş olsak da uygulamadaaynı başarı sağlanamamış olup, kadınlarımız on yıllar boyunca, geri plandatutulmuş, gölgede bırakılmıştır.

İktidara geldiğimiz 2002 yılından bu yana kadınlarınsiyasette karar alma mekanizmalarında aktif rol alabilmeleri için reformniteliğinde adımlar attık.

ak parti olarak kadın güçlü ise ailenin de güçlüolacağına, toplumunda ülkenin de güçlü olacağına inandık bu yönde düzenlemelereher zaman öncelik verdik.

kadınlarımızın toplumsal hayatta, iş hayatında, siyasettedaha güçlü bir şekilde var olabilmeleri, eğitim fırsatlarından mahrumkalmamaları için çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdik.

1934 yılında kadınlara seçme seçilme hakkı verilmişse debaşörtülü kadınlarımız ancak seksen bir yıl sonra 7 haziran 2015 seçimleriyleak parti iktidarı zamanında seçilme hakkını kazanabilmiştir.

anayasa’nın 10’uncu maddesinde pozitif ayrımcılık ilkesi getirdikmedeni kanun İş kanunu ve ceza kanunu’nda kadınlar lehine düzenlemeler yaptık.

sayın cumhurbaşkanımız, genel başkanımız recep tayyiperdoğan’ın: “kadının yer almadığı siyaset, kadınları dışlayan bir yönetimanlayışı sadece kadınlar için değil, bütün toplum için büyük bir eksikliktir.kadınların omuz vermediği, sahip çıkmadığı bir demokrasinin başarıya ulaşmasımümkün değildir. kadın elinin değmediği bir edebiyat; incelikten, zarafetten,derinlikten mahrum kalmış demektir.”

sözleri ile kadınlarımızın sahip olduğu haklarıntemelinde ak partinin kadına bakış açısını ve kadın politikasını görmekteyiz.

köklü bir medeniyete sahip olan bizlerin, kadın-erkek hepbirlikte geleceğimizi inşa edeceğimize inanıyorum.

toplum, aile ve devlet yapımızda varlıkları ile her zamanyol gösterici olan ülkemiz kadınlarını, tarih boyunca istiklal ve istikbalmücadelelerimizde daima en ön safta yer alan tüm kahraman kadınlarımızışükranla, minnetle yad ediyorum.

   kadınlarımızın,siyaset sahnesinde ve karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almasıümidiyle, 5 aralık türk kadınlarının seçme ve seçilme hakkını elde etmelerinin84 üncü yıldönümünü kutlar, selam ve saygılarımı sunarım” dedi.

haber yaşar karatay

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Birlik ve Beraberlik Rüzgarı: Aksaray
Sıradaki Haber Yiğit Bozkurtlar bayramda bir arada: MHP’den duygusal ziyaret