milliyetçi hareket partisi (mhp) aksaray İl başkanı av.mustafa ÇÖlkesen, aksaray milletvekili ramazan kaŞli, merkez İlçe başkanı İrfanÇitak ve mhp aksaray İl kadın kolları başkanı nermin fİdan’la birlikte8 mart dünya kadınlar günü nedeniyle ortak basın açıklaması yaptı.
ortak açıklamada “türk töresinde kadının yeri ve önemibüyüktür. kadın baş tacıdır kutsaldır. töremizce kadın bizler için; anadır,bacıdır, yardır. bu üçü de bizim için namustur vazgeçilmezdir ve kutsaldır.yüce dinimiz İslam da kadına önem vermiş ve kadınlarımızı allah’ın bir emanetibilmemiz gerektiğini emretmiştir. peygamber efendimiz hz muhammet (sav) hadisişeriflerinde “cennet analarımızın ayakları altındadır” diyerek kadınındinimizde yerinin ve öneminin ne kadar büyük olduğunu bizlere anlatmaktadır.devletimizin kurucusu mustafa kemal atatürk ‘de kadınlarımıza verdiği önemigöstermek adına dünya’da ilk kez türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanıyarakdünyaya bir medeniyet dersi vermiştir. tarihimizde; kadınlarımızın toplumsalaçıdan da ne büyük katkılar sağladıklarının örnekleriyle doludur. türk ve İslamtarihi topluma yön veren destan yazan kadınlarımızla doludur. hz hatice, hzaişe, hz fatıma, analarımız İslam tarihi açısından ilk akla gelen isimlerdir.tomris hatun, hayme ana, zübeyde hanım, nene hatun, kara fatma, Şerife bacıgibi isimlerde tarihimizde ilk akla gelen fedakârlık cesaret ve İffetabideleridir.
genel başkanımız sayın devlet bahçeli beyin de belirttiğigibi kadın; anadır, kadın; ailedir, kadın;vatandır, kadın;Ülkedirkadın;vatanın geleceği ve teminatıdır.
toplumsal hayatın her aşamasında kadınlarımız bizlerleomuz omuza mücadele etmektedirler. büyük fedakârlıklar göstererek sağladıklarıkatkının büyüklüğü gün gibi ortadadır. günümüzde de kadınlarımız hayatımızınher aşamasında bizlerin yanında hatta bizlerden daha fazla mücadele etmekzorunda kalmaktadırlar. bunun yanı sıra dinimizin ve töremizin de gereğiolmasına rağmen maalesef kadınlarımıza hak ettikleri değeri gösterememekte,sosyal yaşantı içerisinde gerekli önemi vermemekteyiz. Üzülerek söylemeliyiz kiyüce allah’ın bizlere emaneti kadınlarımızı baş tacı etmemiz her türlü pozitifayrımcılığı göstermemiz gerekirken aksine günümüzde kadına yönelik şiddetartmış kadın cinayetleri almış başını gitmiştir. hayatımızın her aşamasında enbüyük destekçimiz olan kadınlar tv’lerde gazete ve dergilerde birer obje olarakgösterilmekte ve basitleştirilmektedir. bugün 8 mart dünya kadınlar günümünasebetiyle bir kez daha altını çizmek istiyorum ki başta şehit anaları veeşleri olmak üzere analarımız, eşlerimiz, kız kardeşlerimiz ve tümkadınlarımızın hak ettiği değeri önce bizler birey olarak göstermeliyiz.ardından ülkeyi yönetenler tarafından, kadınlarımızın korunması, yaşadıklarısıkıntıların, tehditlerin ortadan kalkması ve sosyal yaşantımızda hak ettiklerideğeri görmeleri adına gerekli hukuki düzenlemeler acilen yapılmalıdır.
bu duygu ve düşüncelerle başta Şehit anaları ve eşleriolmak üzere başımızın tacı tüm kadınlarımızın 8 mart dünya kadınlar gününükutluyoruz” dediler.
haber merkezi

