Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İyi Parti Milletvekili Turan Yaldır; Pozitif muhalefet yapacağız

İyi Pati Milletvekili Turan

İyi Pati Milletvekili Turan Yaldır bayramlaşma programında yaptığı konuşmada; Milletimiz bize muhalefet görevi verdi. Bunu en iyi şeklide iktidarı çalıştırmak için var gücümüzle kullanacağız. Pozitif bir muhalefet yapacağız. Kazanan Aksaray olacak kazanan benim halkım olacak. 28. Dönemde de demir yolunun Aksaray’a kazandırılması için var gücümüzle ve mevcut iktidar milletvekilleri ile iktidarın ilgili bakanlığı ilgili müdürlüğünü sık sık soru önergeleri ile kanun teklifleri ile araştırma önergeleri ile basın toplantılarıyla farkındalığı ortaya koyarak bu görev içerisinden böyle bir önemli yatırımı Aksaray’a kazandırılmasını sağlamak istiyoruz dedi

 

Aksaray İyi Parti teşkilatı bayrama bir gün kala arife günü parti binasında bayramlaşma programı düzenledi. Parti binasında düzenlen bayramlaşama programına İyi Parti Milletvekili Turan Yaldır, İyi Parti İl başkanı Cumali Asal İlçe başkanı Osman Yılmaz, Gençlik kolları başkanı Mehmet Atar bir önceki dönem milletvekili Ayhan Erel Parti yöneticileri ve partililer katıldı. Kurban bayramı bayramlaşma programında; İyi Parti İl Başkanı Cumali Asal, Merkez İlçe başkanı Osman Yılmaz, İyi Parti bir önceki dönem milletvekili Av. Ayhan Erel ve İyi Parti Milletvekili Turan Yaldır birer konuşma yaptı.

İyi Parti il binasında yapılan bayramlaşma programında konuşan İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Osman Yılmaz; Bugün Kurban bayramı arifesinde Aksaray İl teşkilatımız olarak bayramlaşma programında bir aradayız. Başta burada olan kardeşlerim ve değerli büyüklerim olmak üzere Aksaraylı hemşerilerimizin aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Kurban bayramını en içten dileklerimle kutlar kazasız, belasız mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum diye konuştu.

İyi Parti İl Başkanı Cumali Asal Kurban bayramı nedeni ile yaptığı konuşmada; Mutlulukları paylaştığımız birlik beraberlik kardeşlik ve dostluk duygularının güçlendiği, insanların kaynaşmasına ve huzurun yaşam içerinde olmasına vesile olan Kurban bayramınızı hepinizin en içten dileklerimle kutluyorum. Her bayram iyiliğe umuda barışa vesiledir.  Bu mübarek günlerimize dargınlıklarımızı kırgınlıklarımızı bırakıp birbirimizi kucaklamalıyız.  Sevmek kadar sevindirmenin de büyü önem taşıdığı bu özel günde ülkemiz ve yurttaşlarımız için Aksaray’ımız için iyilikten yana tarafı olup ülkemizi daha iyi bayramlara güzel günlere eriştirmek için var gücümüzle çalışacağız dedi.

İyi Parti İl Başkanı Cumali Asal konuşmasının devamında; Sıkıntılı süreçler yaşadığımız bu dönemde saflarımızı daha sık tutarak omuz omuza üstesinden geleceğimizi biliyorum ifadelerine yer vererek tüm Aksaraylı hemşerilerimizin ve İslam alemin bayramını tekrar kutluyorum diyerek son verdi.

İyi Parti il binasında yapılan bayramlaşma programına katılan bir önceki dönem milletvekili Av. Ayhan Erel burada yaptığı konuşmada; Tüm İslam alemi ve Aksaraylı hemşerilerimin Kurban bayramını kutluyorum diye sözlerine başlayan Av. Ayhan Erel yapılan seçimlere değindi. Av. Ayhan Erel yapılan seçimler sonucunda Aksaray’dan genç dinamik, daha önce meclis tecrübesi olan bir kardeşimizi meclise göndermenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Umuyorum ve biliyorum ki milletvekilimizin gayret ve çabaları ile bugüne kadar çözülemeyen Aksaray sorunlarının bir dahaki bayrama en azından birinin çözülmüş olarak Aksaray halkına sunulmuş olacağını umuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Kurban bayramınızı kutluyor. Hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum dedi.

 

İyi Parti bayramlaşma programında konuşan İyi Parti Milletvekili Turan Yaldır; Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor. Bayramın inandığımız bütün değerlere hayırlar getirmesini yüce Allah’tan temenni ediyorum diyerek sözlerine başlayan milletvekili Yaldır; 14 Mayıs’tan sonraki sürece değindi.

İyi Parti Milletvekili Turan Yaldır; Malumunuz Haziran ayının ilk haftasında milletvekilliği yeminimizi ettik T.B.M.M. çatısı altında milletvekili yemini ettikten sonra T.B.M.M. çatısı altında verilen ilk soru önergeleri bir ve iki sayılı soru önergelerini biz verdik. İyi parti heyeti olarak verdik Aksaray milletvekili olarak verdik. Bir numaralı soru önergemizde; Demir yolu ile ilgili bir soru önergesi hazırladık.  Biliyorsunuz demir yolu Aksaray’ımızın kanayan yarasıdır. Bu hususla alakalı seçim sürecinde de hatta geriye dönük 20 yıllık süreçte Aksaray’daki bazı siyasilerimiz, önemli siyasetçilerimiz demir yolunu sık sık gündemde tuttular. Son beş yılda da milletvekilimiz Ayhan Erel bey çok dile getirdi. Soru önergeleri ile, basın toplantılarıyla bizde sayın milletvekilimiz Ayhan Erel’in bırakmış olduğu yerden bayrağı teslim aldık. Bundan sonraki süreçte de Aksaray’ın bütün sorunlarını T.B.M.M. çatısı altında dile getirmeye devam edeceğiz. Demir yolu bizim için çok önemli bir yatırım olacak ben buna inanıyorum diyerek sözlerine devam eden İyi Parti Milletvekili Turan Yaldır; Bu dönem içerisinde de 28. Dönemde de demir yolunun Aksaray’a kazandırılması için var gücümüzle ve mevcut iktidar milletvekilleri ile iktidarın ilgili bakanlığı ilgili müdürlüğünü sık sık soru önergeleri ile kanun teklifleri ile, araştırma önergeleri ile basın toplantılarıyla farkındalığı ortaya koyarak bu görev içerisinden böyle bir önemli yatırımı Aksaray’a kazandırılmasını sağlamak istiyoruz dedi.

İki numaralı soru önergesi hakkında da bilgi veren İyi Parti Milletvekili Turan Yaldır; İki numaralı soru önergemiz Ortaköy yolu ile ilgili oldu. Ortaköy yolu yine kanayan yaralarımızdan bir tanesidir. Belki de Türkiye’de örneği yoktur. İlleri birbirine bağlayan ve hala tek yol gidiş geliş yolu olan başka bir yol yoktur diyerek sözlerine devam eden İyi Parti Milletvekili Turan Yaldır; Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Aksaray Milletvekilinin bir açıklaması oldu. Hem demiryolu ile ilgili hem Ortaköy yolu ile ilgili Ortaköy yolunun yapıldığını ifade eden Cengiz Beye, bizde kendisine yeniden basın aracılığıyla bir cevapta verdik. Bizim tespitlerimize göre son 5-6 yıldır Ortaköy yolunda çivi bile çakılmadığı yönünde bilgilere ulaştık. Zaman zaman yama çalışmaları yapılıyor. Bozulan yollara işte kış şartlarında mevsim şartlarından kaynaklı olarak bozulan yollara yama çalışmaları dışında herhangi bir çalışmanın yapılmadığı tespitine ulaştık. Sanırım sayın milletvekilimize de bu hususta ilgili firma ihaleyi alan firma yanlış bilgi veriyor. Çünkü kendileri bildiğim kadarıyla o yolu kullanmıyorlar. Bölgeye gidip gelmedikleri içinde bilmiyorlar. İlgili firmada biz burayı tamamlıyoruz. Biz burayı yapıyoruz diyerek sayın milletvekilimize yanlış bilgi veriyorlar dedi.

Aksaray demir yolu konusuna da değinen milletvekili Turan Yaldır; Demir yolu ile ilgilide ihale sürecinde olduğunu ifade ediyor sayın milletvekilimiz. Demir yolu ile ilgilide biz kendisine de bir soruda yönettik. Hem soru önergesi ile ilgili bakana da bunu sorduk. Geldiğimiz noktada demir yoluyla ilgili hale kendisinden ve ilgili bakanlıktan bir cevap alamadık. Bundan sonraki süreçte de memleketin sorunları ile ilgili sık sık bu konuları dile getireceğiz. Yakın zamanda geçtiğimiz Cuma günü Yeşilova beldemizin ilçe olmasıyla ilgili bir kanun teklifi verdik. Meclisin 100. Yılında gündemde olabilecek konulardan bir tanesi 100 il 1000 ilçeye ulaşacağına dair bazı bilgiler alıyoruz T.B.M.M.’de bu konun gündeme geleceğini duyuyoruz. Tabi bizde Aksaray olarak beldelerimizin, ilçelerimizin bu pastadan payı alması için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Bununda kanun teklifini verdik. Bunun yanında tarımsal sulama ile ilgili bölgesel havalimanı ile ilgili, ilçelerimizin beldelerimizin sorunları ile ilgili, şampiyon Aksaray sporumuzun stadyum sorunu ile ilgili buna benzer birçok konuyu meclis gündeminde tutacağız. Vatandaşımız bizlere muhalefet görevi verdi. Muhalefet soru önergeleri ile kanun teklifleri ile araştırma önergeleri ile ve bunlarla mevcut iktidarı sık sık sıkıştırarak, sık sık iğneleyerek pozitif muhalefet yaparak iktidarın çalışmasını sağlar. Yani gereksiz bir şey değildir esasında bu bahsettiğimiz soru önergeleri, kanun teklifleri araştırma önergeleri çok gereklidir diye konuştu.

Haber: Avni Kuru