Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti Eski Milletvekili Ayhan Erel; “Davete icabet etmek gerekir”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İyi Parti’ye yaptığı, “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına!” çağrısına İyi Parti 27. Dönem Milletvekili ve MHP Aksaray İl Eski Başkanı Ayhan Erel’den yanıt geldi. Erel, davete icabet etmek gerektiğini söyleyerek, “Biz aynı çınarın dalları gibiyiz.” dedi.
İyi Parti’nin kurucularından olan ve 27. Dönem İyi Parti Aksaray Milletvekili olarak görev yapan, MHP’nin de Aksaray’da İl Başkanlığı yapan isimlerinden olan Ayhan Erel, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına’” çağrısına yanıt verdi. Erel, ulusal yayın yapan bir televizyon kanalında katıldığı programda konuştu. Davete icabet etmek gerektiğini ifade eden Erel, MHP’de siyaset yapan kişilerle, aynı yağmurda ıslandıklarını, aynı şehitleri omuzladıklarını, aynı davaya inandıklarını söyleyerek, “Arkadaşlarımızın bir kısmı orada hala. Biz aynı çınarın dalları gibiyiz.” şeklinde konuştu.
Devlet Bahçeli’nin İyi Parti’ye yönelik yaptığı çağrısından sonra konuşan Erel, “Bu çağrının samimi olup olmadığı, hangi amaca hizmet ettiğini anlamak için kendi görüşüme göre bu davete icabet etmek gerekir. Davet sünnet o davete icabet etmek farzdır.” diyerek Bahçeli’nin çağrısının değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
Program sunucusu Serap Belovacıklı’nın, “Yani İyi Parti, MHP ile aynı noktada buluşabilir mi? Buradan bunu mu anlamalıyız?” sorusu üzerine Erel, “Nokta Türk Milliyetçiliğidir. Nokta, rahmetli Başbuğ’un ortaya koyduğu Türk milliyetçiliği ve ülkücülüğünün esaslarıdır. Türk milliyetçiliği çerçevesinde ülkücü dairedeki bu bilince, şuura, ilkelere, sevdaya ve ideallere sahip olan herkesle İyi Parti olarak biz buluşuruz.” yanıtını verdi.

Haber: Ağustos Gerçe