Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İNCEÖZ, ENGELLİLER HAFTASI`NDA İKİ MÜJDE VERDİ

ak parti grup başkanvekili

ak parti grup başkanvekili ve aksaray milletvekili İlknurİnceöz`den, engelliler haftasında aksaray`a iki müjde geldi.

ak parti grup başkanvekili ve aksaray milletvekili İlknurİnceöz engelliler haftası nedeniyle yaptığı açıklamada türkiye nüfusununyaklaşık yüzde 7’sini engellilerin oluşturduğuna, ailelerle birliktedüşünüldüğünde engelli konusunun 25-30 milyon insanı ilgilendirdiğine dikkatiçekti. ak parti iktidarı ile çığır açan çalışmalara imza attıklarına işareteden İnceöz, “engellilerin normal hayat sürmeleri ancak toplumsalduyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür” diye konuştu.

İnceöz, “başta İnsan hakları evrensel beyannamesiolmak üzere birçok belge engellilik sorununu insan hakları sorunu olarak elealmaktadır. dolayısıyla, engellilerimize hak ettikleri eşitlik ve iyiliklerisağlamak, hem insanlık borcumuzdur, hem de çağdaş toplum ve devlet olmanın daen önemli gereğidir. engellikardeşlerimizin, kimseye muhtaç olmadan, hayatıniçerisinde sorunlarına çözüm bulması, hepimizin ortak hedefi olması lazım. bizengelliler konusunu iktidar muhalefet değil insani bir mesele, partiler üstübir mesele olarak görüyoruz” diye konuştu.

İnceöz:Önceliğimiz engelli kardeşlerimiz

ak parti tbmm grup başkanvekili ve aksaray milletvekiliİlknur İnceöz, anayasa’nın 10. maddesinde engelliler için pozitif ayrımcılıkyapılmasına imkân veren düzenlemenin ak parti iktidarları döneminde yapıldığınadikkat çekerek;

“hükümetlerimiz 16 yıldır engelliler konusuna daimaöncelikli yaklaşmış, evde bakım, çalışma hayatına katılım konusunda engellivatandaşlarımıza pozitif ayrımcılığı teşvik ettiği gibi bunu kanunlarla dadesteklemiştir. ak parti, toplumun bütün kesimlerini eşit ve adaletle sarmak amacıyla,engelli kardeşlerimizin sorunlarına çözüm üretmeyi en temel, en ivedi görevleriarasında kabul etmiştir” dedi.

İnceöz`denaksaraylı engellilere gören göz müjdesi

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan’ın liderliğindetürkiye`nin yaşadığı büyük değişimle engellilerin eğitim-öğretim imkânlarınıiyileştirerek, istihdamlarını kolaylaştırarak, topluma kazandırmanın çabasıiçerisinde olduklarının altını çizen İnceöz, “engelliler haftasında,aksaray`ımızdaki engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak ikimüjdeyi de buradan vermek istiyorum” dedi.

bugüne kadar binlerce görme engelliye dağıtılan “görengöz” cihazlarında yeni dağıtımların başlandığı bilgisini veren İnceöz, 41 ilde5 bin ‘gören göz’ cihazının dağıtımının yapılacağının altını çizerek, “aile vesosyal politikalar bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde görmeengelli kardeşlerimizin faydalanması için 85 “gören göz” cihazınınaksaray’ımıza tahsisini gerçekleştirdik. Şimdiden görme engelli kardeşlerimizehayırlı uğurlu olsun” dedi.

İnceöz: gören gözİçin müracaatlar başladı

gören göz cihazı sayesinde görme engellilerin internetegirebileceklerinin, sosyal medyayı kullanabileceklerinin sesli kitap okuyucusayesinde istedikleri eserleri okuyabileceklerinin ve cihazda bulunannavigasyon sayesinde istedikleri yere kolayca, kimseye ihtiyaç duymadanulaşabileceklerini kaydeden İnceöz, “görme engelli kardeşlerimizin hayatlarınıkolaylaştıracak “gören göz” cihazları için aksaray aile ve sosyal politikalarİl müdürlüğü`ne müracaatlar başladı. buraya başvuran engelli kardeşlerimizinekonomik durumları ve görme engelleri dikkate alınarak cihazların teslimigerçekleştirilecek. gören göz cihazları için önceliğimiz ekonomik durumu bucihazı almaya yetmeyen aksaraylı aileler ve görme engeli en üst seviyede olankardeşlerimiz olacak” dedi.

aksaray`a engelliminibüs müjdesi

ak parti grup başkanvekili ve aksaray milletvekili İlknurİnceöz, aile ve sosyal politikalar bakanlığı ile yürüttükleri görüşmelerneticesinde, aksaray`a “özel engelli minibüsi”`nin tahsis edildiği müjdesiniverdi.

İnceöz “aile ve sosyal politikalar bakanlığı ilegörüşmelerimizi neticelendirdik. hafta başında aksaray`ımızdaki engellikardeşlerimizin kimseye ihtiyaç duymadan daha rahat bir biçimde yolculuketmelerine imkan sağlayacak engelli minibüslerimiz İl  müdürlüğü’müze teslim edilecek ve buasansörlü minibüslerimiz engelli vatandaşlarımızın hizmetine en kısa zamandasunulacak” dedi.

“asansör donanımı ile engelsiz olarak tasarlanan buminibüsle engellilerimizin ulaşım ihtiyacını kolaylaştırmayı, onların kimseyeihtiyaç duymadan evden çıkmalarını ve sosyal hayata daha kolay karışmalarınıamaçlıyoruz” diyen İnceöz “engelli minibüsümüz aksaray`da sürekli bir şekildeengelli vatandaşlarımıza hizmet edecek ve birçok işi kolaylaştıracak. Şimdidenengelli kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

AK Parti İl Başkanı Hamza
Sıradaki Haber Ak Parti’de 81 İl Teşkilatı tek tek Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bayramlaştı!