Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İHTİYAÇ SAHİPLERİ’NE DE, ESNAFA DA İYİ KART’LA DESTEK

İyİ parti aksaray belediye

İyİ parti aksaray belediye başkan adayı Özhan türemişaksaray minibüsçüler, halk otobüsçüler ve umum servisçiler odası’nı ziyaretederek aksaray’da ulaşım sektörünün sorunlarını ve taleplerini dinledi. 

belediye başkanı olması halinde ulaşım sorunlarına özelprojelerini hayata geçireceğini dile getiren başkan adayı türemiş maddi durumuyetersiz öğrencilerin servis ücretlerinin belediye tarafından karşılanacağıücretsiz toplu taşıma projesinin ayrıntılarını anlattı.

türemiş “aksaray’da hizmet vermekte olan minibüsçüler veumum servisçi kardeşlerimizin dertlerini ve sıkıntılarını biliyorum. Şu andamazot fiyatları almış başını gitmiş. lastik fiyatları almış başını gitmiş ve şuanda çok ciddi anlamda servisçilerimiz, minibüsçü kardeşlerimiz maddi anlamdasıkıntıdalar. bunları çok iyi biliyor ve görüyoruz. biz allah nasip kısmetederse belediye başkanı olduğumuzda ilk önce sizlerin dert ve sıkıntılarınısizlerle birlikte istişare edeceğiz, istişarenin ardından birlikte karar alıpbirlikte çalışacağız. geçtiğimiz günlerde medyada bir açıklamamız oldu. maddidurumu iyi olmayan ilkokul, ortaokul, lise öğrencisi ve üniversite öğrencisikardeşlerimize ücretsiz servis sağlayacağız. bunlara İyİ kart dağıtacağız.ancak minibüsçü kardeşlerimiz şundan emin olsunlar ki, biz burada bunu yaparkenkesinlikle bu maliyeti sizin kesenizden değil, belediye olarak karşılayacağız.bu kardeşlerimizin mağduriyetlerini belediye olarak biz karşılayarakgidereceğiz” dedi.

“Ücreti biz karşılayacağız”

“minibüsçü kardeşlerimiz asla mağdur olmayacak” diyentüremiş “Örneğin 2 bin durumu iyi olmayan kardeşimiz varsa bunları tespit edipİyİ kart vereceğiz. bunların masraflarını belediye olarak biz karşılayacağız.bunun kaynağını nereden elde edeceğimize gelince. Şu anda 5 tane belediyebaşkan yardımcısının makam aracı var. 60-70’e yakın kiralık araçlar var. bizgeldiğimizde ilk olarak bu araçları fesih yolu ile kaldıracağız. buradan eldeedeceğimiz kazançla bu maliyeti karşılayacağız. bu külfeti asla minibüsçükardeşlerimizin üzerine vermeyeceğiz. 65 yaş üzerinde olan amcalarımız,teyzelerimiz ücretsiz biniyorlar. bu da sizi ciddi sıkıntıya sokuyor. bunu dasizinle istişare ederek rakam ne ise ona göre belediyemiz karşılayacak.buradaki amacımız şudur. hem minibüsçü kardeşlerimiz, hem de vatandaş memnunolmalı. biz ne zaman mutlu oluruz? İki taraf da mutlu olduğu zaman, memnunolduğu zaman mutlu oluruz. bu anlamda kimsenin endişesi olmasın” ifadelerinikullandı. minibüsçüler odası başkanı veysel Öztürk ise ziyaretten duyduğumemnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

CHP, 5 Eylül 2024 tarihinde
Sıradaki Haber Ali Abbas Ertürk, Tüzük Değişimi Hakkında Açıklamada Bulundu