Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İHRACATTAKİ YENİ YOL HARİTAMIZ HAYIRLI OLSUN

ticaret bakanı ruhsar pekcantarafından

ticaret bakanı ruhsar pekcantarafından açıklanan ihracatta yeni yol haritası hakkında açıklamada bulunan akparti İl başkanı hüseyin altınsoy, oluşturulacak, ‘İhracat ana planı’ ile pazarve mal çeşitlendirmesine, mevcut pazarlarda derinleşmeye gidileceğinibelirterek, “İhracatımız içindeki yüksek teknolojili ürünlerin payı artacak”dedi.

2019-2021 yıllarını kapsayan yeniekonomi programı’nı (yep) değerlendiren ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy, programile kısa vadede fiyat istikrarının ve finansal istikrarın yeniden tesisedilmesi, ekonomide dengelenmenin ve bütçe disiplininin sağlanmasınınamaçlandığını belirtti. orta vadede sürdürülebilir büyümeye yönelik ekonomikdeğişimin gerçekleştirilmesinin hedeflendiğine işaret altınsoy, yep’in öncekiprogramlardan farklı olarak pek çok kesimin görüşleri alınarak ticaretbakanlığının da katkı verdiği çalışmalarla hazırlandığını kaydetti. programındaha sade ve anlaşılır bir şekilde oluşturulduğunu ifade eden altınsoy, somutpolitika hedeflerine yer verildiğini, bunun da piyasalarda olumlu karşılıkbulduğunu vurguladı.

yep’in büyüme patikasının dengeli bir şekilde belirlenmesi ve parapolitikasının sıkı mali politikalarla desteklenmesiyle piyasanın beklentilerinikarşıladığını ifade eden altınsoy, “yep’in en önemli özelliği, hedeflerinmevcut ekonomik konjonktür göz önüne alınarak gerçekçi bir bakış açısıyla inşaedilmiş olmasıdır. bu kapsamda net ihracatın büyümeye katkısının pozitifolacağını öngörüyoruz.” dedi.

yep’in türkiye’nin dış ticaret yapısındaki mevcut aksaklıklarıteşhis ederek söz konusu sorunların çözülmesi için alınması gereken tedbirleride içerdiğini belirten altınsoy, “İhracatçı firmaların pazar araştırmalarınakatkı sağlamak adına ticaret bakanlığımız tarafından “elektronik İhracatplatformu kurulacak. böylelikle elektronik ticaretimizin küresel elektronikticaretteki payını artırabilmesine katkı sağlanmış olunacak. yeni ekonomiprogramı’nın ilimiz, ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum”ifadelerine yer verdi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Birlik ve Beraberlik Rüzgarı: Aksaray
Sıradaki Haber Yiğit Bozkurtlar bayramda bir arada: MHP’den duygusal ziyaret