Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GURBETÇİLERİN ÇİLESİNE SON VERİLMELİ

avrupa’nınçeşitli ülkelerinde çalışan ve yıllık izinlerini aksaray’da geçirmek üzereilimize gelen

avrupa’nınçeşitli ülkelerinde çalışan ve yıllık izinlerini aksaray’da geçirmek üzereilimize gelen gurbetçiler, aksaray milletvekili ramazan kaşlı ve mhp aksarayteşkilatlarına yaptıkları ziyaretlerinde;  uçak biletlerini pahalı buldukları için aileleriile birlikte özel araçlarıyla kara yolunu tercih ettiklerini belirttiler. 

gurbetçiler, edirne/kapıkule sınır kapısı’nda aşırıyoğunluk olduğu, gümrüklü alan içinde kuyruklar oluştuğunu, aşırı sıcaklarnedeniyle büyük zorluk yaşadıklarını, saatlerce araç kuyruğunda ve gişelerdebekletildiklerini, kuyrukta bekleyen bazı vatandaşlar özel arabasında bazıları isegümrüksüz satış mağazalarının bulunduğu alanlarda dinlendiklerinidile getirdiler.

mhp partiyetkililerince yapılan araştırma ve konuyla ilgili kurum yetkilileriylegörüşmede; 1temmuz 2018 tarihinden bu yana kapıkule’den 480 bin gurbetçi ve 75 bin gurbetçiaracının giriş işlemi yapıldığı, gümrük yetkilileri, İçişleri bakanlığı ile gümrüklerdekullanılan sistem entegrasyonu ve alt yapı iyileştirmeleri sonucu en yoğun andagümrüklerde bekleme sürelerinin 50 – 60 dakika arası olduğunu, bu süre zarfında350 araca işlem yapıldığını, kapıkule’den son 3 günde 17 bin 675 araç ile 87bin 950 yolcunun giriş yaptığı bilgisini paylaştı.

yetkililer, ticaret bakanlığı ve İçişleribakanlığı’nın bu yıl sistem entegrasyonunu iyileştirmeleri sonucunda saatlikdilimde 1500 yolcunun pasaport ve 350 aracın gümrük işlemleriningerçekleştirildiğini söyledi. geçen yıl verilerine göre, 15 ağustos’a kadaryaklaşık 100 bin aracın daha türkiye’ye giriş yapmasının beklenildiğini, bu nedenlegümrüklerde gereken tedbirler alındığını, 10 peronda 25 bilgisayarla 25personelin görev yaptığını, bu anlamda kapıkule’ye yeteri kadar personel takviyeside yapıldığını belirttiler.

mhpaksaray teşkilatları konuyla ilgili  olarak; “ bizde gurbetçilerimizin ülkemize veaksaray’ımıza rahat bir şekilde gelip-gitmeleri, gümrükte mağduriyetyaşamamaları için İçişleri bakanlığı ve gümrük yetkililerinden, personel, peronve bilgisayar sayısının yeteri kadar artırılarak, güvenlik önlemlerinin yanısıra yolcuların kontrollerinin hızlı ve seri bir şekilde yapılarakmağduriyetlerin kalıcı olarak çözülmesi talep ve isteğimizdir.

aksaray milletvekilimiz. ramazan kaşlı beyde;tbmm’nin şu anda tatilde olduğunu, 01 ekim’de meclisin açılmasıyla birlikteözellikle aksaray ilimizin çok miktarda yurt dışında avrupa’da çalışan veyaşayan gurbetçilerimizin olması nedeniyle her yıl yaşanan bu çile vesıkıntılarını gidermek adına gazi meclise bu sorunu taşıyarak çözülmesikonusunda elinden geleni yapacağının ve konunun takipçisi olacağının sözünü gurbetçivatandaşlarımıza verdiğini bilgilerinize sunarız” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray-Ulukışla demiryolu projesi için mahalle ve köylerde başlayan sosyal değerlendirme
Sıradaki Haber Aksaray-Ulukışla demiryolu için sahada değerlendirme çalışması başladı!