Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM

ak parti aksaray milletvekili

ak parti aksaray milletvekili İlknur İnceÖz’ün 25 kasımkadına yönelik Şiddete karşı uluslararası mücadele günü ile ilgili basınaçıklaması;

Öncelikle her türlü şiddetin son bulacağı, şiddetsiz  bir dünya temenni ediyorum..

her tür şiddete karşı toplum olarak hep birlikte mücadeleedersek ancak başarıya ulaşabiliriz.

bu nedenle, genelbaşkanımız, devlet başkanımız sayın recep tayyip erdoğan’ın liderliğinde kadınayönelik şiddetin önlenmesi ve kadının güçlendirilmesi amacıyla her alanda yasalve idari tedbirler alarak topyekûn bir mücadele başlattık.

ak parti hükümetleri olarak öncelikle “kadınlarıngüçlendirilmesi” yönündeki engelleri eksikleri gidermeye önem verdik.

bu alanda kaydedilen en önemli düzenlemelerin başındaanayasamız, türk medeni kanunu, türk ceza kanunu, İş kanunu ve diğerkanunlarımızda yapılan değişikler gelmektedir. 

bununla birlikte uluslararası düzeyde ise; Ülkemizinkadına yönelik şiddet konusuna verdiği öneme binaen öncelikle alanında ilk vebağlayıcı olma özelliğine sahip ve İstanbul’da İmzalanan dolayısıyla adıİstanbul sözleşmesi olarak da bilinen kadınlarayönelik Şiddet ve aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve bunlarla mücadeleye İlişkinavrupa konseyi sözleşmesinin yapımında ve imzalanmasında öncü rol oynadık vebu sözleşmeyi parlamentosunda ilk onaylayan ülke olduk.

2012 yılında “aileninkorunması ve kadına karşı Şiddetin Önlenmesine dair 6284 sayılı kanunu”nuçıkardık. bu kanunla, aile içi şiddet ve kadına karşı şiddetle mücadele içinetkin önleme ve engelleme mekanizmalarını oluşturduk. 

ayrıca kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla 6284sayılı kanun kapsamında, gerekli uzman personelin görev yaptığı, şiddetinönlenmesi ve koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin olarak uygulanmasınayönelik destek ve hizmetlerin verildiği, 7/24 çalışma esasına göre yürütülenŞiddet Önleme ve İzleme merkezlerini (ŞÖmİn) hizmete açtık.

İstanbul sözleşmesi ve ardından kabul ettiğimiz bu yasa;kadına karşı şiddet konusunda çok önemli bir farkındalık yaratmış; şiddetsorununun çözümü ve kadınların korunması bağlamında çok önemli bir adımatılmıştır.

16 yıl içerisinde kadınayönelik şiddetle mücadelede hukuki iyileştirmeler, farkındalık çalışmaları,ekonomik destek politikalarıyla önemli mesafeler kat ettik.

güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum demektir. İnşallahçıkardığımız tüm yasalarla birlikte, tüm kararlılığımızla kadına yönelikşiddetle ilgili mücadelemiz  devamedecektir” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Ak Parti İl Başkanı
Sıradaki Haber İl Başkanı Aktürk, Her Hafta Vatandaşlarla Buluşuyor: Sorunlara Çözüm Aranıyor!