Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GRAFEN, İMPLANTLAR ÜZERİNDEKİ BAKTERİLERİ ÖLDÜRECEK

sonyıllarda kalça, diz veya

sonyıllarda kalça, diz veya dentalimplantlar gibi cerrahi operasyonların arttığınısöyleyen aksaray Üniversitesi teknik bilimler meslek yüksekokulu doktor ÖğretimÜyesi afşin yusuf Çetinkaya, bu operasyonlarda her zaman enfeksiyon riskiolduğunu söyledi ve yeni bir çalışmaya dair bilgiler verdi. 

grafenparçacıklarının küçük bir tabakasının implant cerrahisi gibi işlemler sırasındaenfeksiyonları durdurarak bakterileri öldüreceğini kaydeden Çetinkaya,“enfeksiyonlar bakteriler nedeniyle olur. bakteriler kan gibi sıvılardadolaşırlar ve tutunacak bir yüzey ararlar. yerleştiklerinde de biyofilm olarakbilinen koruyucu bir tabaka oluşturup çoğalmaya ve yayılmaya başlarlar.Üzerinde çalıştığımız yeni projeyle, dikey bir grafen yonga tabakasının,bakterilerin yapışmasını imkânsız kılan koruyucu bir yüzey oluşturması vebakterileri keskin grafen pulları ile öldürülmesi amaçlanmaktadır” dedi.

doktorÖğretim Üyesi afşin yusuf Çetinkaya, çalışmanın içerisinde hindistan’dan biliminsanlarının da bulunduğunu belirtti.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

AK Parti İl Başkanı Hamza
Sıradaki Haber Ak Parti’de 81 İl Teşkilatı tek tek Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bayramlaştı!