Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

FİLİSTİN KATLİAMINI LANETLİYORUZ

chp aksaray İl başkanı

chp aksaray İl başkanı ramazan koçak yaptığı basınaçıklamasında;

“filistin’de yaşananlar büyük bir katliam, bir insanlıkdramıdır. binlerce masum filistin’linin yaralandığı, 60 kişinin hayatınıkaybettiği insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz. bu dramın en önemli sebebifilistin sorununun çözümsüzlüğü, başta abd olmak üzere büyük güçlerin hesapsızpolitikaları ve İsrail’in gaddar tutumudur. filistin sorunu çözülmedenortadoğu’da yaşanan sorunların çözüme kavuşması imkansızdır. İsrail, filistinhalkının meşru temsilcileriyle müzakere ederek sorunu çözmek yerine masumlarıöldürmeyi tercih ediyor. abd büyükelçilik binasının, İsrail devleti’ninyetmişinci kuruluş yıldönümünde kudüs’te açılmış olması büyük birprovokasyondur. abd’yi bu yanlış politikasını terk etmeye, İsrail’i ise masumsivillere yönelik katliam politikalarına son vermeye çağırıyoruz. chp olarakfilistin sorununun çözüm zemininin başkenti doğu kudüs olacak şekilde 1967sınırlarına göre kurulmuş egemen filistin devleti ile İsrail’in güvenliklisınırlar içinde yan yana barış içinde yaşaması olduğunu vurguluyoruz.

abd ve İsrail’in yanlış politikalarına karşı tüm dünyadanyükselen kınama mesajları somut bir sonuç doğurmamaktadır. filistin halkınınyaşadığı insani dram devam ediyor. akp’nin yıllardır uyguladığı politikalarınİsrail üzerinde hiçbir caydırıcı etkisi olmamaktadır. ayrıca iktidar, biryandan abd’nin ortadoğu politikalarını kınarken diğer yandan suriye’nin abdtarafından bombalanmasına alkış tutmaktadır.

chp tarihi misyonu gereği her dönem filistin halkınınyanında durmuştur. geçmişte filistin kurtuluş Örgütü’nün türkiye temsilciliğichp iktidarında açılmış, bülent ecevit ve tüm chp genel başkanları filistindavasının sadık bir destekçisi olmuştur. bugün de chp ve genel başkanımız sayınkemal kılıçdaroğlu masum ve mazlum filistin halkının yanındadır. filistinhalkına yapılan zulüm bir insanlık suçudur.

bugün türkiye olarak filistin halkıyla dayanışmamızı engüçlü bir şekilde hayata geçirmeliyiz. İsrail katliamcı politikalarınısürdürdüğü ve filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimleri genişlettiğimüddetçe uluslararası planda tecrit edilmelidir. bir kere daha abd ve İsrail’igüçlü bir şekilde kınıyor, hayatını kaybeden filistinli kardeşlerimize rahmetdiliyoruz” dedi.

hbaer merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

MHP Aksaray İl Başkanı'ndan İttifak
Sıradaki Haber MHP Aksaray İl Başkanı’ndan ittifak bombası: AK Parti-CHP İttifak iddialarına Karataş’tan yanıt!”