Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ESKİL’İN TOPRAĞI SUYA, İNSANI HİZMETE HASRET

cumhuriyet halk partisi milletvekili

cumhuriyet halk partisi milletvekili adayları ali abbasertürk ve ali eşmekaya eskil’ in yaylalarında vatandaşlarla bir araya geldiler.Çiftçilerin, emeklilerin, yaşlıların sorunlarını dinleyen adaylar çözümönerilerini ve projelerini paylaştılar. 

eskil’in tarımsalsulama sorununu biz Çözeceğiz

milletvekili adayı ali abbas ertürk “ yıllardır yeraltısuyu ile yapılan tarımsal sulama sonucu yeraltı suları çok derinlere çekildi.buna bağlı olarak sulama maliyetleri çok arttı ve bölgede su sorunu başgösterdi. İlk etapta ruhsatsız kuyuları ruhsatlandırarakçiftçilerimizin elektrik giderlerini düşüreceğiz. uzun vadede eskil havzasınakızılırmak veya göksu nehirlerinden su getirerek bölgenin sulama sorununukalıcı olarak çözeceğiz.” dedi.

emeklilerimiz veyaşlılarımız yaşam Şartlarını İyileştireceğiz

emekli ve yaşlı vatandaşların sorunlarını da dinleyenertürk  “ emeklilerimiz için adil birintibak yasası çıkaracağız. katsayı ve gösterge sistemini yenidendüzenleyeceğiz. emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetini gidereceğiz. primödemeksizin sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacağız.  yasal düzenlemelerle kaybedilmiş emeklilikhaklarını yeniden tanıyacağız. bağ-kur ve tarım bağ-kur’lu olan yurttaşlarımıza2008 yılı öncesinde vergi kaydı, şirket ortaklığı veya ziraat odalarına kayıtlıoldukları süreler için de borçlanma hakkı tanıyacağız.

yaşlılarımızdan haksız olarak aylığı kesilenlerinaylıklarını yeniden bağlayacağız. tüm yaşlılarımızı sağlık ve bakım güvencesinekavuşturacağız. hanedeki bütün yetişkinlerin çalışması halinde hanede bulunanbakıma muhtaç yurttaşlarımızın gündüz yaşlı bakım hizmetlerinden ücretsizfaydalanmalarını sağlayacağız. evde bakım hizmeti sunulmasında hane gelirinedeğil, sadece yaşlı yurttaşlarımızın bireysel gelirini dikkate alacağız.İhtiyaç duyan yaşlılara evlerinde, yemek, temizlik, sağlık gibi hizmetlerinyanı sıra psikolojik ve sosyal destek sunacağız. “ dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

AK Parti Yenikent Belde Başkanlığı’na,
Sıradaki Haber Aksaray’da Milletvekili Altınsoy’un Beldesine yeni başkan atandı:Bakın kim oldu!