Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ertürk “Biz Siyaseti Medeni Koşullarda Yapmak İstiyoruz”

İyi Parti Milletvekili Adayı

İyi Parti Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk, 12 Mayıs Cuma akşamı Kanal 68 TV’de gerçekleşen Seçim 2023 Özel programına konuk oldu.

Kanal 68 TV’de Sedat Eker’in hazırlayıp sunduğu seçim 2023 Özel programına konuk olan Ali Abbas Ertürk’ün gündeminde 14 Mayıs Genel Seçimler yer aldı. Ertürk, yaklaşan seçim günü hakkında, “savaşa gitmiyoruz seçime gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bir Siyasetçi Haksızlık Karşısında Masaya Yumruğunu Vurmalı”

İyi Parti Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk, sözlerinin başlangıcında yaklaşan seçimlerin oldukça önemli olduğunu belirterek, “önemli bir seçime gidiyoruz. Bazı seçimler dönüm noktasıdır, Pazar günü yapacağımız da bunlardan bir tanesi. Ben üç buçuk yıldır sürekli sahada olan bir siyasetçi olarak, sahada belli bir tempoyla yükselen bir ivme gördüm. Artık bizi umut gören, sokağına ya da iş yerine uğramadığımızda bize neden uğramadınız diyen vatandaşlarımız var. Süreci en dip noktadan bu noktaya kadar alıp getirmiş olduk. Bunun sonucunu da Pazar günü sandıkta göreceğiz. Haksızlık karşısında sessiz kalabilen birisi değilim. Kalmamalıyım da zaten. Çünkü haksızlık karşısında bir siyasi sessiz kalırsa, onun siyasi yaşamı sıkıntılı demektir. Çünkü bir siyasetçi haksızlık karşısında masaya yumruğunu vurmalı. Bu kişisel bir haksızlık değil, toplumsal bir haksızlık varsa yapılmalı.” ifadelerini kullandı.

Program sunucu Sedat Eker tarafından kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Ali Abbas Ertürk, sunucu Eker’in, “Neden bir belediye başkanı miting yapar diye söylemler oluştu. Sizin bu konudaki düşünceniz nedir?” sorusuna şu sözlerle yanıt verdi, “Mansur Yavaş, belediye başkanı neden miting yapıyor diyenler İstanbul Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Siirt’te, Batman’da, Doğu’da yaptığı mitingleri alkışlayanlardır. Dolayısıyla onların söylemini ciddiye almıyorum. Asıl mitingleri Tayyip Bey İBB Başkanıyken yaptı ve hiçbir yere aday değilken. Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı evet ama aynı zamanda cumhurbaşkanı yardımcısı adayı. Kendisi de yakışan bir biçimde bu süreçte Ankara Belediyesinde çalışamayacağını ve bu sebeple de belediyeden maaş almayacağını söyleyerek çalışmalarda yer aldı. En doğal hakkı bu. Belediye Başkanlığını çok güzel yaptı şimdi de cumhurbaşkanlığı yardımcılığını en doğru şekilde yapacağına canı gönülden inanıyorum.”

“14 Mayıs’ta Seçime Gideceğiz Savaşa Gitmiyoruz”

Geçtiğimiz günlerde İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yapılan saldırıya yönelik soru soran Eker, “Sayın Ekrem İmamoğlu’na Erzurum’da yapılan ve siyasete hiç yakışmayan bu saldırı size göre neydi?” diyerek Ertürk’e sorusunu yöneltti. Ertürk ise bu soruya, “Ben hep şunu söylüyorum, biz 14 Mayıs’ta seçime gideceğiz savaşa gitmiyoruz. Bizim seçim kampanyamızda gençlik kollarımıza saldırıldı muştayla. Arkadaşlarımız yaralandı. Sonrada bu kişilerin AK Parti gençlik kollarından olan arkadaşlarımız olduklarını ispatladık. Buna rağmen çıkıp bizimle ilgisi yok diyorlar. Yarın Hamza Aktürk 17 Mayıs’ta çıkıp da Recep Tayyip Erdoğan’ı bizimle ilgisi yok derse vallahi şaşırmam. Biz siyaseti medeni koşullarda, insani şartlarda yapmak istiyoruz. Lakin çocuklarının geleceği için kapı kapı gezen kadın kollarımızın duydukları hakaretler cabası. Bu ülkeyi savaş ortamına sokanlar ülkeye en büyük kötülüğü yapıyor.” Sözlerini kullanarak yaşanılan olaya tepki gösterdi.

“Kara Propagandadan Kurtulduğu Anda Seçmenimizin Büyük Oranda Millet İttifakına Oy Vereceğini Düşünüyorum”

Program sunucu Sedat Eker tarafından Ali Abbas Ertürk’e yöneltilen son soru “Aksaraylı hemşehrilerinizden beklentileriniz nedir? Aksaraylı hemşehrililerinize vaatlerini nedir?” şeklinde oldu. İyi Parti Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk bu soruya ,“Aksaraylı hemşehrilerime yönelik olan vaatlerimi birçok defa farklı platformlarda anlattım. Büyük Aksaray Vizyonu projemizi pek çok kez dile getirdim. Şu an zannediyorum ki zamanımız kısıtlı dolayısıyla burada anlatsak yetişmeyecek. Şunu söyleyebilirim ki Aksaraylı hemşehrilerimiz lütfen yanılmasın. Siyasi görüşü ya da kullandığı oyu sorgulamak kimsenin hakkı değil ama yani şunu diyorlarsa, ben geçen yıl oyumu Cengiz Aydoğdu’ya verdim helal olsun çalıştı, diyebiliyorsa ama ben geçtim diğer partileri AK Partilinin dahi bunu dediğini duymadım. Ramazan Bey’e bunu söyleyen bir tane MHP’li duymadım. Mahallemizde muhtar olarak seçmeyeceğimiz insanlarımıza bu memleketi teslim ederek yıllarımızı neden harcıyoruz? Hemşehrilerimizden bunu özellikle istirham ediyorum. Sandığa gittiğinizde atılan çamur iftiralara inanmayın. Bu algılar aslında toplumun gidip de sözlerinizi neden tutmuyorsunuz şeklinde soru sormasın diye bilinçli olarak yapılıyor. Ben bu kara propagandadan kurtulduğu anda seçmenimizin çok büyük oranda Millet İttifakına oy vereceğini düşünüyorum” şeklinde yanıt vererek Aksaraylı vatandaşlara seslendi.

İyi Parti Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk, “Ben Aksaray’ı seviyorum. Bu şehirde doğmadım ama bu şehirde olmak istiyorum, bu şehirde yaşayacağım. Aksaraylı vatandaşlarımızı çok seviyorum ve hayatım boyunca onların geleceği, hakkı için mücadele edeceğim.” İfadesini kullanarak sözlerini noktaladı.

Haber: Ağustos Gerçe