Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ertürk; “6’lı masa hataydı, CHP’de değişim şart”

Seçimlerin kaybedilmesinde herkesin üstüne

Seçimlerin kaybedilmesinde herkesin üstüne düşen sorumluluğu alması gerektiğini ifade eden 28. Dönem Milletvekili Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Eski Başkanı Ali Abbas Ertürk, Kılıçdaroğlu’na seslendi: “Genel başkanımız hiç endişe etmesin. Bu gemiyi limana güvenle yanaştıracak, CHP’nin tarihini bilen, milyonlarca insan var Cumhuriyet Halk Partisi’nde” dedi. Ertürk, Altılı Masa’nın kurulmasının yanlış olduğunu da söyleyerek, seçim döneminde yaptığı yanlışlar nedeniyle Kılıçdaroğlu’na sert sözler söyledi.

28. Dönem Milletvekili Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Eski Başkanı Ali Abbas Ertürk, “Önemli bir seçimi kaybettik. Mutlaka bir seçim kaybının nedenlerini tek bir olayla açıklayamayız. Bunu kabul ediyorum. Bizim tüm nedenleri etraflıca tartışmamız lazım. CHP, bizim evimiz. Bir insan ailesiyle, annesiyle, babasıyla, çocuğuyla her şeyi açık açık konuşur. Bizimde bir aile olarak her şeyi açık açık konuşmamız lazım. Seçim sonuçlarının analizini etraflıca yapmalıyız. Öncelikle kaybettiğimizi kabul etmemiz gerekiyor. Sebep ne olursa olsun. Aksaray’da ben milletvekili seçimini kaybettim. Tüm sorumluluğu da üstüme alıyorum. Genelde de genel başkanda dahil herkesin sorumluluğu üstüne alması gerekiyor. 48 aldık deyip geçemeyiz. 48, 52 den büyük değil. 48 alana bu ülkede bakanlık verilmiyor. Al bu ülkeyi sen yönet de denilmiyor” dedi.

HDP ile İttifak Kurulması Hataydı

“Kim aday olursa olsun seçilir.” denilen bir seçimi kaybettiklerini ifade eden Ali Abbas Ertürk, “Ne oldu da biz 48’i geçemedik? Bunu konuşmamız gerekiyor. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu’nun ahlakına, namusuna, geçmişine bırakın bizimkileri, Cumhur İttifakı’ndan bile hiç kimse laf söylemez. Peki, biz bu koşullarda neden bu seçimi kaybettik. Kemal Kılıçdaroğlu çok çalıştı. Bir genel başkanın çok çalışması, başarısı çok miting yapmasıyla ölçülmez. Genel başkan, strateji yapar. O strateji de işler. Altılı Masa’nın kurulması hataydı. Bu milletin aklına, zihnine koalisyonun kötü bir şey olduğunu işlediler. HDP ile aday çıkarmadan aleni bir ittifakın yapılması da çok büyük bir hataydı” dedi.

Genel Başkan CHP’nin Geleneğini Alt Üst Etti

3 yıllık il başkanlığı döneminde sadece 1 buçuk kez genel başkanları ile il başkanları olarak toplantı yaptıklarını dile getiren Ali Abbas Ertürk, “Bir buçuk diyorum. Çünkü, bir tanesi il başkanları toplantısıydı. Bir tanesi de tüm il ve ilçe başkanlarının toplandığı ve sadece genel başkanın konuştuğu bir toplantıydı. İl ve ilçe başkanlarını dinlemediler bile. Biz bu şekilde yaparken, ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ayda bir il başkanları toplantısı yaptı. Meral Akşener ise, ayda bir il başkanları toplantısı yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir geleneğini genel başkan al üst etti. Örgütü yok sayarak, genel merkezin meşhur katlarına masa sandalye atılarak bu partiyi danışmanlarla yönetmeye çalıştı. Şimdi bu değişim tartışmalarından genel başkanı ayrı tutalım diyorlar. Genel başkan, stratejiyi sen belirledin. Masayı sen kurdun. Politikaları sen belirledin. Milletvekili adaylarını sen belirledin. Tüm bunları sen yapmışken, ben nasıl olurda seninle aynı ortak sorumluluğa sahip olurum? Genel başkanıma bir kişiye saygısızlık yaptırmam. Bu partinin kültürüdür. Bunları konuşmamız lazım ama. Genel başkan, oturduğun koltuk Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğu. O koltukta oturan bir genel başkan olarak FETÖ sanığı Enver Altaylı ile 974 kez telefonla görüşen Rasim Bölücek’e sen ne danışabilirsin? Mustafa Kemal Atatürk’e İngiliz uşağı diyen, İsmet Paşa’ya ‘Amerika’nın askeri’ diyen ve ‘Bu millet laiklik istemiyor.’ diyen bir hanımefendiye bizim genel başkanımız ne danışabilir Allah aşkına? Cumhuriyet Halk Partisi danışmanlarla yönetilemeyecek kadar büyük bir partidir. Bu partinin kimliğine, birikimine herkesin saygı duyması ve adımlarını ona göre atması lazım” dedi.

Değişim tartışmaları hakkında da konuşan Ertürk, “Ben değişimi destekleyen ve kurultay delegesi olduğum dönemde de kurultay olsaydı değişimden yana oy kullanacak olan biri olarak, 75 yaşında ve zamanında yapılacak olan bir sonraki seçimde 80 yaşında olacak olan biri Cumhurbaşkanı adayı olacak olursa kazanır mı bunu sormak istiyorum? Olmayacaksa, 2028 yılında partinin Cumhurbaşkanı adayı olacak bir genel başkana yol açacak olan bir değişimi destekliyorum. Genel başkanımız hiç endişe etmesin. Bu gemiyi limana güvenle yanaştıracak, CHP’nin tarihini bilen, milyonlarca insan var Cumhuriyet Halk Partisi’nde. Genel başkan değişikliği de yetmez. Kadrolarda değişmelidir. Bu da yetmez. Strateji ve politikada değişmelidir” diyerek sözlerine son verdi.

Haber: Ağustos Gerçe