Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EREL AKSARAY’IN SORUNLARINA DEĞİNDİ

aksaray İyİ parti milletvekili

aksaray İyİ parti milletvekili ayhan erel türkiye büyükmillet meclisinde yapmış olduğu gündeme ve aksaray sorunları ile ilgili yaptığıkonuşmada; “kıymetli milletvekilleri, büyük türk milleti; sözlerimin başında buvatan toprakları için ömürlerinin baharlarında gök ekinler gibi biçilerektoprağın kara bağrına düşen tüm şehitlerimizi ve eylülün kırdığı, soldurduğugül olan mustafa pehlivanoğlu ve arkadaşlarını şükranla, minnetle ve rahmetleanıyorum, gazilerime allah’tan şifalar diliyorum” dedi

milletvekiliayhan erel; “burada yapılan konuşmalarda meclis İçtüzüğü’nün gizli anayasa veyasessiz anayasa olduğu hususunda genel bir kanı meydana geldi. anayasa da birtoplumsal sözleşme olduğuna göre sözleşmelerde hepimizin bildiği üzere taraflarvardır. taraflar iradelerini hür bir şekilde ortaya koyup bu iradelerinörtüşmesi sonucunda bir sözleşme meydana gelirse bu sözleşme çok uzun soluklubir hâl alır ve yıllarca bu sözleşmenin getirdiği prensipler dâhilinde idare edilir.ancak taraflardan biri kendi iradesini sayısal üstünlüğüne dayanarak diktaetmeye kalkarsa daha sonra sayısal üstünlüğü ele geçiren başka bir irade busözleşmeleri ortadan kaldırma yoluna gider. türkiye’de beş kez anayasa’nındeğişmesi, defalarca anayasa’da değişiklikler meydana gelmesi sözleşmelerinyapılırken tarafların iradelerinin tam manasıyla ortaya konulmadığını ve üstünolan tarafın kendi iradesini diğer tarafa dikta ettiğini göstermektedir.

yine,meclis İçtüzüğü’müzde anayasa’nın 98’inci maddesi gereği, meclis araştırması,genel görüşme, meclis soruşturması ve yazılı soru şeklindeki yollarla bilgiedinme ve denetim yapıla biliniyor deniliyorsa da uygulamada bunun birfaydasını görmek mümkün değil. Şöyle ki: bizim, aksaray’da, sağlık alanında meydanagelen sorunların çözülmesi ve bu sorunların cevaplarının sağlık bakanıtarafından tarafımıza verilmesi yönünde verdiğimiz yazılı soru önergesinebugüne kadar olumlu veya olumsuz bir cevap verilmemiştir. oysa, aksaray’da,türkiye’nin ortasında, kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan, türkiye’ninortası sayılabilecek bir coğrafi konuma sahip, binlerce afganlı ve suriyelininde bulunduğu, tarım mevsiminde güneydoğu’dan gelen yüzlerce işçimizin de ekmekkazanmaya çalıştığı bu coğrafyada sağlık problemleri diz boyudur. 2015 yılındadönemin sağlık bakanının temelini attığı ve 2017’de hizmete gireceğini beyanettiği aksaray hastanesi bir türlü hizmete girmemiştir. bunun yanında, aksaraydevlet hastanesinin şu anda 512 yatağı bulunmasına rağmen, yeni açılacak hastanenin400 yatağı bulunmaktadır. aradan geçen zaman zarfında nüfusumuz artmıştır amane yazık ki hastanedeki yatak sayısı azalmıştır. sağlık bakanı 512 yataklıhastaneyi 400 yataklı hastaneye nasıl yerleştirecek, aksaraylı hemşehrilerimizenasıl sağlıklı bir hizmet verecek, bunun endişesi ve çelişkisi içerisindeyiz.yine bu yeni yapılan hastaneye maalesef eski hastanenin tıbbi cihazları, aletve araçları getirilmekte, günün teknolojisine uygun tıbbi aletler, araç veedevatlar getirilmemektedir. aksaray’da ilçelerin hemen hemen hiçbirinde uzmandoktor bulunmamaktadır, aksaray’ın ilçelerinde diş tabibi bulunmamaktadır.

yine,”aksaray” demişken, kanyon vadisi, bitki örtüsü, doğa, tarih, sanatve kültür olgusunun bir arada buluştuğu ihlara vadisi dünyanın en büyük ikincikanyon vadisi olarak bir doğa harikasıdır ancak bu doğa harikasını dünyanındört bir yanından gezmeye, görmeye gelen insanlar bu harikanın tümözelliklerini, güzelliklerini görememektedir. zira yaklaşık 100-120 metrederinlikte bulunan vadiye inişler ve çıkışlar özellikle kültür turizmi amacıylagelen yaşlı insanlar tarafından büyük sorunlara neden olmaktadır. bugüne kadarhükûmetin yetkililerinin verdiği asansör, teleferik ve seyir terası sözümaalesef yerine getirilmemiştir. ihlaralı hemşehrilerimiz verilen bu sözlerinyerine getirilmesini ve buraya gelen turistlerden alınan bedelden belediyeye,kendilerine pay verilmesini talep etmektedir. yine ihlaralılar turizmden dahafazla pay alma adına ihlara’nın bir ilçe olmasını sabırsızlıkla ve heyecanlabeklemektedirler.

yinetarihî ve tabii güzellikleriyle bir ören alanı olan selime’de turistlerinödemiş olduğu paradan belediyeye herhangi bir pay verilmemektedir, bununsıkıntısını yaşamaktadırlar.

aksaray’daproblemler diz boyu. ortaköy-aksaray arasındaki bölünmüş yol beş yıl öncetemeli atıldığı hâlde bugüne kadar bitirilememiştir. doğal gaz çalışmalarıyarıda kalmıştır. aksaray ortaköy’de vatandaşlar tarım ve hayvancılıklageçindikleri hâlde tarım ve hayvancılığa dayalı organize sanayi talepleribugüne kadar yerine getirilememiştir.

ağaçörenilçemizin köyleriyle olan bağlantı yolları bugüne kadar yapılamamış, bugünyapılan ihale neticesinde ihaleyi kazanan firmanın kış gelmeden, vatandaşlarçamura, kara saplanmadan yolu bitirmesini beklemektedir.

yineaksaray’ın güzel bir gölü olan helvadere gölü’nde temizleme çalışmaları yarımkalmıştır.

gülağaçilçemizde altyapı, elektrik ve içme suyu problemleri devam etmektedir. İlçeningelişebilmesi, kültür, sosyal ve ekonomik alanda kendi kabuğunu yıkması adınaüniversitenin bir meslek yüksekokulunu açmasını beklemektedirler.

eskildiye tabir ettiğimiz bölgemizde tarımla uğraşan insanların problemleriçözülemeyecek kadar büyük boyutlara ulaşmıştır. ektikleri biçtikleri arpa,buğday, mısır, şeker pancarı maalesef yaptıkları masrafları karşılayamaz durumagelmiştir. hükûmetimizin, özellikle tarım bakanımızın bugünden itibaren arpa,buğday taban fiyatlarını gelecek yılın şartlarına göre belirleyerekvatandaşımıza, çiftçimize önünü görecek şekilde bir plan ve proje sunmasıçiftçilerin ekim yapıp yapmayacakları konusundaki düşüncelerini ve endişeleriniortadan kaldıracaktır. zira aksaray’da tarlasını süren çiftçimiz tarlayısürmekle birlikte yapmış olduğu masraf boşa gitmesin diye ekim yapacaklarınıancak gübre çok pahalı olduğu için tarlalarını sürmeyeceklerini, yine tarlasınısürmeyen vatandaşların bu sene ekim yapmayacaklarını beyan etmektedir. durumböyle giderse önümüzdeki yıllarda memleketimizde tahıl anlamında bir kıtlığınyaşanması görünen bir gerçektir.

yine,bize ulaşan bilgilerde taşeronlarda “joker işçisi” diye tabir edilen,devamlı olarak çalışan ancak izin ve raporlu olduğu dönemlerde işe gelmeyeninsanların, işçilerin yerine görev alan insanlarımızın, işçilerimizin kadroyaalınmadığı, kamu kurumlarında çalışan şoförlerin, bilgi işlemcilerin vemutfakta hizmet sunan insanlarımızın kadroya alınmadığı yönünde şikâyetlervardır, oysa dönemin sosyal güvenlik ve Çalışma bakanının taşeron işçilerintamamının kadroya alınması yönünde sözü vardır.

vatandaşlarımıza,milletimize verilen bu sözlerin bir an önce yerine getirilmesini bekliyor, yüceheyetinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

haberyaşar k.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Ak Parti İl Başkanı
Sıradaki Haber İl Başkanı Aktürk, Her Hafta Vatandaşlarla Buluşuyor: Sorunlara Çözüm Aranıyor!