Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

En çok ziyaretçi alan ülke Türkiye

Aksaray AK Parti Milletvekili

Aksaray AK Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy, görüşülmekte olan konutların turizm amaçlı kazandırılmasını ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını dair konut teklif üzerine TBMM’ de konuşmak üzere söz aldı.

Milletvekili Altınsoy, sözlerine başlamadan önce dünyanın gündemine oturan İsrail ve Filistin arasındaki savaşa değinerek; “Sözlerine başlamadan önce Filistinli, Gazeli Müslüman kardeşlerimizi hedef alan muhakeme yeteneğini kaybetmiş İsrail yönetiminin Filistin topraklarına ve sivil halka yönelik bu insanlık dışı saldırmasını en şiddetli biçimde kınıyor ve dünya kamuoyunu bu vahşet karşısında acilen tavır alamaya çağırıyorum” dedi.

“Ülkemiz Gibi Turist Açıdan Güçlü Potansiyele Sahip Ülkeler İçin Turizm İktisadi Kalkınmada Başvurdukları Önemli Bir Sektör Durumundadır”

Ülkenin turist açıdan güçlü potansiyele sahip olan ülkeler içim iktisadi kalkınmada başvurdukları önemli sektör olan turizme değinen Milletvekilli Altınsoy; “Dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapan ülkemiz zengin tarihi, kültürü eşsiz doğal güzellikleri yüksek tesis hizmet kalitesiyle önemli bir turizm destinasyonundadır. Ülkemiz gibi turist açıdan güçlü potansiyele sahip ülkeler için turizm iktisadi kalkınmada başvurdukları önemli bir sektör durumundadır. Turizm sektörü sürekli istihdam yaratan ve teknolojinin istihdam üzerindeki olumsuz etkisinin en az olduğu sektördür. Ülkemizde 50 den fazla iş kolu ile doğrudan ilişkili bulunan turizm sektörü milli gelirin artmasına yeni istihdam olanakları yaratılmasına ödemeler dengesinin sağlanmasına ülkenin döviz girdisinin artmasına ve doğal olarak ülke ekonomisinin büyümesine katkı sağlayan en önemli sektörlerden bir tanesidir” dedi.

“Ülkemiz, En Çok Ziyaretçi Alan Ülkeler Sıralamasında Dünya 4. Olmuştur”

Türkiye’nin en çok ziyaret alan ülkeler arasında 4. sırada olduğunu ifade eden Milletvekili Altınsoy; “Orta vadeli programda turizm gelirlerinin cari açığın azaltılmasındaki önemi özellikle vurgulanmıştır. Ayrıca 11. kalınma planı ve 12. kalkınma planında turizmin imalat, tarım ve sanayi savunma sanayi ile birlikte öncelikli gelişme alanı olarak belirlenmiş olması büyük önem taşımaktadır. Ülkemiz birleşmiş milletler dünyasına turizm örgütleri verilerine göre en çok ziyaretçi alan ülkeler sıralamasında dünya 4. olmuştur. Turizm gelirlerimiz ise 2023 yılı Ocak- Haziran döneminde 1 önce yılın aynı dönemine göre yüzde 27,05 oranında artarak 21, 7 milyar dolar olarak aşmıştır. 2023 yılı sonu itibariyle 56, 7 milyon ziyaretçi ile 55, 6 milyar dolar turizm geliri hedeflenmektedir. Ülkemizin sahip olduğu doğal güzellikler tarihi ve kültürel değerleriyle turizm de dünya sıralamasında yeri daha üst sıralara taşımak, turizmde rekabetçiliğini, ulusal ve uluslararası ziyaretçiler için çekiciliği arttırmak için daha kaliteli yenilikçi ve cazip turizm ürün ve hizmetleri sunarken turizmi besleyen kaynakların etkin ve sürdürülebilir kullanılmasını sağlanmasında oldukça önemlidir” şeklinde konuştu.

“Hedef Kayıt Dışı Konu Kiralanması Yapıldığı Da Dikkate Alındığında Yasal Düzenlenme Yapılarak Mevzuattaki Eksiklerinin Giderilmesi”

Kiralanan konutlar için önlem alınması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Altınsoy; “Bu bağlamda sektörel potansiyelimiz dinamik bir işleyişle kavuşturacak tedbirlerin alınması ve yeni turizmin gelişim senyörlerinin hayata geçirilmesi öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Ülkemiz de ise filli durumdaki net rakamlar bilinmemekle birlikte yaklaşım 30 bin civarında turizm amaçlı kiralan konut tespit edilmiştir. Bunun yanı sıra çok sayıda hedef kayıt dışı konu kiralanması yapıldığı da dikkate alındığında yasal düzenlenme yapılarak mevzuattaki eksiklerinin giderilmesi, kayıt dışılığının önlenmesi, kuralsız şekilde faaliyet gösteren bu sektörün ülke turizmine göstermiş olduğu zararın giderilerek haksız rekabetin önlenmesi amacıyla turizmin hedefimize ulaşmamıza katkı sağlayacak şekilde düzenlenmesi zaruri haline gelmiştir” dedi.

“Turizm Sektörüne Hizmet Veren Tüm Vatandaşlara Güvenilir Yatırım Ortamı Oluşturulması Amaçlanmaktadır”

Milletvekili Altınsoy sözlerinin devamında; “Turizm amaçlı kiralanan konutların belgelendirilmesi, kiralama ile elde edilen gelirin kayıt altına alınması ve bu suretle kayıp kazancın engellenmesi turizm amaçlı kiralanan konutlarda konaklayacak kişilerin 1775 sayılı kimlik bildirme kanuna uyarınca düzenli olarak kolluk kuvvetlerine bildirilerek suç işlenmesinin önüne geçilmesi,  belge sahiplerine gerek durumlarda idari para cezalarının uygulanması gibi kamu düzenin sağlanması, eşit rekabet ortamı sağlanarak turizm sektörüne hizmet veren tüm vatandaşlara güvenilir yatırım ortamı oluşturulması amaçlanmaktadır” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Haber: Fatma Altınok