Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhuriyet Halk Partisi’nin il başkan adayı belli oldu

Aksaray Cumhuriyet Halk Partisi’nin

Aksaray Cumhuriyet Halk Partisi’nin 24 Eylül Pazar günü gerçekleşecek olan İl Kongresi öncesinde, İl Başkanlığı görevine aday olacak isim merak konusu oluyordu. Avukat Bilal Özdemir, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı görevine aday olduğunu açıkladı.

Aksaray Cumhuriyet Halk Partisi İl Binasında gerçekleşen basın açıklaması ile aday olduğunu açıklayan Avukat Bilal Özdemir, kamuoyuna yaptığı açıklamada Mayıs ayında yapılan genel seçimlere de değindi. Özdemir, “İnsan onuruna saygılı bir anlayış, ülkemizin ve halkımızın birliği ve huzurunu sağlamak üzere Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara gelmesini sağlamak üzer yılmadan, yorulmadan çalışacağıma söz veriyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığında gerçekleşen basın açıklamasına, İl Başkanı Hacı Ali Keleş, İlçe Başkanı Sibel Altınpınar, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Cansu Bülbül, Gençlik Kolları Başkanı İsmail Karaca, 28. Dönem Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda parti üyesi katılım sağladı.

Basın açıklaması öncesinde konuşan İl Başkanı Hacı Ali Keleş, adaylığından ötürü Özdemir’i kutlayarak, “Bildiğiniz gibi 24 Eylül Pazar günü ilimizin kongresi var. İl Başkanlığı için Bilal Bey talip oldu. Bilal Bey’in vermiş olduğu bu kararla ilgili olarak kendisine çok teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” sözlerine yer verdi.

“Kaybedilmesi neredeyse imkansız olan seçim kaybedilmiştir”

İl Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Avukat Bilal Özdemir, “Hepinizin malumu olduğu üzere Cumhuriyet Halk Partisi olarak her ilde kongre sürecini yaşıyoruz. Yine bildiğiniz üzere geçtiğimiz Mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerini geride bıraktık. Ancak üzülerek söylüyorum ki ülke genelinde yapılan stratejik hataların bedelini Cumhurbaşkanlığı seçimiyle, meclis çoğunluğunu kaybederek ve 39 milletvekilimizi başka partilerin hanesine yazarak ödedik. Parti meclisi yerine danışmanlarla üretilen yapay politikalar ve siyasetin gerçeklerine aykırı şekilde kurulan stratejiler, kökleri Cumhuriyetimizin kuruluşundan daha eski bir zamana dayanan partimizin ilkelerinin işlevsizleştirilmesi sonucu doğurmuş ve bir siyasetsizleştirilme politikası partimize dayatılmıştır. AKP iktidarının ve Cumhur İttifakı’nın en kötü, en zayıf, en tepki duyulan döneminde seçimin kaybedilmesi için gereken tüm hatalar yapılmış. Kaybedilmesi neredeyse imkânsız olan seçim kaybedilmiştir. Elbette ki kaybedilen sadece seçim olmamıştır. Örgütlerimiz tüm moral ve motivasyonunu, Cumhuriyet Halk Partisine gönül veren seçmenlerimiz umudunu ve inancını, parti üst yöneticilerimiz ise inandırıcılığını kaybetmiştir” diyerek Mayıs ayında gerçekleşen Genel Seçimlere değindi.

“Umutsuzluğa asla yer yoktur”

Özdemir, sözlerinin devamında “Bu yanlış politikalardan en çok etkilenenlerden birisi de Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray örgütleridir. Aksaray tarihinde görülmemiş bir heyecanla çalışan örgütlerimiz, anketlerde açık ara seçimi kazanan milletvekilimiz, genel merkezin onayıyla milletvekilliğinin elinden alınmasıyla sükut-u haleye uğramıştır. Aksaray’a yepyeni bir vizyon ve siyaset anlayışı veren Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray örgütleri, partili partisiz, oy veren vermeyen tüm hemşerilerimizin teveccüh gösterdiği, kimi zaman gizli kimi zaman yüksek sesle alkışladığı garibin gulebanın hakkını savunursa Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray örgütü savunur dediği bir noktaya gelmişken, bu noktaya gelebilmek için yıllardır verilen emeğin yok sayılabilir, bir çırpıda silinmesi sonucunda çok büyük bir hayal kırıklığına uğramıştır. Ancak tüm bu hayal kırıklıklarına rağmen umutsuzluğa asla yer yoktur. Sevr ve Mondros mütarekeleriyle yok edilmek üzere olan bir ülkenin savaş meydanlarında kurulan Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partililer için Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “ umutsuz durumlar yoktu, umutsuz insanlar vardır” Cumhuriyet Halk Partililer hiçbir zaman umudunu yitirmeyeceklerdir” ifadelerini kullandı.

“Değişimin yüzyılı, yüzyılın değişimi”

İl Başkan adayı Bilal Özdemir, “Ben Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş bir kardeşiniz olarak bu umudu kalbimde ve ruhumda taşıyorum. Umudu yeşertmek için çoban ateşini Anadolu’nun merkezi olan Aksaray’dan yakmak için çıktığım bu yolda siz değerli partililerimizi ve hemşerilerimizi birlikte yürümeye davet ediyorum. Değişimin yüzyılı, yüzyılın değişimi parolasıyla Cumhuriyet Halk Partisini yukarıya taşımak üzere çıktığımız bu yolda ve partimiz için tarihi bir dönüm noktası olan bu dönemde, benim için çok kutsal olan Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanlığı görevini üstlenmeye aday olduğumu sizlerle paylaşıyorum. Göreve gelmem halinde kurucu değerlere, eşitlik, özgürlük, insan hakları, hukukun üstünlüğü, adalet, emek ve emekçinin hakkı için durmadan mücadele edeceğime, etnik ve mezhepsel kutuplaşmayı reddederek tüm farklılıkları kucaklayacağıma, insan onuruna saygılı bir anlayış, ülkemizin ve halkımızın birliği ve huzurunu sağlamak üzere Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara gelmesini sağlamak üzer yılmadan, yorulmadan çalışacağıma söz veriyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Haber: Ağustos Gerçe