mhp aksaray İl başkanı av. mustafaÇÖlkesen yaptığı açıklamada;
“büyüktürk milleti’nin şanlı ve onurlu mücadelesinin başarısı olan ve milletegemenliğine dayanan cumhuriyet’imizin 96. yılını kutluyor olmanın haklıgururunu yaşıyoruz.
cumhuriyet,her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, türk milleti’nin özünde var olan birlik veberaberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, güçlü bir türkiye kurma azim vekararlılığının gurur verici eseridir.
cumhuriyetyakılmış, yıkılmış, işgal edilmiş vatan toprakları üzerinde, mustafa kemalatatürk önderliğinde, türk milleti’nin yeniden dirilişinin ifadesidir.
türkiyecumhuriyeti devleti bundan sonra da gelişmiş ülkeler arasında hak ettiği yerialacaktır. bu yolda en büyük güvencemiz atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiğitürk gençliği’dir.
tekbayrak, tek devlet, tek millet , tek vatan anlayışı ile kurduğumuz, demokrasive halk iradesiyle taçlandırdığımız cumhuriyetimiz, türk milleti’nin varlığıile ebediyen devam edecektir.
buduygularla, aziz milletimizin cumhuriyet bayramı’nı kutluyor; başta gazimustafa kemal atatürk olmak üzere, bütün kurucu kahramanları ve şehitlerimizişükran ve minnetle anıyor, hepsine allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
habermerkezi

