ak parti aksaray İl başkanı hüseyin altınsoy, tüm aksaraylıları11 kasım 2019 saat 11.11’de, 11 milyon fidanı toprakla buluşturmak hedefi ilebaşlatılan “geleceğe nefes ol’’ kampanyasına katılmaya davet etti.
tarım ve orman bakanlığı tarafından başlatılan ve yurt genelindeolduğu gibi aksaray’da da büyük ilgi ile karşılanan kampanya kapsamında 81ilde, 11 kasım’da saat 11.11’de, 11 milyon fidan, dikim için belirlenmiş olan2023 alanda toprakla buluşturulacak.
konuyla ilgili bir açıklama yapan ak parti aksaray İlbaşkanı hüseyin altınsoy, ormanların, yaşadığımız dünyanın oksijen kaynağıolmasının yanında, erozyon, kuraklık ve sel felaketlerini önlediğini, yabanihayvanların evi olduğunu, insanların beden ve ruh sağlığı üzerinde de olumluetkileri bulunduğunu belirtti.
ormanların dünyanın akciğerleri de olduğunu hatırlatan başkanaltınsoy, “bu nedenle dikilecek bir fidanın bile dünyamız için ne kadar önemliolduğunu daha iyi anlıyoruz. Çocuklarımız için geleceğe nefes olmalıyız. tümtürkiye’de aynı anda gerçekleştirilecek, yeşilin her tonuyla toprağa hayat,canlılara nefes olacak bu anlamlı fidan dikme programına tüm vatandaşlarımızı dahayeşil bir türkiye için el ele, gönül gönüle bu seferberliğe destek olmaya davetediyorum” ifadelerine yer verdi.
haber merkezi

