Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’li Ertük; CHP’de değişim olması gerekiyor

Aksaray Cumhuriyet Halk Partisi

Aksaray Cumhuriyet Halk Partisi 28. dönem Milletvekili adayı Ali Abbas Ertürk, bir haber kanalına verdiği röportajında Genel Başkanlığı adaylığını açıklayan Özgür Özel’e yönelik destek verdiğinden bahsetti. Ali Abbas Ertürk, Cumhuriyet Halka Partisini değişim olması gerektiğine vurgu yaptı.

“Seçimleri Kaybettikten Sonra Bir Değişim Olması Gerekiyor”

Ali Abbas Ertürk Cumhuriyet Halk Partisinin üst yönetiminde değişim şart olduğunu vurgulayarak; “Cumhuriyet Halka Partisinin Üst Yönetiminin değişmesi gerekliğini daha önce yapıtımız röportajlarda söylemiştim. 14 ve 28 Mayıs seçimlerini kaybettikten sonra bir değişim olması gerektiğini ve bu değişimin sağlanması için çalışmalar yaptığımızı sizlerde kamuoyunda takip etmişsinizdir” dedi.

“Seçim Sonuçlarından Sonra Hiçbir Şey Yokmuş Gibi Davranmak Partimizi Felakete Sürüklemekte”

14-28 Mayıs seçim sonuçlarını yok gibi davranmak Cumhuriyet Halk Partisi felakete sürüklediğini ifade eden Ali Abbas Ertürk;  “Seçim sonuçlarından sonra hiçbir şey yokmuş gibi davranmanın, kulağımızı kapatmanın, toplumsal taleplere kayıtsız kalmanın sonucu partimizi felakete sürüklemekte bu bilinçle de Özgür Beyler, Sayın Grup Başkanımızla Genel Başkan adayımızla, adaylığını açıklamadan daha önce görüşmelerimiz oldu. Yine değişim mimarlarında İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla da bu yönde görüşmelerimiz oldu” şeklinde konuştu.

“AK Partinin Siyasetine Karşı En Etkili Muhalefeti Yapan Grup Başkanımız Özgür Özel’dir”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Özel’e yönelik konuşan Ali Abbas Ertürk; “Değişim talebini destekleyen yeni, eski İl başkanlarımızla, kurultay delegelerimiz de yaz boyu görüşmelerimiz oldu. Bu değerlendirmelerin sonucunda da Cumhuriyet Halk Partisinin tahmin ediyorum Kasım ayında yapılacak olan Kurultayında bir değişim olması gerektiğine inanıyoruz. Bu yönde Grup Başkan vekilliğimizi uzun yıllar yapan kendi meslek alanında eczacılar, Genel Sekterliğinde başarılı çalışmalar yapan, parlamentoda ki performansıyla AK Partinin siyasetine karşı en etkili muhalefeti yapan Sayın Grup Başkanımız Özgür Özel Genel Başkan adaylığını açıkladı” dedi.

Genel Başkanlığı adaylığını açıklayan Özgür Özel’e destek verdiği belirten Ali Abbas Ertürk; “Bende daha önceki süreçlerin sonucunda da Sayın Özel’e destek açıklaması yaptım. Bu aşamada da Ali Abbas Ertürk’ün şahsi desteğidir. Parti örgütünün,   İl Başkanımızın adına, İlçe Başkanlarımızın adına benim bir şey söylemem mümkün değil ama Pazar günü yapacağımız İl Kongresinde de göreceksiniz ki Aksaray yüzde 99 buçuk oranında üyesiyle, seçmeniyle, örgütüyle, başkanlarıyla, kadınlarıyla ve gençleriyle değişimden yana,  nitekim İl Başkanlığını açıklayan Sayın Bilal Özdemir ‘de adaylığını açıklamasında değişime vurgu yapmıştı. Mevcut İl Başkanımız Hacı Ali Keleş daha önce bir gazeteye verdiği röportajda değişimi desteklediğini belirtmişti” dedi.

“Ülkemizin Geleceği Cumhuriyet Halk Partisinin Düzlüğe Çıkmasından Geçer”

Cumhuriyet Halk Partisini bu ülke iktidar alternatifi noktasına taşınması gerektiğin savunan Ali Abbas Ertürk; “Ülkemizin geleceği Cumhuriyet Halk Partisinin düzlüğe çıkmasından geçer. O nedenle bu süreçte farkındaysanız hükümete, iktidara dönük bir muhalefet yapmıyoruz. Çünkü önce Cumhuriyet Halk Partisini bu ülke iktidar alternatifi bir noktaya taşımamamız lazım. Bunu yaptıktan sonra da hükümetin bunca yaptığı haksız uygulamalara karşı yeni yapımızla, yeni örgütümüzle, yeni kadrolarımızla bunu en net bir şekilde yapacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Haber: Fatma Altınok