Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP, Kasım’da Kurultaya gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi 38.

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultay tarihi belli oldu. CHP 38. Olağan Kurultayı 4-5 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Umutların yeniden filizlenmesi için değişimin şart olduğunu belirten CHP Aksaray İl Başkanı Av. Bilal Özdemir, Cumhuriyet Halk Partisinin delegelerinin sağduyularına güvendiklerini ifade ederek değişime öncü eden bir parti olduklarına vurgu yaptı.

CHP Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplantı gerçekleştirdi. Toplantının önemli konusu olan 38. Olağan Kurultay’ın, MYK’nin önerdiği gibi, 4-5 Kasım tarihlerinde yapılmasına yönelik karara varıldı.

“8 Delegemizle Birlikte Biz Değişim Diyoruz”

4-5 Kasımda gerçekleşecek Kurultay’a yönelik açıklama yapan CHP Aksaray İl Başkanı Av. Bilal Özdemir; “Biz il kongremizde zaten yönümüzü belli ettik. Tarafımızda belli. Kurultaya kadar bu değişmeyecek. 8 delegemizle birlikte biz değişim diyoruz. Umarım amacımıza ulaşacağız.” dedi.

“Cumhuriyet Halk Partisi Delegelerinin Sağduyusuna Güveniyoruz”

Değişime öncülük eden parti olduklarını ifade eden İl Başkanı Özdemir, “Biz, Cumhuriyet Halk Partisi delegelerinin sağduyusuna güveniyoruz. İlk defa olan bir şey değil bu partide. Yıllarca genel başkanlarımız değişti. Biz, değişime öncülük eden bir partiyiz.” şeklinde konuştu.

“Seçmen Umudunu Kaybetti”

Genel seçimlerde seçmenlerin umudunu kaybettiği belirten İl Başkanı Özdemir, “Bir seçim yaşadık. Çok şey kaybettik. Seçmen umudunu kaybetti. Büyük beklentiye girilmişti. Ülkede, CHP seçim kazanacaktı. Genel Başkan, Cumhurbaşkanı olacaktı. Aksaray’da milletvekilimiz olacaktı. Ama hiçbiri olmadı. Dolayısıyla umutlar yerle bir oldu. Umutların yeniden filizlenmesi için bir değişim şart!” şeklinde cümlelerini tamamladı.

Haber: Fatma Altınok