Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP BASINLA KAHVALTIDA BULUŞTU

aksaray cumhuriyet halk partisi

aksaray cumhuriyet halk partisi il teşkilatı vemilletvekili adayları, basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir arayagelerek, yapmış oldukları seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

kahvaltı programına ise aksaray chp İl başkanı ramazankoçak, merkez İlçe başkanı nazife arslan küçük, chp milletvekili adayları aliabbas ertürk ve pelinsu yıldırım ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

chp İl başkanı ramazan koçak; “biz hep şunu söyledik.medya demokrasinin olmazsa olmazıdır. yargı, yasama, yürütme ve medya kamuoyuoluşturulmasında halkın doğru bilgi almasında ve neticesinde doğru kanaatoluşturmasında sizlerin çok büyük katkısı vardır. medyanın dördüncü kuvvetolabilmesi için cumhuriyetçi halk partisi olarak bir araya geldiğimizdeönümüzdeki tüm zorlukları kaldırıp çok rahat bir çalışma ortamı oluşmasınakatkı vereceğimizden emin olabilirsiniz. sizler gerçek emekçisisiniz. sizleresaygı duyuyoruz. yaşadığınız zorlukların farkındayız. Öncelikle bunu ifadeetmek istiyorum. seçim dönemine değerlendirmek gerekiyorsa, hepimizin debildiği gibi çok kısa bir süre bu süreçte kendimizi projelerimiz hedeflerimiziyeterince anlatmamız çok mümkün değildi. biz herkese ulaşmaya her kesimedokunmaya dinlemeye anlamaya ve buradan bir şeyler öğrenmeye çalıştık kendimiziyeterince anlatamadık ama ulaştığımız kesimlerde ciddi bir karşılık ve destekaldık. bunun sandığa yansıyacağından en ufak şüphem yoktur. cumhuriyet halkpartisi buradan en az bir milletvekili çıkaracaktır. umarım millet ittifakı,milletvekili sayısına bir milletvekili daha katkıda bulunacaktır. hedefimiz 2-2dir. cumhurbaşkanlığı seçiminde ise bize gelen anketler, bizim sahadanaldığımız bilgiler, kanaatler doğrultusunda cumhurbaşkanlığı seçimi kesinlikleikinci tura kalacak ve sayın muharrem İnce 2. turda türkiye’nin yenicumhurbaşkanı olacaktır” dedi.

chp aksaray milletvekili adayı ali abbas ertürk; “benimaçımdan da gazetecilik mesleği çok önemlidir. Üniversite sınavındaki tercihimde ilk tercihim gazetecilikti ve bir dönem yerel bir gazetede köşe yazarlığıyaptım. o yüzden gazetecilik mesleğini hem çok seviyorum, hem de gazetecilikmesleğinin yaşadığı sıkıntıların çok iyi biliyorum. Özellikle yerel basının hemekonomik hem de verdiği emeğin karşılığını alamaması hem de siyasetinuyguladığı bir baskının vermiş olduğu güçlükleri biliyorum. milletvekiliolduğumuzda ve iktidara geldiğimizde bizim için en kıymetli olan basınmensupları bizi eleştiren yanlış noktalarda uyarı yapan, bize yanlışlarıgörmemizi sağlayan gazeteciler olacaktır. ben kuru alkıştan çok hoşlanmam,eleştiri siyasetçi için en büyük kazanç olduğunu düşünüyorum o yüzden de siyasihayatımda hep farklı pencereden bakarım. eleştirel bir bakış açısı olanarkadaşlarla aynı kadroda bulunmaya önem gösterdik. demokrasinin yaşaması içinbasının yaşaması gereklidir. gazeteciler kişisel adi bir suç işlemediğitakdirde, kendi eleştirel düşünceleri yüzünden hapis yatmaması lazımdır. 2018seçimlerinde aksaray cumhuriyet halk partisi, daha önce cumhuriyetçi halkpartisi’ni tabela partisi görüpcumhuriyet halk partisi’nin oyunu almak içinyarışa giren siyasi partiler bu kez kurdukları oyunun çerçevesinde oynamayabaşlamışlardır. İktidar partisi’nden ve muhalefet partilerinden duyduğumuz sizçok güzel bir kampanya yürüttünüz. bir milletvekiliniz garantişeklinde ve bununçok faktörü var. adaylarımız faktör, cumhurbaşkanı adayımız birfaktör,cumhuriyet halk partisi’nin son 3 yıldır özellikle ülke için hep doğruşeyler söylemesi önemli faktördür. ama bir önemli faktör de solumda merkez ilçebaşkanımız ve il başkanımız oturmakta, cumhuriyet halk partisi yenilenme vedeğişim sürecine girdi. bu alışılagelen siyaset anlayışını terk etti. nöbetleşegörev devri yapan, kadınlara, partinin büyük emekçisi olan, tavsiye niteliğindebir görev biçti. artık cumhuriyet halk partisi’nin yöneticileri genç, dinamikdeğişimden yana, eski siyaset anlayışını terk etmiş ve vatandaşa hep yenişeyler söyleyen bir örgüt. bu örgütün yansıması olarak ben ve arkadaşlarım adayoldu. ben milletvekili olduğumda hem basınla olan ilişkilerimiz hem de başkapartilerle olan ilişkilerimiz olsun. İktidar olduğumuzda ise muhalefetindüşünce özgürlüğü açısından farklı bir milletvekili olacağım.siyasetin ezberinibozan bir milletvekili olacağım. söz konusu aksaray’a bir çivi çakılması ise,kendi partimin bakanı ile kavga eden, o bakanlığın önünde yatıp o yatırımıaksaray’a kopartan bir milletvekili olacağım” dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Birlik ve Beraberlik Rüzgarı: Aksaray
Sıradaki Haber Yiğit Bozkurtlar bayramda bir arada: MHP’den duygusal ziyaret