İyİ parti aksaray İl başkanı Özhan türemiş, cumhuriyetinİlanının 97. yıl dönümü ve 29 ekim cumhuriyet bayramı nedeniyleyayımladığı mesajda “bizlere armağan ve emanet edilen cumhuriyeti vekazanımlarını korumak en temel görevimizdir” dedi.
türk milleti’nin ezelden bugüne bağımsızlığı için gözkırpmadan can verdiğine değinen türemiş cumhuriyetin ilanı ile birlikte tümvatandaşların özgürlük eşitlik kavramlarıyla buluştuğuna dikkat çekti.
Çağdaş değerlerlerden oluşan ve geçmişiyle gururu duyanbir yönetim biçimi olan cumhuriyet’in önemli bir kazanım olduğunu ifade edentüremiş “Özgürlüğün ve bağımsızlığın yıkılmayan çınarı, göz bebeğimizcumhuriyetimiz’e hep birlikte sahip çıkmak ve ilelebet yaşatmak için kanımızın sondamlasına kadar çaba sarf ediyoruz. bölünmüş parçalanmış bir ülke ikenküllerinden doğan anadolu insanı birlikte düşmanlarını topraklarından çıkarmışve kendi kaderini kendi tayin etmiştir. kimsenin boyunduruğu altındayaşamayacağını dünyaya ilan ettiği günden itibaren 7 düvele rüştünü ispat etmişbu ülke, özgürlüğü için can vermekten çekinmeyeceğini de ortaya koymuştur.başta kurucumuz gazi mustafa kemal atatürk olmak üzere bu vatan için,cumhuriyet kazanımları için şehit ve gazi olan tüm vatan evlatlarını, saygıminnet ve şükranla anıyor, ulu çınar cumhuriyetimiz’in yeni yaşını kutluyorum!ne mutlu türk’üm diyene!” ifadelerini kullandı.
türemiş “cumhuriyetin ilanı ile beraber ihmaledilen anadolu halkı özgürlük ve eşitlik gibi en temel insan haklarındanolan evrensel değerlere kavuşmuştur. cumhuriyet, çağdaş değerlerden bir yaşambiçimi demektir. bizlere armağan ve emanet edilen cumhuriyeti ve kazanımlarınıkorumak en asli görevimizdir” dedi.
haber ali Şengül

