Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BİZE KİMSE DİZ ÇÖKTÜREMEZ

artan döviz kuruyla ilgili

artan döviz kuruyla ilgili açıklama yapan ak partimilletvekili İlknur İnceöz; son dönemlerde finansal piyasalarda yaşanan veekonomik temellerle izah edilemeyecek dalgalanmalar er geç durulacaktır”dedi.

ak parti milletvekili İlknur İnceöz yaptığıaçıklamada;  abd başkanı trumptürkiye’nin de içinde bulunduğu 30’a yakın ülkeye gümrük vergileri konusundaaldığı skandal kararlar ile küresel anlamda bir savaş başlatmıştır. dünyaekonomisinin yaklaşık yüzde 60’nı oluşturan bu ülkelere karşı, uluslararasıhukuku ve dünya ticaret Örgütü kararlarını hiçe sayarak adeta küresel ticaretdengelerini kendi lehine kural tanımaksızın zorla, baskıyla, tehditledeğiştirme yolunda skandal kararlara imza atmıştır.

sadece gümrük tarifeleri ile ticaret savaşı başlatmaklakalmayıp finansal anlamda da bir savaş başlatmış ayrıca yaptırım adı altındaÜlkemizi ve komşularımız rusya ve İran’ı tehdit etmektedir.

halkbank genel müdür yardımcımızı suçsuz yere yargılayan,diplomatik anlamda bırakılmasını için çağrıda bulunan yetkililerimize bu işyargının işi, hukukun işi diyen abd, iş ülkemizde hakkında çok ciddi suçlamalarisnat edilen ve yargılanmasına devam eden rahip andrew brunson’ın gelince tektaraflı dayatma ve tehdit ile sonuç alma yolunu seçmiştir.

Önce abd hazine bakanlığı, papaz andrew brunson’ın içinadalet bakanımız sayın abdulhamit gül ve İçişleri bakanımız sayın süleymansoylu’ya karşı yaptırım kararı almış ardından abd’nin türkiye’den ithal ettiğiçelik ve alüminyum üzerindeki gümrük tarifesi oranlarını iki katına çıkartarakbu ürünlere sırasıyla yüzde 50 ve yüzde 20 gümrük vergisi getirmiştir.

bununla yetinmemiş finansal anlamda türk lirası üzerindenbir dolar savaşı başlatarak stratejik ortaklığa ve müttefiklikle bağdaşmayacakdüşmanca bir tutum sergilemeye başlamıştır. abd dost ve müttefik olmadığınısuriye’de ypg pkk teröristlerine tırlar dolusu silah göndererek, 15 temmuzdayaşanan hain darbe girişiminin elebaşı ve yandaşlarını pesilvanya’da veülkesinde himaye ederek göstermiştir.

15 temmuz hain darbe girişiminden sonra ülkemizin ve türksilahlı kuvvetlerinin bittiği yönünde algı operasyonu çekenlere gerekli cevapzeytin dalı ve afrin operasyonu ile dünyada eşi az görülen büyük bir başarı ileverilmiştir. milli paramıza karşı savaş açanlar ülkemizi, devletimizi vemilletimizi bu yolla diz çöktürmeye çalışanlar da allah’ın izni ve azizmilletimizin kararlılığı ile başaramayacaklardır. ”dedi.

finansal savaşa karşı devletimizin bütün kurumlaraharekete geçti. hazine ve maliye bakanımız sayın berat albayrak bankalarımızlabirlikte kurdaki dalgalandırmanın en fazla etkilediği reel sektör firmalarımızınkobİ’ler dâhil durumlarıyla ilgili aksiyon planıhazırlandığını ve uygulamaya geçildiğini ifade ettiler. diğer taraftan merkezbankamız, bankacılık düzenleme ve denetleme kurumumuz, sermaye piyasa kurulumuzgereken her adımı titizlikle atıyor. sosyal medya teröristlerine karşı İçİşleri bakanlığımız ve yargı gerekeni yapıyor. milletimiz nasıl 15 temmuz dasayın cumhurbaşkanımızın yanında dimdik durduysa bugün de aynı şekilde buekonomik savaş da da yanında dimdik duruyor.

vatandaŞa yerlİ para ÇaĞrisi yapti

İnceöz; “ben tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. lütfenkendi yerli paramızı dövize değişmeyin. yerli paramızla hareket etmeye devamedelim. millilik budur, yerlilik budur, vatanseverlik budur. eğer buna sahipçıkarsak bilesiniz ki yarınlar bizim için çok daha farklı olacaktır. bugünekadar pek çok badireyi atlatmış olan türkiye, allah’ın yardımı ve milletimizindesteğiyle bu meselenin de üstesinden gelecektir.

15 temmuz ruhuyla liderimizin, ülkemizin, milletimizinyanında bu badireyi de hep birlikte allah’ın izniyle atlatacağız. biz büyüktürkiye olma yolunda adım adım ilerliyoruz ilerlemeye de devam edeceğiz, kimsebizim büyümemizi engelleyemeyecektir.” dedi.

haber yaşar karatay

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Ak Parti İl Başkanı
Sıradaki Haber İl Başkanı Aktürk, Her Hafta Vatandaşlarla Buluşuyor: Sorunlara Çözüm Aranıyor!