Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Biz Tüm Gücümüzle İkinci Tura Hazırlanıyoruz

Aksaray İyi Parti Milletvekili

Aksaray İyi Parti Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk ve CHP İl Başkanı Hacı Ali Keleş Aksaray CHP İl Başkanlığı binasında 14 Mayıs seçimleri hakkında basın açıklaması yaptı. Açılış konuşması yapan CHP İl Başkanı Keleş “bildiğiniz gibi 14 Mayıs seçimlerini tamamlandı. Bu süreçte ciddi bir efor sarf ettik. Ciddi bir propaganda dönemi geçirdik” dedi.

Seçim sonuçları istediğimiz ölçüde iyi değildi” diyen Başkan Keleş; Ama önümüzde 28 Mayıs’ta ikinci bir seçim daha var. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak biz kaldığımız yerden devam edeceğiz. Örgütümüz yine motive halinde diğer il başkanları arkadaşlarımız sağ olsunlar onlar da bu süreci elinden geldiği kadar destekledi. Yine verecekler. Biz tüm gücümüzle 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna hazırlanıyoruz” dedi.

İl Başkanı Keleş’ten sonra söz alan Aksaray İyi Parti Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk ise ; Bugün 14 Mayıs 2023 seçimlerini değerlendirmek üzere bir araya toplanmış bulunmaktayız diyerek Konuşmama başlamadan önce bugün Şırnak’ta iki vatan evladımızı bu vatan mücadelesinde şehit verdik. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Ailesine Türk milletine başsağlığı diliyorum” dedi.

Seçim sürecini değerlendiren Ertürk, bir seçim sürecinin sonuna geldiğini belirterek teşekkürlerini sunarken, bu seçim sonucuyla üzülmelerine sebep olduğum özellikle gençlerimiz ve kadınlarımızdan onları mutlu edecek bir sonuç alamadığım için de özür diliyorum dedi. Ertürk konuşmasının devamında 14 Mayıs sonucunda Aksaray ilini temsil etmek üzere seçilen tüm milletvekili arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bu sonuç beklemediğimiz arzu etmediğimiz bir sonuçtu. Daha farklı bir sonuç olabilirdi dedi.

İYİ Parti Milletvekili adayı Ali Abbas Ertürk konuşmasının devamında; Aksaray’daki haksızlıklarla mücadele ederken gücümü her daim sizlerden aldım” diyerek yaptıklarını değerlendiren Aksaray İyi Parti Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk “Bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjiyle üç buçuk yıl koşturduğumuzda da o enerjinin ana kaynağı hepinizdiniz. Biz, bize yakışan örgütlü mücadeleyi hep birlikte Cumhuriyet Halk Partisi olarak en iyi şekilde yaptık. İki belediye başkanım her daim seçimin baş kahramanları oldular. Tüm güçlerini Ali kardeşleri meclise gitsin diye harcadılar. Bu sürecin sonunda bana verilen üç buçuk yıllık sürecin sonunda her insan gibi ben de kendime şu soruyu sordum. Vicdanen rahat mısın Ali Abbas Ertürk? Evet vicdanen çok rahatım. Vicdanen Aksaraylının daima yanında olduğumu düşünüyorum, yoksulun, ezilenin yanında olduğumu düşünüyorum. Haksızlığa uğrayanların yanında olduğumu düşünüyorum. Bu benim vicdani rahatlığımı bin kat arttırmaktadır. Neticede ne söylersek söyleyelim Aksaray halkı tercihini yapmıştır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Ertürk; “Cumhurbaşkanlığında da istediğimiz gibi bir sonucu maalesef alamadık. Ama bu mücadelenin bittiğini göstermez, birkaç puanlık oy kaydırması Cumhur İttifakından Millet İttifakına bu ülkenin kaderini değiştirebilir. Bizim üzülmeye ve hüzünlenmeye vaktimiz yok. Bizim önümüzde altın değerinde 12 gün var. Herkesten rica ediyorum ki 14 Mayıstaki seçim ne kadar önemliyse 28 Mayıstaki seçim onun iki katı kadar önemlidir. 28 Mayısta ülkenin kaderini değiştirecek bu seçimde Kılıçdaroğlu için çalışmaya devam etmeliyiz. Diliyorum ki 28 Mayısta gelen bahar 14 Mayıs hüznünün de önüne geçecek” diyerek sözlerine son verdi.

Haber Ağustos Gerçe