Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BAŞKAN ALTINSOY MALAZGİRT ZAFERİNİ KUTLADI

ak parti İl başkanı

ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy, “doğu’nunyükselen gücü olarak batı’ya akın eden milletimiz, 947 yıl önce elde ettiğizafer ile tarihin öznesi haline gelmiştir” dedi.

malazgirt zaferi’nin947. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınlayan altınsoy, şunları kaydetti:

“milletimiz, tarihinin en büyük zaferlerinden birini26 ağustos 1071’de malazgirt’te kazanmıştır. doğu’nun yükselen gücü olarak batı’yaakın eden milletimiz, 947 yıl önce elde ettiği zafer ile tarihin öznesi halinegelmiştir. İslam’ın kılıcı olarak tarih sahnesindeki yerini alan milletimiz,doğu roma İmparatorluğu’nu yenerek yeryüzünün yükselen yeni gücü olduğunu daçağının egemen güçlerine ilan etmiştir.kahramanlığın ve cesaretin sembol ismibüyük selçuklu hükümdarı alparslan ve onun hedefine tam inanmış ordusununkazandığı zafer, anadolu’nun kapılarını sonuna kadar türk milletine açmıştır.malazgirt zaferi’yle doğu roma İmparatorluğu’nun çektiği seti yıkan milletimiz,önce anadolu selçuklu devleti’ni, daha sonra da üç kıta ve yedi denize hükmedendevlet-i ali’yi kurup, tarihteki şanlı yerini almıştır.”

altınsoy, şair arif nihat asya’nın, fetih ruhunu vemalazgirt zaferi’nin manevi temelini ifade eden şiirinin, bir cuma sabahı,semaya karşı, malazgirt’te elli dört bin er. bestelediler en güzel marşı:allah-ü ekber, allah-ü ekber dizelerini anımsattı. “kardeşlik ve adalet esasıüzerine kurduğumuz medeniyetimiz ile kazandığımız başarıların altında, ulvigayelere ulaşmak için, karşılıklı sevgi ve saygıyı yayıp, birlik veberaberliğimizi muhafaza ederek, karşılıklı yardımlaşma, dayanışma ve fedakârlıkruhu ile mücadele etmemiz yatmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

“askeri, sosyal,kültürel, dini, siyasi ve estetik sahada büyük bir iftihar ile andığımız geçmişimizi,gelecekte de ihya etmemiz, aynı fedakârlık duygusu içinde, mücadele ruhunuyeniden canlandırmamızı gerektirmektedir. İnancımızın yüklediği sorumluluk vetarihimizden aldığımız ilham ile bugünün sıkıntılarından kurtulup, dünyamilletler ailesi arasında daha iddialı bir şekilde yerimizi yeniden almamız,ancak bu şekilde mümkün olacaktır.milli birliğimizi, vatanımızın bütünlüğünü vedevletimizin bekasını korumak öncelikli vazifemizdir. anadolu’yu ebedi yurtedinmiş milletimizin hürriyetini, devletimizin bağımsızlığını ortadan kaldırmakisteyen her türlü şer odağına karşı hepimiz son derece dikkatli ve basiretliolmalıyız.

bu vesileyle, malazgirt zaferi’nin 947. yıl dönümünükutluyor, başta büyük komutan sultan alparslan olmak üzere, milletimizinistiklali için canını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet,minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

AK Parti İl Başkanı Hamza
Sıradaki Haber Ak Parti’de 81 İl Teşkilatı tek tek Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bayramlaştı!