Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BAKAN EROĞLU AKSARAY’DA

orman ve su İşleri

orman ve su İşleri bakanıveysel eroğlu, bir dizi ziyaret, temel atma ve çiftçilere kredi sertifikalarıdağıtımı için aksaray’a geldi.

İlk olarak aksaray valiliğini ziyaret eden bakan eroğlu,vali aykut pekmez’i ziyaretinin ardından bir basın toplantısı düzenledi.valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda yatırımlar ve projelerhakkında bilgiler veren bakan eroğlu, “aksaray’da da içme suyu problemimiz var.kalite su ihtiyacımız var. daha önce geldiğimizde 1’inci kısım ihalesi yaptık.sonra modern içme suyu yapalım dedik ve şu anda işler yürüyor. mevcutödeneklere göre eksiklikler var. 16 milyon tl ilave ödenek aktarmamızgerekiyor. onunda aktarılması için talimat verdik. allah nasip ederse 20aralık’ta arıtma tesisi 1’inci kısım ishale hattı içme suyu arıtma tesisi ilebirlikte bitecek” dedi.

aksaray için bu çalışma ve projelerin yetmediğinibelirten bakan eroğlu, “diğer kaynaklardan aksaray’a su getirmemiz lazım. bugünbu yüzden yeni bir hattın temelini atacağız. 2’inci kısım ishale hattı.böylelikle aksaray’ın 2050 yılına kadar ihtilacı karşılanacak. mamasın barajıiçme ve sulama suyu olarak kullanılıyor. Öncelikle bu barajdan uygun birnoktadan içme suyu almak için sistem kurduk. bu sistem ile daha kaliteli su eldeediliyor. aksaray sanayisi, ziraat ve hayvancılığıyla çok hızlı gelişiyor.İleride sanayinin su ihtiyacı için ilave su kaynakları var. en uygun olarak daecemiş Çayı su kaynağı belirlendi. yaklaşık 1 milyar tl’lik bir proje. türkiye’ninen büyük projelerinden biri olacak. bunu yapmak zor ama karar aldık. susuzluğunbedeli faturası yok. bu yüzden 2071 yılına kadar aksaray’ımızın su meselesinitam anlamıyla çözmek için proje çalışmaları başladı. Önce 36 kilometrelik tünelprojesini yapmakla başlayacağız” dedi.

aksaray valisi aykut pekmezyapmış olduğu açıklamada; “aksaray’ımız 1989 yılında il olduğundan itibarenözellikle son 15 yılda yapılan yatırımlarla bugün 402.000 nüfusuyla tarımdakive sanayideki potansiyeliyle bölgemizdeki büyük şehirlerden sonra gelen enönemli ilimiz konumundadır.

İlimiz maalesef içme suyu vesulama suyu açısından fakir bir bölgede yağmur almada türkiye’de son ona girenbir ilimiz olmasına rağmen tarımda alanında önemli bir potansiyelimiz var.2002’de 400 milyon olan yıllık tarım ücreti bugün 3,5 milyar, yonca gibi şekerpancarı gibi ayçiçek kapak Çekirdeği gibi ürünlerde ilk 5’de yer alıyoruz.bakan beyin talimatları ilimizde gölet yapabilecek her bir yere gölet yaptık,en önemlisi 1960’larda yapılmış mamasın barajının sulama sistemi yapıldı. bubizim için önemli proje daha az suyla daha büyük alanları sulama imkanıbulacağız. bugünde temel atma töreni yapacağımız içme suyu, aksaray’ımız içinönemli bir proje inşallah 2050 yılına kadar içme suyumuzu karşılamışolacaktır.” dedi.

orman ve su İşleri bakanı veyseleroğlu 51 milyon tl yatırım bedelli 2 tesisin temelini atarak aksaray halkıylaiftar yaptı. İftar programının ardından aksaray’dan ayrıldı.

haber yaşar k.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Ortaköy Belediye Başkanı Ahmet Koyuncu,
Sıradaki Haber Ortaköy’de Kurban Bayramı Öncesi İlaçlama Çalışmaları Hız Kesmiyor!