Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKSARAY’IN GÖZÜ TRENDE

56 yıl süren hak

56 yıl süren hak etmediğimiz, asla ve asla da haketmeyeceğimiz bizi yer yüzünden silen ilçelik esaretinin tekerrür etmemesinin1.çaresi ilk defa 13 ekim 1920 de bmm’ sinde, daha sonra ise 2004 yılında sözüverilen o günden şimdiye kadar  enyetkili ağızlar tarafından ondan fazla tekrarlanan bu sene dpt tarafındanyatırım programına  alınan, kalkınmabakanlığı tarafından da yatırım bedeli ayırılan aksaray-ulukışla trenhattımızın ihale tarihi müjdesinin yarın ilimize gelecek olan cumhurbaşkanıerdoğan tarafından verilecek müjdede!!!

tarihin bizim için tekerrür etmesini önlemenin 2. Çaresibizimle birlikte güzergâhında bulunan 10 ilçenin de can damarı olan etrafından75000 kişiye ekmek veren 15000 kişinin çalıştığı e.90 karayolunun 5 Şubat 2017günü aksaray’ı ziyaret eden udh bakanı ahmet arslan tarafından da uygun görülentedbirlerin zamanında alınmasında!

20 mart 1933 günü tbmm sinde kabul edilen,  aynı yılın 27 mayıs günü ise resmi gazetedeyayınlanarak 85 yıl önce bu gün yürürlüğe giren 2197 sayılı kanunla o zamantürkiye de elektrik enerjisini sanayisi ve aydınlatmasında kullanan iki elinparmaklarını geçmeyen merkezlerinden de biri olmasına, başta komşu vilayetlerlearasındaki kara ulaşımını dönemin şartlarına göre en iyi seviyeye çıkartmasına.

kendisine bağlı ilçe, belde ve köylerde eğitimlebayındırlık çalışmalarını devam ettirirken somut ve kabul edilebilir hiç birgerekçe gösterilmeden aksaray’ın 13 yıllık fiili vilayet liği ortadankaldırılarak 56. yıl sürecek ve bizi her yönümüzle yeryüzünde yokmuş gibisilecek olan 2. İlçelik prangasına hem de bize katacağı hiçbir artısı olmayanniğde’ye yeniden 85 yıl önce bu gün bağlanmamızla  duble şekilde cezalandırıldık.

tarİhİn tekerrÜr etmemesİ İÇİn Öncelİkle 2 İlÇelİkesaretİne Çarptirilmamiza sebep olan bİzİ ulaŞim yollari diŞinda birakan,13 ekİm1920’de 1. İlÇelİk esaretİnden kurtulmamizi saĞlayan kanun kabul edİlİrkengÜndeme gelen,ak partİnİn İse 14 yillik sÖzÜ olan aksaray-ulukiŞla trenhattimizin hİzmete aÇilmasinda, e 90’in cazİbesİnİ koruyacak tedbİrlerİnzamaninda alinmasinda!

85 yıl önce bu gün resmi gazetede yayınlanan 2197 sayılıkanunun 3. maddesiyle 56 yıl bizi adeta yer yüzünden silen 2.ilçelik esaretininyeniden tekerrür etmemesinin yegane çaresi aksaray’ı en yakın liman ve hammadde merkezlerine bağlayacak olan 2004’den bu yana sözü  verilen.

Şimdiye kadar bir türlü inşaatının ilk kazması bilevurulamayan bu konuda sonuncuları ise sırasıyla önce 2017’nin 5 Şubat pazargünü ilimizi ziyaret eden ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanı ahmetarslan,10 Şubat cuma günü ise ilimizi Çevre ve Şehircilik bakanı mehmetÖzhaseki, enerji ve tabii kaynaklar bakanı berat albayrak ve İç İşleri bakanısüleyman soylu ile birlikte ziyaret eden cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan vebaşbakan binali yıldırım tarafından, aynı yılın 14 nisan cumartesi günü ise ddygenel müdürü İsa apaydın tarafından ilimizi ziyaretinde valilikte yapılan basınaçıklamasında ihalesinin2017 yılı içinde yapılacağı  ve inşaatına da yıl içinde başlanılacağıbelirtilen.

hükümet üstü bir konum olan ak parti myk üyeliği ve bakanlarüstü bir görev olan ak parti grup başkanvekili ve 27. dönem milletvekili adayıİlknur İnceöz tarafından ise geçen sene 13 ekim günü ihalesinin yapılıpinşaatına yıl içinde başlanacağı belirtilen ancak verilen fakat şimdiyle kadargerçekleştirilemeyen.

hemŞerİlerİmİz cumhurbaŞkani erdoĞan’dan 14 yil Önce sÖzÜverİlen aksaray-ulukiŞla tren hattimizin İhale tarİhİ mÜjdesİyle gÖnÜller suserpİlmesİnİ beklİyorlar!!

hemşerilerimiz bu sene dpt tarafından yatırım programınaalınarak kalkınma bakanlığından ihale bedeli çıkartılan geçeceği güzergahı da,zemin sondajı da tamamlanan aksaray-ulukışla tren hattımızın ihalesinin bitimtarihide belli olacak şekilde yarın ilimize gelecek olan cumhurbaşkanı erdoğantarafından ihale tarihi müjdesinin verilmesini bekliyorlar.

hemŞerİlerİmİz aksaray yapilan haksizliklarindaunutturulmamasinİ İstİyorlar

kızıl kaya aşıklı, güvercin kayası ve yeşilova acem höyükarkeolojik kazılarından elde edilen bilgilerle göre 11000 yıllık geçmişi olduğukanıtlanan, bu şanlı geçmişiyle dünyanın bir elin parmaklarını geçmeyenşehrinden birisi olmasıyla tartışmasız olarak şehirlerinde atası olanaksaray’ımızın bir daha hak etmediği duruma düşmemesi için kendisine yapılanhaksızlıkların unutulmaması, unutturulmaması.

can damarimiz olan e.90 karayolunun ankara-nİĞdeotabanindan en az Şekİlde etkİlenmesİnİ saĞlayacak tedbİrler zamaninda alinmazİse aksaryal bİrlİkte 10’da İlÇenİn can damari kesİlecek!!!

ankara-pozantı otobanı hizmete açılmadan ilimizi 5 Şubat2017’deki ziyaretinde ulaştırma bakanının milletvekillerimizden aldığı bilgiyegöre yapılacağını belirttiği önlemlerin alınması.

bununla da önce bizimle birlikte Şerefli koçhisar, kulu,ereğli ile  ulukışla ile birlikte10ilçenin de can damarı olan e.90 karayolunun cazibesini devam ettirecek tedbirlerinplanlanmasının zamanında yapılması.

osb’de devam eden ve planlanan yatirimlar gÖz ÖnÜnealinarak mİlletler arasi bİr hava lİmaninin yapiminin proĞramina zamangeÇİrİlmeden baŞlanilmasi beklenİyor!

hemşerilerimiz çağrıda bulundukları cumhurbaşkanıerdoğan’dan aksaray osb ve il genelinde devam eden yatırımlar ile yapılmasıplanlanan yatırımların tamamlanmasından sonra buraları işletecek iş adamlarıile yöneticileri, buralardan alış veriş yapacak ülkemiz ve dünyanın dört biryanından gelecek olan iş adamları, ayrıca nüfusumuzun 2 misli olangurbetçilerin ve ilimizi her yıl ziyaret eden 2 milyon civarındaki yerli veyabancı turistlerinde göz önüne alınarak  milletler arası uçuşları yılın 12 ayı 4 mevsimi  çalışacak bir hava limanında şimdidenprograma alınması istediler.

aksaray’a yapilan her yatirim tÜrkİyenİn İstİkbalİneyapilan yatirimdir!

cumhurbaşkanı erdoğan’a ve ilimiz milletvekilleri ile  akparti teşkilatlarına son 15 yıldır aksaray’a kazandırılan hizmetler için teşekkür eden hemşerilerimiz baştaaksaray-ulukışla tren hattımız ile e. 90’ın cazibesinin devam ettirmesinisağlayacak tedbirler ile milletler arası hava alanı olmak üzere ihtiyacımızolan tüm hizmetlerin verilmesi  özeldeaksaray’a yapılmış olsa da ilimizin bulunduğu coğrafi konumu nedeniyle  yapılacak yatırımlar ülkemizin istikbalineyapıldığını belirttiler!!!….

(haber araştırma belge ve fotoğraflargazeteci-yazar ali genç arşivi)

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

MHP Aksaray İl Başkanı'ndan İttifak
Sıradaki Haber MHP Aksaray İl Başkanı’ndan ittifak bombası: AK Parti-CHP İttifak iddialarına Karataş’tan yanıt!”