Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da ittifak yapmak istemiyoruz

17 Eylül Pazar günü

17 Eylül Pazar günü 14. Olağan İl Kongresi sonucunda Aksaray Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı olarak seçilen Burhanettin Karataş, yaklaşan yerel seçimlere yönelik bir haber kanalında konuştu.

MHP Aksaray İl Başkanı Karataş, MHP teşkilatı olarak Aksaray’ın belde ve ilçelerinin hepsine talip olduklarının altını çizdi. Cumhur İttifakı olarak yerel seçimlere girilmesi taraftarı olmadıklarını açıklayan İl Başkanı Karataş,  sonucun Genel Merkez’den gelen karara bağlı olduğunu ifade etti.

MHP İl Başkanı Karataş gerçekleşen 14. olağan İl Kongresinin coşkuyla tamamlandığını ifade ederek; “Bildiğiniz üzere 17 Eylül de 14. olağan İl Kongremiz yapıldı. Büyük bir coşkuyla bir kalabalıkla, bu coşkunun sahaya da yansıyacağını fazlasıyla sizde hissediyorsunuz. Aksaraylı hemşehrilerimize bunu paylaşıyor. Mustafa Başkanıma öncelikle çok teşekkür ediyorum geçmiş dönemlerde başkanımızın yapmış olduğu çalışmalarından dolayı yeni bir yönetim oluştu” dedi.

“Hem Beceri Hem De Tecrübemiz Fazlasıyla Var”

Aksaray’a yakışan bir yönetimin kurulduğunu belirten İl Başkanı Karataş; “Yaklaşık yüzde 50 kadar geçmiş dönem Mustafa Başkanımızın yönetici arkadaşlarımız, bu arkadaşlarımızın yanına tecrübesiyle, sahada ki dönüşüyle yeni arkadaşlar ilave ettik. Kendileriyle beraber Aksaray’a inşallah yakışan bir yönetimle Aksaraylının sorunlarını çözecek, çözüm odaklı bir çalışma ortamı sağlayacağız. Yeni yönetimimizin içerisinde avukatlarımızı iş insanlarımız var. En büyük hedefimiz bizim şuan da 6 ay sonra yapılacak olan yerel de ki belediye başkanlığına odaklandık. Bunu da almak için hem bilgi hem beceri hem de tecrübemiz fazlasıyla var. Aksaraylı hemşehrilerimizle beraber MHP Aksaray Belediye Başkanlığı kazandıracağız” şeklinde konuştu.

“Bizim Gönlümüzde İttifak Noktasında Ayrı Ayrı Girmek Var”

Yerel seçimlere ittifak noktasında ayrı ayrı girmek istediklerinin altını çizen İl Başkanı Karataş;  “Genel Başkanımızın da her yerde söylediği gibi bizim gönlümüzde ittifak noktasında ayrı ayrı girmek var ama bu genel merkezimiz de bize vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda cumhur ittifakı olarak nasıl bir yol çizilecek bunu önümüzdeki aylarda görüşülürse daha iyi olur diye düşünüyorum. Bir ekimde meclisimiz açılıyor. Meclisteki kulislerde bunlar biraz daha dile getirilecek ama genel merkezimize biz gerekli bilgileri verdik. İttifak noktasında 2019 yerel seçimlerinde ki ittifak toplam oyları Cumhur ittifakı yaklaşık 90 bin oy aldık. Diğer ittifak adayı da 21 bin oy almıştı. Bu rakamların üzerine gittiğimiz zaman burada bir ittifak olmayacağını düşünüyoruz ama sonuçta her şey genel merkez tasarrufun da bizde genel merkezin söylemleri doğrultusunda hareket edeceğiz” dedi.

“İlçe ve Beldelerimizin Hepsine Talibiz”

Aksaray’ın ilçe ve beldelerinin hepsine talip olduklarını vurgulayan İl Başkanı Karataş;  “Beldeler ve ilçelerde çok büyük bir teveccüh var aday adaylarımız fazlasıyla yaklaşık 5 gün oldu yönetime olarak arkadaşlardan aday adayı olacak arkadaşlar yeni yönetimi oluşmasını bekliyorlar. Kendini aday adayı olarak gösteren önceki yönetime gidip bilgi veren arkadaşlarımız da var. Çok büyük bir teveccüh var Milliyetçi Hareket Partisine çokça aday adaylarımız var inşallah hem Aksaray’ımıza hem de Milliyetçi Hareket Partimize yakışanı adaylarımızı aday olarak göstereceğiz ve ilçe ve beldelerimizin hepsine talibiz” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Haber: Fatma Altınok