Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da halkımız kendi geleceğine oy verecek

AK Parti Aksaray Milletvekili

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu;  “Vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kıyaslayacak. Bir tarafta 20 yıllık bir tecrübe, bilinen bir başarı öyküsü, öbür tarafta kaç bileşenden oluştuğuna kendilerinin bile karar veremedikleri, adaylık konusunda dahi karar alma krizleri yaşayan, ülkeyi yönetirken de nasıl karar alınacağının örneklerini veren bir istikrarsızlık ihtimali taşıyan bir ittifak var” dedi.

AK Parti milletvekili Cengiz Aydoğdu 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine ve Ak Partinin 21 yıllık geçmişini ve bugün gelinen noktada yaşadığı başarı öyküsü hakkında bir açıklama yaptı. AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu yaptığı açıklamada; 28 Mayıs’ta halkın Cumhurbaşkanını seçerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kıyaslayacaklarını ifade etti.

Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu konuşmasının devamında; Bir tarafta 20 yıllık bir tecrübe, bilinen bir başarı öyküsünün olduğunu vurgulayarak, “Öbür tarafta kaç bileşenden oluştuğuna kendilerinin bile karar veremedikleri, adaylık konusunda dahi karar alma krizleri yaşayan, ülkeyi yönetirken de nasıl karar alınacağının örneklerini veren bir istikrarsızlık ihtimali taşıyan bir ittifak var.” şeklinde konuştu. Aydoğdu, sağlık, ekonomi, eğitim, ulaşım, demokrasi gibi alanlarda AK Parti’nin yaptığı ciddi hizmetleri de anlattı.

AK Parti’nin 21 yıllık geçmişi hakkında da hatırlatmalarda bulunan Aydoğdu “AK Parti, 2002’de iktidar olduğunda ilk önce Türkiye’nin yol, su, elektrik gibi temel altyapı problemlerini gidermeye başlandı. Türkiye’nin çok acil sorunları olan, sağlık sorunları, eğitim sorunları, ulaşım, haberleşme gibi bütün alanlarda büyük bir hazırlıkla ve büyük bir gayretle çalışmaya başlandı. Bir seçim döneminde de fark görüldü. Öte yandan, 1990’lardan getirdiğimiz,  1960 darbesi, 12 Mart darbesi, 28 Şubat darbesi gibi askeri vesayetin tortularını temizleyip, Türkiye’yi demokratik açıdan da sivil ve askeri vesayetten kurtarmak için ciddi demokratik hamleler yapıldı.

AK Parti, bu konuda ciddi engellemelerle de karşılaştı. 367 gibi bir sebepten ötürü bu ülke Cumhurbaşkanını seçemedi. 27 Nisan 2007’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin adını kullanan birileri, sosyal medyadan elektronik bir bildiri yayımladı. Peş peşe gelen bu darbelere karşı bir mücadele edildi. Kapatma davası yaşayan bir partiyiz. Bu arada da hem bunlarla, hem hizmetle kendini kanıtladı. Geldiğimiz noktada, bugün 2002’de doğmuş bir parti ile bugün 21-22 yaşında gelen gençlerimiz, başka bir dünyaya doğdu. 2002’yi hatırlayan bir vatandaşımız, bugün Türkiye’nin ne kadar değiştiğini gördü. 2002’de Türkiye’den ayrılıp 20 yıl Türkiye’ye gelmeyen birisi, ülkeye gelse nasıl bir şaşkınlık yaşar bunu az çok hepimiz tahmin ederiz. İnsanoğlu çabuk unutur. O yıllarda Avrupa ile kıyaslayamazdık kendimizi. Bugün, bazı Balkan ülkeleriyle ve Ortadoğu ülkeleriyle kıyaslamıyoruz kendimizi, Avrupa ile kıyaslıyoruz. Gelişmiş ve tartışma konuları değişmiş bir ülkeyiz.” dedi.

Son 5-6 yılda dünyada ve Türkiye’de yaşanan siyasi, askeri ekonomik krizler ve demokrasi sorunları dâhil Türkiye’nin yeni bir sınavla karşı karşıya olduğunu belirten Aydoğdu, “Bunların pek çoğunu hallettik ama bir enflasyon belasıyla uğraşıyoruz. 6 Şubat depremi ile birlikte düşünüldüğünde milletimiz bunları sadece AK Parti’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın çözeceğinin bilincinde. Bunu defalarca örnekleriyle ve emsaliyle gördü. 6 Şubat’tan iki ay sonra biz kalıcı köy konutu teslim ettik. Bir taraftan depremin enkazını kaldırırken, bir taraftan hemen yeni konutların yapımına girişildi. Bu büyük ülkelere yaraşan bir tavırdır. Türkiye’de artık elhamdülillah büyük bir ülkedir. Sorunlar yok mu elbette var ama sorunlarını çözme kabiliyeti 20 yıl öncesinden çok farklıdır. Çok daha üstündür.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin krizler karşısında halkı asla ezdirmeyeceğini vurgulayan Cengiz Aydoğdu, “Genç nesil emin olabilir. Türkiye artık 2001 krizi gibi bir kriz yaşamayacak.  Ekonomik krizlerimiz artık ekonomimizin kendi kabiliyeti içerisinde halka hissettirmeden atlatılacak türden olacak ve bunu da son bir yılda gördük. Halkımızı enflasyona karşı ezdirmemek için işçinin, memurun, köylünün, çiftçinin bütün hepsinin gelirlerini olabildiğince dengeleme, gelir dağılımda bir adaletsizliğe meydan vermeme, enflasyonun gelir dağılımını bozmasına izin vermeme gayreti ile hükümetimiz bir sürü tedbirler aldı. EYT halledildi. İşçiye ve memura enflasyon farkıyla bir düzenleme yapıldı. Bu devam edecek. Çiftçilerimize, yapılan destekleme çeşidi yüzü geçti. Milletimizi kendisinin sıkıntılarını da biliyor bu sıkıntıların nasıl göğüslendiğini de biliyor. Bunu kimin nasıl göğüsleyeceğini ve çözeceğini de geçmiş örnekleriyle biliyor ve kimin çözmek için güvenilir emin bir şekilde ortada durduğunu da biliyor. İnşallah halkımız, 28 Mayıs’ta tekrar istikrardan, çözümden, ülkenin büyüyen trendinin devam etmesinden, eğitimden sağlığa, ulaşımdan savunma sanayisine ülkeyi çağ atlatan bir trendin devamından yana oy kullanacağından eminiz. Milletimizin, basiretine ve sağduyusuna güveniyoruz. Neticede milletimizin her türlü kararı başımızın üzerindedir. “ diyerek sözlerine son verdi.

Haber Avni Kuru