Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da CHP belediye başkan adayı belli oluyor: Ali Abbas Ertürk sürprizi!

Türkiye’de yerel seçimlere doğru

Türkiye’de yerel seçimlere doğru gidilirken Aksaray’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayının kim olacağı merak konusu oldu. Gazetecilerle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, belediye başkanlığı adaylığı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sözlerine Aksaray’da en doğru adayı çıkartmak için çalıştıklarını belirterek başlayan Ertürk, “Belediye Başkanı adayı hakkında araştırmalarımız oluyor. Toplumun CHP, Bilal Beyi mi aday göstersin, Ali Abbas’ı mı yoksa Sibel Hanım’ı mı konusunda ziyade şunu araştırıyoruz. Toplum nasıl bir belediye başkanı profili istiyor. Daha sonra bu verileri topluyoruz ve o profile en uygun aday kim olacak ise onu Aksaray halkının karşısına çıkartacağız. Biraz daha beklediğimiz zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nin etkili bir adayını da Aksaray’da görmüş olacağız” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Aksaray’da aday olup olmayacağı merak konusu olan Ali Abbas Ertürk, konu hakkında yaptığı açıklama kapsamında, “Ben 16 Mayıs’ta basın mensupları ile yaptığımız toplantıda durduğum yerdeyim. Herhangi bir adaylık düşüncem yok. Son dönemde milletvekili olsam belki parti görevi olarak böyle bir şeye girebilirdim. Ama biz bir yandan da şunu eleştiriyoruz; Bir partinin hiç başka ismi kalmamış gibi her seçime o arkadaşımızı sokmak hem partiyi hem de aday olan arkadaşımızı yıpratıyor. Ben kendime hiç yerel seçim adaylığı gibi bir hedef koymadım. Milletvekilliği denedik. Koşullar olursa bir daha dener miyiz denemez miyiz o zamana bakacağız. Bir adaylığım olacak ise de bu bir dahaki döneme milletvekilliği adaylığı şeklinde olabilir. Net bir şey söylememek ile birlikte. Ama belediye başkanlığına aday kişi ben değilim. Bunu bilmenizi isterim. Böyle bir düşüncem yok” sözlerini kullandı.

Haber: Ağustos Gerçe