Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti’de aday adaylığı başvurularında sona yaklaşılıyor

AK Parti’de aday adaylığı

AK Parti’de aday adaylığı sürecinde sona geliniyor. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşmesi beklenen Mahalli İdareler seçimi sebebiyle partilerde hareketlilik başladı. Aday adaylığı başvurularında bulunanlar AK Parti’de yavaş yavaş sona geliniyor.

AK Parti’de, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi için devam eden aday adayı müracaatları Çarşamba günü saat 19.00’da sona erecek. Pazar gün ise teşkilat temayül yoklaması saat 10.00-16.00 arasında yapılacak. AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, aday adaylarının istifa sürecinden dolayı son günü beklediklerini ve son güne kadar yoğun bir başvuru beklediklerini açıkladı.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi için kamuoyunda ve partililerde oldukça yoğun heyecan var. Aday adaylığı müracaatlarının başlaması ile AK Parti’ye her seçimde olduğu gibi bu seçimlerde de yoğun bir başvuru olduğunu ifade eden AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, “Aday adaylığı başvurularımızı almaya başladık. Süreç Çarşamba günü gün sonuna kadar devam edecek. Pazar gün teşkilat temayül yoklamamız olacak. İlçeler ve merkez belediye için teşkilat temayül yoklaması yapılacak. AK Parti’ye her seçimde olan yoğun taleplerin, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminde de görüyoruz. Son güne kadar yoğunluğun artacağını düşünüyoruz. Süreç uzun tutulduğu için ve istifa süreçlerinin olduğundan dolayı son güne kadar başvuruların daha da artacağını düşünüyoruz.” dedi. AK Parti’ye 25’e yakın aday adaylığı müracaatının olduğunu ifade eden İl Başkanı Aktürk, başvuru yapmak için bekleyen aday adaylarının da olduğunun altını çizdi. AK Parti’ye Merkez için herhangi bir kadın aday adayının başvuru yapmadığını da söyleyen Aktürk, “Güzelyurt ve Ortaköy’den müracaatımız olacak. Şu an da nihai bir müracaat yok” dedi.

Haber: Fatma Altınok