Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK PARTİ SADECE TÜRKİYE’NİN DEĞİL, TÜM MAZLUMLARIN UMUDU

adalet ve kalkınma partisi’nin

adalet ve kalkınma partisi’nin sıradan bir partiolmadığına değinen ak parti aksaray İl başkanı hüseyin altınsoy, partilerininmilletin içinde, milletin ruhunda, medeniyet damarlarında yaşayan büyük bir siyasihareket olduğunu bildirdi.

ak parti’nin milletin kaderiyle bütünleştiğini vurgulayanbaşkan altınsoy, “ak parti sadece türkiye’nin geçmişiyle oyalanan değil,ülkenin güçlü ve büyük bir türkiye olarak geleceğe doğru emin adımlarla yürüyen,kökü mazide olan bir partinin adıdır. bu anlamda ak parti güçlü ve büyüktürkiye’yi ortaya koyma mücadelesi veren bir partidir.” dedi.

milletin kendisine hizmet eden hiç kimseyi unutmadığınıanlatan altınsoy, “nasıl menderes’in ismi unutulmadıysa, nasıl Özal’ın ismiunutulmadıysa, dünya lideri recep tayyip erdoğan’ın ismi ve arkadaşlarının ismide unutulmayacak, türkiye’nin geleceğinde tayyip erdoğan’ın ismi altınharflerle yazılacaktır.” diye konuştu.

büyük medeniyet hareketinin, milletin çizgisini, milletiniradesini türkiye’de siyaset sahnesine taşıyan ak parti’nin bazı özellikleribulunduğunu aktaran altınsoy, ak parti’yi türkiye’nin davasını omuzlamış birparti haline getiren, bütün İslam coğrafyasının, bütün mazlum milletlerindavasını omuzlamış bir parti haline getiren temel özellikleri bulunduğu dilegetirdi.

ak parti’nin reformcu özelliğinden de bahseden altınsoy,şöyle konuştu: “en temel özelliğimiz budur. ak parti ulaşım, sağlık, eğitim,sosyal yardımlar, savunma, enerji reformları yaptı. ancak ak parti’nin enönemli reformu cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçmiş olmasıdır. Öyle devrimniteliğinde bir reform yaptık ki artık türkiye’de cumhurbaşkanlığı hükümetsistemine geçtik. millet oy verdiği akşam sadece cumhurbaşkanını değil,hükümeti de seçmiş oldu. 24 haziran’da yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olarakyine tayyip erdoğan seçilerek tarihe geçti, yoluna devam ediyor, allah yolumuzuaçık etsin.”

ak parti’nin en büyük reformunun cumhurbaşkanını karanlıkodaların içerisinde kapalı kapılar ardında seçmesini bir kenara bırakıpmilletin seçmesini sağlamak olduğunu vurgulayan altınsoy, ak parti’nin önemlireformlarından birisinin de hak ve özgürlükler alanında yaptığı reformlarolduğunu, türkiye’de hak ve özgürlükler alanında atılan adımların ak parti’ninen önemli özelliklerinden biri olduğunu bildirdi.

millete güvenen bir parti olmasının en önemli özellikleriarasında olduğunu anlatan altınsoy, “bu siyaset çizgimizin temel özelliğimillete güvenmektir. devlet milletin hizmetkarıdır. devlet nihayetinde birmekanizmadır asıl olan milletin kendisidir. devletin milleti şekillendirmealışkanlıkları da artık geride kaldı.” ifadelerini kullandı.

kalkınmacı bir parti olmasının partilerinin ayrılmazözelliği olduğuna değinen altınsoy, “kalkınmayı sadece belirli bölgelerde bazıçevrelerin zenginleşmesi için isteyen bir siyasi parti değiliz. Çünkü bizimiçin kalkınma türkiye’nin her yerinde olmak durumundadır. bizim için diyarbakırneyse muğla’da odur.” dedi.

ak parti’yi türkiye’nin kaderi olarak değerlendiren altınsoy,şöyle devam etti: “ak parti sadece bir bölgenin, bir etnik yapının değil, bütüntürkiye’nin partisidir. her yerde var olan bir partiyiz ve bayrağımızdalgalanıyor. Ülkemizin her yerinde varız, var olmak zorundayız. türkiye’ninteminatı olan ak parti aynı zamanda en kucaklayıcı siyasi harekettir. bizimlügatimizde insanları etnik kökenine göre ayırmak yok. bizim kitabımızdainsanları mezheplerine, meşreplerine göre ayırmak da yok. İnsanları hayattarzlarına göre de ayırmak yok. kimseyi ötekileştirmez, kimseyi bir diğerindenayrı görmeyiz.”

türkiye’de farklı etnik kökenlere sahip vatandaşların birarada aynı medeniyetin çocukları olarak yaşadığına işaret eden altınsoy, “türkiye’ninmillet varlığı çok geniş bir coğrafyaya yayılmıştır. ak parti türkiye’ninyükünü omuzlamış, siyasi bir hareket olarak dünya mazlumların, mağdurların ve kimsesizçoğunlukların da partisidir. dünya mazlumlarının sözcüsü, dünya mazlumlarınınöncüsüdür.” ifadelerini kullandı.

31 mart 2019 seçimlerinin önemli geçiş noktalarındanbirisi olduğuna işaret eden altınsoy, aksaray’ın seçimlerden başarıylaçıkacağını sözlerine ekledi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray
Sıradaki Haber CHP Aksaray, İl Danışma Kurulu Toplantısında Bir Araya Geldi