Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK PARTİ HÜKÜMETİ OLARAK TÜM ENGELLERİ KALDIRDIK

devlete ve topluma düşenin,

devlete ve topluma düşenin, engelli vatandaşlarınkendilerini ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri, eşit vatandaşlar olaraktoplumda var olabilecekleri imkanları sunmak olduğunu ifade eden ak partiaksaray İl başkanı hüseyin altınsoy, türkiye’nin son 17 yılına damgasını vuraninsan merkezli yönetim anlayışının ete kemiğe büründüğü alanların başındaengelli vatandaşlarla ilgili yapılan düzenlemelerin geldiğini kaydetti.

ak parti aksaray İl başkanı hüseyin altınsoy, 3 aralıkdünya engelliler günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “engelli kardeşlerimiz,spor, sanat, edebiyat, siyaset, eğitim ve iş dünyası da dahil olmak üzerehayatın her alanında tüm topluma örnek olacak işlere imza atmaktadırlar. bukardeşlerimizin, zorlukları aşarak elde ettikleri başarılar bizlerigururlandırmaktadır. ‘Önce insan’ diyen, insanı ‘yaratılmışların en şereflisi’olarak gören bir geleneğin mensupları olarak bizler, her konuda engellikardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyükönem veriyoruz. engelli vatandaşlarımızı toplumumuzun ayrılmaz bir parçasıolarak telakki eden bizler, bu kardeşlerimizle ilgili sorunların çözümü içinson 17 yılda önemli adımlar attık. okullarımızı, şehirlerimizi, sokaklarımızı,eğitim materyallerini yeniden düzenleyerek, yeniden inşa ederek, engellikardeşlerimizin eğitiminin önündeki engelleri ortadan kaldırmaya devam ediyoruz”ifadelerini kullandı.

altınsoy, mesajında şunları kaydetti: “2005 yılındaçıkarılan engelliler kanunu ve 2010 yılında yapılan anayasa değişikliği baştaolmak üzere, hayata geçirilen yasal düzenlemeler ve devlet hizmetlerindekaydedilen gelişmelerin yanı sıra, engellilerimizin toplumsal hayatakatılmalarının gerekliliği ve onlara yönelik pozitif ayrımcılık hususlarındaönemli bir zihniyet değişiminin yaşandığını görüyoruz. engelli kardeşlerimiziteşvik etmek, ihtiyaç duydukları yardım elini uzatmak, kalplerdeki vezihinlerdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermek,sorunlarının çözümünde onlara destek olmak, onların hayatlarını kolaylaştıracakher adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir. dünya engelliler günü’ndedüzenlenen etkinliklerin, engelleri dolayısıyla karşılaştıkları güçlüklerdenyılmadan azimle çalışan, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olankardeşlerimin sorunları hususunda toplumsal duyarlılığın artmasına vesileolmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımızı saygı ve muhabbetleselamlıyorum” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

AK Parti'nin Deneyimli İsmi Cengiz
Sıradaki Haber AK Parti Milletvekili Aydoğdu’dan çarpıcı değerlendirme: Türkiye’nin siyasi rekabeti ve demokratik süreçlerine derinlemesine bakış!