Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu; Ortaköy yolu önceliğimiz dedi

Yaptıkları bakanlık ziyaretlerinde hem

Yaptıkları bakanlık ziyaretlerinde hem hayırlı olsun dileklerini iletip hem de Aksaray’ın sorunlarını dile getirdiklerini ifade eden Aksaray AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Ortaköy yolu hayati önem taşıyor, ihmale gelmez. Bu yolun yapımı önceliğimizdir. Demiryolunun yapılması da Aksaray’da üretimi ve ihracatı artıracaktır. Ancak bu ulusal bir projedir.” dedi.

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, bakanlık ziyaretleri hakkında konuştu. Aydoğdu, “Yeni bakanlarımız görevlerine başladı. Bakanlıklarını tanıyorlar. Türk devletinde her zaman devamlılık esastır. Devlet memuru dediğimiz şey devletin emanetçisidir. Devlette devamlılık önemlidir. Bizde 20 yıldır Türkiye’yi yöneten kadrolar olarak bakanlarımızın değişmesiyle bakanlıklarımıza yeni bir soluk, yeni bakış açıları geldi. Ama devamlılık sürecek. Her bakanlığımıza gittiğimizde ilimizin sorunlarını gündeme taşıyoruz. Şu ana kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ziyaretlerimiz oldu. Öte yandan basına intikal etmeyen başka bakanlar ile görüşmelerimiz oldu. Bizim gündemimiz Aksaray’a hizmet etmektir.” dedi.

AYDOĞDU NET KONUŞTU: “AKSARAY İÇİN HAVAALANI PROJESİ YOK”

Aydoğdu konuşmasının devamında, “Aksaray kamuoyu şöyle bir demagojiye sıkıştı. Birkaç seçimdir ne yaparsanız yapın demir yolu nerde, havaalanı yapılmadı diyor. Bunlar siyasetin spekülasyon konularıdır. Bunlar ulusal projeler. Aksaray için şu an gündemde olan bir havaalanı projesi yok.” dedi.

“ORTAKÖY YOLU KONUSUNDA VATANDAŞIMIZ YÜZDE YÜZ HAKLI”

Ortaköy yolu ile ilgili de konuşan Aydoğdu, “Hukuki süreçlerde takıldığımız Ortaköy yolu bizi çok üzdü. Gayret ettik birkaç defa ihale ettirdik. Ama bunlar görülmüyor. Sonuca bakılıyor ve yapılmadı deniyor. O konuda yüzde yüz vatandaşımız haklıdır. Ortaköy yolu neden yapılmadı diyenlerde haklıdır. Netice de yapılmadı diyor gayretleri boşuna görüyor. Ortaköy yolu yapımı geçtiğimiz kasım ayında başlamıştı. Biz bunu seçim sürecinde çok anlatamadık. Orası hiç ilgilenilmemiş bir yol değil. Yüzde 30-35’lik kısmı yapılmış devam eden bir yoldur. En kısa sürede devletin imkânları çerçevesinde yapacağız. Devletimizin ekonomik olarak yaşadığı sıkıntıları biliyorsunuz. Afetler, salgınlar bunlar bütün dünya için bir ekonomik sıkıntı kaynağıdır.  Milletimizin sağduyusuna güveniyorum. Anlayışla karşılar. Ortaköy yolu ihmale gelmez yapılması lazım.” şeklinde konuştu.

“DEMİRYOLU, MAHALLİ BİR PROJE GİBİ DEĞERLENDİRİLEMEZ”

Demiryolu ihalesinin yapılması için gayret edeceklerini duyuran Aydoğdu, “Demiryolu projesi 2 buçuk milyar dolarlık, çok büyük ulusal bir projedir. Mahalli yatırımmış gibi değerlendirilemeyecek bir proje. Aksaray’ımız için hayati önem taşıyor. Demiryolu yokken bile Aksaray, 2022 yılında 1 milyon 200 bin dolarlık ihracat yaptı. Bu projenin tamamlanmasıyla Aksaray’ın Mersin serbest bölgesine demiryolu bağlantısını sağladığımız anda bu bağlantı bariz bir şekilde Aksaray’ın üretimini ve ihracatını arttıracaktır. Bu projeye edilen masrafı 10 yıl içinde karşılayacağını bildiğimiz hayati bir konudur.” diyerek sözlerine son verdi. Haber: Fatma Altınok