Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

745. Vuslat Yıl Dönümünü Rahmetle Yad Ediyoruz

aksaraymilletvekili cengiz aydoğdu hazreti

aksaraymilletvekili cengiz aydoğdu hazreti mevlana’nın 745. vuslat yıl dönümümünasebetiyle yaptığı açıklamada;

 “vefatının, yani maşukuyla vuslatının 745. yıldönümünde, büyük mütefekkir, büyük mutasavvıf, gönül ve aşk insanı mevlanacelaleddin rumi’yi bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ediyoruz.

hazretimevlana, vuslatının üzerinden asırlar geçse de mesnevi’si, sözleri vetavsiyeleriyle milletimizin yolunu aydınlatmayı sürdürmekte; merhameti, güzelahlakı, hayrı ve sabrı telkin eden nasihatleri ve asırlara sığmayan hoşgörüsüylebizlere aşk ve sevgi kadar, umut, cesaret ve özgüven de aşılamıştır. İnsan-ı kâmil’olma yolunda mevlana, emir sultan, hacı bektaş, yunus emre, battal gazi, ŞeyhŞaban-ı veli gibi gönül sultanlarını rehber edinen aziz milletimiz, cömertlikteakarsu gibi, şefkat ve merhamette güneş gibi, kusur örtmede gece gibi, tevazudatoprak gibi ve hoşgörüde deniz gibi olmayı gaye edinmiştir.

nitekimanadolu topraklarını bize vatan kılan ruh, bizi muhabbetle birbirimizekenetleyen bağ, tevarüs ettiğimiz bu muhteşem mirasta gizlidir.

budüşüncelerle, Şeb-i arus’un 745. yıl dönümünde mevlana’yı tekrar hürmetleanıyor; onun şahsında ilmi, idrak ve irfanlarıyla gönüllerimizi aydınlatan tümmanevi rehberlerimize allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl
Sıradaki Haber Cumhuriyet Halk Partisi İl Danışma Kurulu Toplantısında Bir Araya Geliyor