Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

51 MİLYON TL’LİK PROJELERİN TEMELLERİ ATILDI

orman ve su İşleri

orman ve su İşleri bakanı veysel eroğlu, bir diziziyaret, temel atma ve çiftçilere kredi sertifikaları dağıtımı için aksaray’ageldi. İftarda aksaraylılarla buluşan bakan eroğlu aksaray içme suyu 2 kısımisale hattı ile ogm tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi altındayapılacak bir tesisinde temeli atıldı. ayrıca aksaray’da düzenlenen merasimde10 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 10 ailede orköy sertifikasıverildi. 4500 adet fidan vatandaşlara dağıtıldı.

temel atma programında konuşan bakan eroğlu, kentinyağışlar açısından fakir bir il olduğunu, bu nedenle içme, kullanma, sulama vesanayi suyunu karşılamak için bakanlık olarak büyük gayret gösterdiklerinisöyledi.

aksaray’da öncelikle acil su ihtiyacını karşıladıklarınıve 2035 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak büyük bir projehazırladıklarını dile getiren eroğlu, bugün de “aksaray İçme suyu 2. kısımİsale hattı”nın temelini atmak ve çeşitli ormancılık faaliyetleri içinaksaray’da bulunduğunu ifade etti.

eroğlu, 51 milyon liralık bu yatırımlarla aksaray’ın içmesuyu meselesinin büyük ölçüde çözüleceğini, ağaçlandırma açısından yetersizolan ilin büyük ölçüde ağaçlandırılacağını anlattı.

niğde yakınlarındaki ecemiş kaynaklarından aksaray’a sugetirileceğini aktaran eroğlu, “buradan müjde veriyorum. talimat verdim,proje hazırlanıyor.” diye konuştu.

eroğlu, ak parti hükümetlerince 2003 yılından bu zamanakadar eğitim, sağlık, ulaşım ve enerji gibi birçok alanda çok önemli yatırımlaryapıldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“bu yatırımları istikrara borçluyuz. eğer bugüntürkiye’de istikrar olmasaydı, koalisyon hükümetleri olsaydı türkiye asla fıratkalkanı operasyonu’nu yapamazdı, afrin’e giremezdi, güney sınırlarımızda birterör devleti kurulurdu. 15 temmuz’da aziz, kahraman milletimiz olmasaydı,recep tayyip erdoğan’ın büyük cesareti olmasaydı, türkiye neredeyse işgaledilmişti. türkiye’de muhteşem bir dönüşüm yaşandı. türkiye nereden nereyegeldi. 70 sente muhtaç olduğumuz günler yaşamadık mı? türkiye’de petrolsıkıntısı, ilaç sıkıntısı ve birtakım sıkıntılar yaşamadık mı? yaşadık ama ogünler geride kaldı. allah’a şükür türkiye’nin önü açık. eğer türkiye’nin dahada kalkınmasını, 2023 hedefimizi, yani türkiye’yi dünyadaki 10 büyük ekonomiarasına taşıma hedefini gerçekleştirmek, İstanbul’un fethi’nin 600. yılı olan2053 yılında, geleceğimizin teminatı olan gençlerin şanlı bayrağımızı daha dazirveye taşımalarını istiyorsak, önümüzde 24 haziran var.”

24 haziran seçimlerinde milletin desteğini beklediklerinivurgulayan eroğlu, “24 haziran bir parti seçimi falan değil. 24 haziranbir milat olacaktır. yeni bir sistem var ve allah’ın izniyle 24 haziranherhangi bir partinin seçiminden ziyade, milletimizin istiklali, istikbali vedevletimizin bekası için tarihimizdeki en önemli gündür.” ifadelerinikullandı.

aksaray valisi aykut pekmez; “ toplam 51 milyon yatırımlagerçekleşecek olan 2 önemli tesisin temel atma töreni için burada toplandık.elbette her yapılan yatırım çok önemli ama gerçekten bugün temelini atacağımızilimizin su ihtiyacını karşılayacak olan ishale hattının yapılacak olması büyükönem taşıyor. 25 km’lik yapılacak ishale hattı sayesinde inşallah ilimizin 2050yılına kadar ilimizin su ihtiyacı karşılanmış olacak. nüfusun hızla artması veşehirleştirme oranı yükselmesiyle birlikte her ilimizde her bölgemizde içmesorunuyla karşılaşıyoruz.  sayınbakanımızın talimatıyla birlikte devlet su işleri tarafından su ihtiyacının 40-50 yıllık programları yapıldı. ancak ne kadar proje de yapsak yatırımda yapsak,suyumuzu tasarruflu kullanmamızda çok önemli bu konuda tüm vatandaşlarınduyarlı olması çok önemlidir. son 15 yılda aksaray’ımıza tüm bakanlıklartarafından önemli projeler yapıldı. bu projeler içeresinde orman ve su işleribakanlığının da önemli projeleri var. Çok sayıda baraj, gölet ve sulama tesisive dere ıslah projesi bakanlığımız tarafından faaliyete geçirildi” dedi.

aksaray milletvekili mustafa serdengeçti ; “Çevre veorman bakanlığımızdan ne istiyorsak yapıyorlar. aksaray’da o kadar büyükyatırımlar oldu ki; bu su projesinin hemen arkasındaki projeninde müjdesiniveriyor bakanımız. bu proje aksaray’ın 10 yılını 20 yılını kurtaracak amaniğde’den hasan dağından gelecek olan ecemiş suyu aksaray’ın belki 60-70 yıllıksu sorununu çözecektir. genel müdürümüzün söylediği gibi 1 milyarlık bir projeallah razı olsun bu projeleri bizlere kazandırdığınız için, bir zamanlar buprojeleri hayal etmek mümkün değildi. böyle büyük miktarlı projeleri telaffuzetmek mümkün değildi. Şimdi bu projeleri kolay bir şekilde şehrimizegetiriyoruz. bunu tabiide bu milletin ve ümmetin bir duası olarak kurulan akpartinin ve onun muhteşem lideri olan recep tayyip erdoğan sayesinde oldubunlar. son 16 yılda 80 yıllık türkiye ne kadar üretim yaptıysa ne kadar eserlerürettiyse bunlar son 16 yıl içerisinde yapıldı. son 16 yıl içerisindeaksaray’da 3,5 kat daha büyüdü. Şimdi 1 milyarlık projelerden bahsediyorsak, akparti hükümetlerinin ve recep tayyip erdoğan sayesindedir. bu kutlu davanındevamına 24 haziranda aksaraylılar yola devam diyeceklerdir” dedi.

konuşmaların ardından protokol üyeleri, platformdakurulan butona basarak yatırımların temelini attı. veysel eroğlu, temel atmatöreni sonrasında meydanda kurulan iftar sofrasında vatandaşlarla birlikteorucunu açtı. İftar yemeğinin ardından bakan eroğlu, yemek duası yaptı.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Birlik ve Beraberlik Rüzgarı: Aksaray
Sıradaki Haber Yiğit Bozkurtlar bayramda bir arada: MHP’den duygusal ziyaret