Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

49 İL YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLECEK

31 mart yerel seçimleri

31 mart yerel seçimleri öncesi  cumhur İttifakı 49 ilde adayları tekrar gözden geçirerek tek liste çıkma çalışmaları başlatıyor.

cumhurbaşkanı ve ak parti genel başkanı recep tayyip erdoğan ile mhp lideri devlet bahçeli’nin görüşmesinin detayları belli olmaya başladı.

chp ve İyİ parti’nin ortak adayla yarışa gireceği 27 il  tekrar gözden geçirilecek ele alınacak.

yeniden gözden geçirilecek illere yönelik çalışmayı ak parti’den mehmet Özhaseki ile mhp’den ise sadir durmaz yönetecek. aday listelerinin ysk’ya son teslim tarihi olan 19 Şubat’a kadar bu çalışma bitirilecek ve ittifakın genişletilmesine yönelik iki isim sahalara inecek.

Öncelik verilecek Şehirler

birinci başlıklardan birisi kayyum belediyeleri. hdp’nin kazandığı ve sonra kayyuma devredilen hakkari, Şırnak, batman, siirt, ağrı, bitlis, tunceli iki partiden bu iki isim ele alacak ve ittifak yapılıp yapılamayacağına bakılacak.

aynı zamanda chp ve İyİ parti’nin yaptığı ittifak da vardı. büyük şehirler haricinde 27 ilde ittifak kararı almışlardı. osmaniye’yi düştüğümüzde iki partinin de 26 ildeki ittifak da iki ismin gündeminde olacak.buralarda da ittifak için zemin yoklanacak.

kriter de erdoğan ve bahçeli tarafından dillendirilen’beka seçimi’ ifadesi birinci unsur. İkinci unsur ise yerel seçim başarısı. İki parti de bu ana unsurlardan yola çıkacak.

liderlere sunum yapılacak

hali hazırda mhp ya da ak parti’nin beledisi olan iller de eğer chp-İyİ parti’nin başarısı söz konusu ise bu ilde cumhur ittifakının genişlemesi açısından bir çalışma yürütülecek.

bir diğer boyutu ise, chp’nin elindeki mevcut il belediyelerine yönelik. eğer cumhur İttifakı burada beraber seçime girerse,’kazanabilir’ deniyorsa o il de kapsama alınacak.

ak parti’den mehmet Özhaseki ile mhp’den ise sadir durmaz illerin yanı sıra 30 büyük şehirde ve geri kalan 49 şehirde il genel meclisi ve belediye meclis üyelerinde de bir ittifaka gidilip gidilmeyeceğine yönelik çalışma yürütecekler.”

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray
Sıradaki Haber CHP Aksaray, İl Danışma Kurulu Toplantısında Bir Araya Geldi