Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

19 MAYIS GENÇLİK BAYRAMI KUTLANDI

19 mayıs atatürk’ü anma,

19 mayıs atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayramı, tümyurtta olduğu gibi aksaray’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. 19 mayısgençlik bayramını kutlama programı aksaray gençlik hizmetleri ve spor müdürücüneyt alkan tarafından atatürk heykeline çelenk sunumu ile başlarken saygıduruşu ve istiklal marşı ile devam etti. 

15 temmuz milli irade meydanında düzenlenen kutlama törenine aksaray valisi aykut pekmez,belediye başkan vekili süleyman canbulut, cumhuriyet başsavcısı ramazan akın , İdari mahkemesi başkanı osmanerkan, aksaray Üniversitesi rektörü prof. dr. yusufŞahin, jandarma komutanı albay fuat anik, emniyet müdürü ali karabağ, gençlikhizmetleri ve spor müdürü cüneyt alkan, milli eğitim müdürü hacı Ömer kartal,İl Özel İdare genel sekreteri ramazan altundağ, atso başkanı cüneyt göktaş, akparti İl başkanı hüseyin altınsoy, mhp İl başkanı mustafa Çölkesen, çok sayıda dairemüdürleri, stk başkanları, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

aksaray gençlik hizmetleri ve spor müdürü cüneyt alkanyapmış olduğu konuşmasında; “ milletimizin tüm onur ve asaleti ile mustafakemal atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir şaha kalkışın başlangıcı tarih19 mayıs 1919’dur. bütün umutların tükenmeye başladığı dönemde mustafa kemalatatürk’ün türk milleti için samsuna çıkması bağımsızlık ve özgürlükmücadelesinde önemlidir. bu tarihte türk milleti için bağımlı yaşamaktansaölmek daha iyidir diyerek samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlükmücadelemizin de başlangıcı olmuştur. bu tarih ile kendi maruz tarihini tersinedöndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatantopraklarımız ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. 19 mayıs1919’da samsun’dan yakılan özgürlük ateşi türkiye büyük millet meclisininaçılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurtta yayılmıştır. bugündevazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. bunun yaşatılması için hepimizeve özelliklede atatürk’ün 19 mayıs 1919’daki armağan ettiği gençlere büyük görevlerdüşmektedir. sevgili gençler vererek binlerce şehit vererek büyük özveriylekurulan türkiyecumhuriyeti sizlere emanettir. bu değerli emaneti yaşatmak vesonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelengörev ve sorumluluğunuzdur. yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibiolacak ve türkiye cumhuriyetini omuzlarınızda yükselteceksiniz. sevgi, saygı vehoşgörü ortamı içerisinde üstesinden gelinemeyecek sorunun olmadığınıunutmamamız gerekiyor. birlik ve bütünlüğümüze yönelik tüm saldırı ve tehditkarşısında daha fazla kenetlenerek hiçbir kimsenin hangi amaçla ve ne şekildeolursa olsun, huzur ve güvenlimizi bozmamıza fırsat vermemeliyiz.  sevgili gençler ayyıldızlı bayrağımızınaltında hepimizin dinimizi bir bütün olarak yaşayan, demoktarik ve sosyal hukukdevleti olan bir tek türkiye cumhuriyeti’dir. tüm kurumları ile ayakta olandevletimiz, temel değerlerini korumaya sonuna kadar kararlıdır. bu durumunsonsuza kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın, bu duygu ve düşüncelerlecumhuriyetimizin kurucusu ulu önder mustafa kemal atatürk’ü silah arkadaşlarınıve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve saygı ileanıyorum” dedi.

karakucak güreş müsabakaları, spor klüpleri tarafındandüzenlenen teakwando gösterileri aksaray üniversitesi mehteran ekibiningösterileri izleyenlere keyifli dakikalar yaşatırken,

-kübra konuk 63 kg judo branşı avrupa 3.

-büşra Özdek judo branşı 52 kg avrupa 3.

-Ömer ali yılmaz huşi branşı tajuti avrupa şampiyonu

-İlayda yılmaz can ksuna avrupa şampiyonu

-muhammet amaç atletizm 10mt avrupa Şampiyonu

-duygu Çeteartar görme engelliler judo 70 kg dünya 3.

-hakan Çevik bedensel engelli atıcılık10 mt havalı tüfekdünya 3. aynı zamanda olimpiyat kategorisine katılan ilk sporcumuzdur.

-ramazan başbuğ atletizm 6 bin m dünya 3.

-İnci kalkan atletizm 3 bin metrede dünya şampiyonu

dünya’daki spor müsabakalarında dereceye giren sporcularaksaray valisi aykut pekmez ve aksaray belediye başkan vekili süleyman canbuluttarafından ödüllendirildi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

AK Parti İl Başkanı Hamza
Sıradaki Haber Ak Parti’de 81 İl Teşkilatı tek tek Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bayramlaştı!